. Ma Orbán napja van.
Ősszel indulhat a domonyvölgyi gyilkos pere
2013-02-28 10:33:21
Ősszel indulhat a domonyvölgyi gyilkos pere

Ősszel indulhat a domonyvölgyi gyilkos pere

A Pest Megyei Hírhatár úgy tudja, ősszel indulhat a domonyvölgyi gyilkos pere, amennyiben március 20-ig befejeződik a nyomozás, ami egyszeri alkalommal még meghosszabbítható.

 

S. Márk ámokfutása még tavaly szeptemberben kezdődött Hatvanban, majd Gödöllőn folytatódott. S. Márk autókat akart rabolni, ezért szeptember 20-án a Hatvan és Hort közötti körforgalomnál a 62 éves áldozatát támadta meg. Az idős nő lassított a körforgalom előtt, a férfi beugrott mellé az anyósülésre, majd egy késsel könnyebben meg is sebesítette az asszonyt és kényszerítette, hogy hagyja el az autóját. Ekkor egy Opel típusú autót sikerült zsákmányolnia.

 

Az autót napokkal később Szakáldnál találták meg a rendőrök. Az autót megpróbálták eladni, még a Facebookon is hirdették.

 

Az áldozat bejelentést tett a gödöllői rendőrkapitányságon, azonban ez nem került jegyzőkönyvbe. Mihály István, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ezért a mulasztásért indoklás nélkül mentette fel tisztségéből a gödöllői kapitányság osztályvezetőjét és szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, illetve fegyelmi vizsgálatot is  indított.

 

S. Márk legközelebb szeptember 24-én csapott le újból, ezúttal Gödöllőn. Az egyik kereszteződésnél szintén egy 62 éves nő autójába szállt be, majd arra akarta kényszeríteni, hogy hajtson Aszód irányába. A megtámadott nő nem hagyta magát, s ellenállásának köszönhetően a férfi elhagyta az autót, s elmenekült – amiről akkor a  Hírhatár elsők között számolt be.

 

Nem sokkal később, a gyilkos újból lecsapott. A gödöllői egyetemen dolgozó 32 éves nő éppen munkahelyéről indult autójával a főút felé. A 3-as útra vezető kereszteződésnél megállt, majd ekkor S. Márk beugrott mellé az autójába és arra kényszerítette, hogy hajtson Aszód felé.

 

Az áldozat mindaddig nem állt ellen, míg tudomására nem jutott, hogy az autóját akarják elrabolni. Ezek után vitába keveredtek, ami végül gyilkosságog fajult. A gyanúsított kitette a holttestet a szántóföldre, majd nagy sebességgel tovább hajtott Emőd felé. A kocsi felett elvesztette az uralmát, majd a város határában az árokba csúszott. Az autóra a rendőrök találtak rá.

 

A gyilkost ezt követően néhány nap múlva Miskolcon fogták el és tartóztatták le, az akcióban közel 1200 rendőr vett részt. Elfogása után S. Márk elmondta, azért választotta a Gödöllő közeli helyeket, mert tömegközlekedéssel jól megközelíthető, és több helyen is lassítanak a gépkocsik, ahol be lehet szállni a sofőr mellé.

Fotó: velvet.hu

Utoljára frissítve: 2013-02-28 16:09:51

További híreink
Meghalt Markó Iván
75 éves korában meghalt Markó Iván, írja a Blikk. Markó Iván 1967-ben végzett az Állami Balett Intézetben. A Magyar Állami Operaház tagja, 1971-től a magántáncosa lett. N...
2022-04-21 12:01:39, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Egy fejezet a Csaba kút történetéből
A Leányfalu felett nemrég közpénzből rendbe hozott Csaba kútnak különös története van.
2022-04-19 19:41:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kihagyhatatlannak ígérkezik az idén végre megtartandó Sziget-fesztivál
Újabb szupersztárok mondtak igent a 2022-es Sziget meghívására, köztük a világ egyik legismertebb énekese, Justin Bieber, a nemzetközi EDM szcéna élbolyába tartozó Calvin...
2022-03-16 18:16:01, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az új nagyhatalmú miniszter először jelent meg Rogán Barbarával nyilvános, hivatalos eseményen. Az idő mindket...
Bővebben >>