PEST MEGYEI HÍRHATÁR - A domonyvölgyi gyilkos vádirata

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2021.01.22.
 Péntek
Ma Vince napja van.
Holnap Zelma napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 05. 10:08     


A domonyvölgyi gyilkos vádirata
A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és rablás bűntettével és rablás bűntettének kísérletével vádolja a vádlottat.

A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Domony-völgyben elkövetett bűncselekmény miatt indult bűnügyben. A vádirati tényállás lényege a következő:

 

A vádlott 2012. évben a szüleivel élt együtt, őt szülei tartották el. Az év elejétől egyre gyakrabban fogyasztott pszichoaktív anyagnak minősülő szereket, e szerek megvásárlása miatt anyagi gondjai támadtak. Elhatározta, hogy pénzügyi helyzetén úgy segít, hogy régebbi Opel típusú személygépkocsikat fog lopás vagy rablás útján megszerezni, hogy azokat vagy alkatrészeiket értékesítse.

 

2012. szeptember 20-án Hatvanba utazott, és figyelte a számára megfelelő gépkocsikat. A Penny Market üzlet előtt egy elsőbbségadás kötelező táblánál álló, és egy nő által vezetett Opel Astra típusú gépkocsi ajtaját kinyitotta, beugrott az autóba, majd egy kést a sértett oldalához szorítva felszólította, hogy menjenek az autópályára. Ott a vádlott a kést a sértett csuklójához tartotta és arra szólította fel, hogy adja oda az autó slusszkulcsát. A sértett engedelmeskedett, átadta a kulcsot, kiszállt az autóból, vádlott pedig nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A gépkocsit a következő napokban többször használta, „ralizott”, közben internetes közösségi portálon, illetve ismerősein keresztül megpróbálta a gépkocsit értékesíteni.

 

A vádlott néhány nappal később, 2012. szeptember 24. napján Gödöllőre utazott azért, hogy egy újabb gépkocsit szerezzen. Ott a városban sétált, az autókat és vezetőiket figyelte. A kora délutáni órákban egy elsőbbségadás kötelező táblánál várakozó, és egy nő által vezetett Opel Astra típusú személygépkocsit szemelt ki, odalépett a gépkocsihoz, az ajtaját kinyitotta, és beugrott az autóba. A sértettet a maga elé tartott késsel fenyegetve felszólította, hogy forduljon jobbra, mert szüksége van az autójára. A sértett azonban ellenállt, a vádlottra kiabált, hogy azonnal szálljon ki az autóból. A sértett erőteljes fellépésének a hatására a vádlott kiszállt a gépkocsiból és elmenekült.

 

Mivel így a gépkocsi megszerzése meghiúsult, a vádlott elhatározta, hogy Gödöllőn egy másik Opel típusú gépkocsit próbál megszerezni. Ezért néhány órával később visszament az előző helyszínre, és ismét várakozott.

 

A délutáni órákban figyelt fel szintén egy nő által vezetett és egy kereszteződésben várakozó Opel Corsa típusú gépkocsira. Kinyitotta a várakozó gépkocsi ajtaját, beugrott és kését elővéve felszólította a sértettet, hogy a 3-as számú főúton forduljon Aszód irányába. A sértett a felszólításnak eleget tett, elindult, majd a 3-as számú főút mellett, a Máriabesnyői kegytemplom előtti parkolóban félreállt és a vádlottat megpróbálta kitessékelni az autóból, mivel az autót nem akarta a részére átadni. Erre a vádlott a nála lévő késsel a sértettet több helyen megszúrta, a vádlott felszólítása nyomán helyet cseréltek, és a vádlott továbbhajtott Aszód irányába. Útközben egy szántóföldön megállt, ahol az erősen vérző sértett kiszállt az autóból. A vádlott a sértett után eredt, őt késével testszerte többször megszúrta, majd a sértettet magára hagyva a gépkocsival elhajtott a helyszínről. A sértett a szúrások következtében meghalt.

 

A vádlott a megszerzett gépkocsival a földutakon „ralizott”, majd úgy szabadult meg tőle, hogy azzal a földútról egy árokba hajtott.


A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és rablás bűntettével és rablás bűntettének kísérletével vádolja a vádlottat.


Korábbi írásaink:

Domonyvölgy külterületén halott nőt találtak
Fantomkép a domonyvölgyi gyilkosról
Elfogták a domonyvölgyi gyilkost
Vallott a domonyvölgyi gyilkos - az autó kellett a fiúnak
Kitüntették a gödöllői gyilkos elfogóit
Ősszel indulhat a domonyvölgyi gyilkos pere

Vádemelés a domonyvölgyi emberölés ügyében


További hírek

  Szikorának is elment az esze vénségére: „A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni"
2021. 01. 21. 20:00 pestmegyei-hirhatar.hu
  Erős gesztus: Jakab Péter a gettó felszabadításának emlékére gyújtott gyertyát
2021. 01. 19. 20:12 pestmegyei-hirhatar.hu
  Nem kell több stadion – ezt maga az MLSZ elnöke közölte
2021. 01. 19. 20:12 pestmegyei-hirhatar.hu
  A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet
2021. 01. 17. 11:49 pestmegyei-hirhatar.hu
  Meghalt Sas József
2021. 01. 17. 11:49 pestmegyei-hirhatar.hu
  Orbán megkezdte a választási kampányt – 25 éves korig szja-mentességet ígér
2021. 01. 16. 18:05 pestmegyei-hirhatar.hu
  Családi programok járvány idején
2021. 01. 15. 23:09 pestmegyei-hirhatar.hu
  A magas IQ még nem garancia az óvodai vagy iskolai beilleszkedésre
2021. 01. 15. 23:07 pestmegyei-hirhatar.hu
  A téli grillezés nélkülözhetetlen kellékei
2021. 01. 15. 23:03 pestmegyei-hirhatar.hu
  Bayer bukhatja a budavári filléres lakását
2021. 01. 15. 21:28 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport