. Ma Auguszta napja van.
Vallott a domonyvölgyi gyilkos - az autó kellett a fiúnak
2012-09-28 14:40:29
Vallott a domonyvölgyi gyilkos - az autó kellett a fiúnak

Vallott a domonyvölgyi gyilkos - az autó kellett a fiúnak

Napokig forró nyomon követte 1165 rendőr, majd a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével el is fogták S. Márkot a miskolci Avas lakótelep egyik lakásánál, ahol egyik ismerősét kereste fel. Ő az, akit a hétfői domonyvölgyi gyilkossággal, valamint több rablási kísérlettel is gyanúsítanak. A fiú mindegyik bűncselekményt beismerte a kihallgatásán - mondta el a Pest megyei rendőrfőkapitány az Indexnek.
 
S. Márk Szakáldon élt, rendezett családi körülmények között, érthetetlen módon mégis az autója miatt kellett meghalnia M. Juditnak, és a másik két áldozatot is a kocsija miatt támadta meg, a fiú ugyanis pluszbevételre akart szert tenni a gépjárművek eladásával.
 
A gyanúsított először szeptember 20-án támadott meg egy 62 éves nőt a Hatvan és Hont közötti körforgalomnál. Amikor az lassított a kocsijával, a férfi beugrott mellé az anyósülésre és késsel megsebesítette az asszonyt, ezután kiszállásra kényszerítette, majd elhajtott. Az autót hat nappal később megtalálták Szakáldnál. A rendőrség nyomozása során kiderült, hogy az autót nagyrészt a fiú ismerősei használták, megpróbálták eladni, többek között a Facebookon is hírdették.
 
 
Később ez is fontos nyom volt a gyilkosság felderítésénél, de ha nem történik rendőrségi mulasztás, talán időben elkapják a fiút és M. Judit is élhetne. Kiderült ugyanis, hogy a szeptember 20-án megtámadott nő az esetről bejelentést tett a gödöllői rendőrkapitányságon, azonban az nem került a jegyzőkönyvbe. Ezért szeptember 26-án indokolás nélkül visszavonták dr. Császár Károly rendőralezredes, a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetőjének vezetői megbízását, és feljelentést is tettek ellene szolgálati bűncselekmény miatt.
 
S. Márk szeptember 24-én kétszer is támadott - az első akcióját délután fél kettőre időzítette, amikor egy gödöllői kereszteződésnél beugrott egy 62 éves nő autójába. Kényszeríteni akarta a nőt, hogy Aszód felé hajtson, de az áldozat annyira erélyes volt, hogy megrémítette a fiút, aki inkább kiugrott az autóból, és elmenekült. A megtámadott nő, aki egyébként egy ismert gödöllői vállalkozó felesége, ezután bejelentést tett a rendőrségen.
 
Ugyanezen a napon 16.50-kor kezdett bele második rablási tervének megvalósításába, amely végül az ismert tragédiával végződött: ekkor ugrott be a 32 éves M. Judit autójába. Ahogyan azt már korábban megírtuk, az áldozat a gödöllői Szent István Egyetemen dolgozott, ahonnan haza indult az említett időpontban. A 3-as főútra rávezető kereszteződésnél (egyetemi bejáró) a Tűzoltóság előtti elsőbbségadás kötelező táblánál megállt, itt szállt be a kocsiba S. Márk, és arra kényszerítette (feltehetően késsel fenyegetőzve), hogy kövesse az utasításait. A nő egészen addig nem fejtett ki ellenállást, amíg ki nem derült számára, hogy az autóját akarja a támadó, az ezután kialakult vita pedig odáig fajult, hogy a fiú megölte a nőt.
 
Az egyetem dolgozói és diákjai, valamint egész Gödöllő együtt gyászolja Juditot.
Miután a holttestet S. Márk kitette a Gödöllőtől 10 kilométerre lévő Domonyvölgy közeli szántóföldön, nagy sebességgel továbbhajtott Emőd felé a 3-as úton. A város határában azonban elvesztette a kontrollt az autó felett és az árokban kötött ki. A szörnyű gyilkosság árán megszerzett, belül árulkodó vérnyomokkal teli kocsit tehát ott kellett hagynia, azt este 7 óra után találták meg a rendőrök. 
 
Elfogása után S. Márk most előzetesben van. Elmondta, azért választotta a Gödöllő közeli helyeket, mert tömegközlekedéssel jól megközelíthető, és több helyen is lassítanak a gépkocsik, ahol be lehet szállni a sofőr mellé. A bátor fiú azért választott női áldozatokat, mert feltételezte, hogy kevésbé tudnak majd védekezni.
 
Fotó: Nagy Szilvia

Utoljára frissítve: 2012-10-01 19:52:12

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>