PEST MEGYEI HÍRHATÁR - Földvédelmi demonstrációra készül több egyesület és mozgalom

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2019.06.19.
 Szerda
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 06. 08. 10:00     


Földvédelmi demonstrációra készül több egyesület és mozgalom
Az a sorscsapás-sorozat, amely a magyar népet évtizedek óta éri, most teljesedik be.(...) A földvédelem ügyében nem lehetünk közömbösek - írja közleményében a VÉSZ.

Az Élőlánc Magyarországért Egyesület felkérte a VÉSZ-t és a GYŐZ Mozgalmat a 2013. június 10-én hétfőn délután 6 órától az Alkotmány utca Kossuth téri oldalán tartandó földvédelmi demonstráción való részvételre, – áll abban a közleményben, melyet Éliás Ádám a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetség (VÉSZ) elnöke juttatott el a Hírhatárnak a mai napon.

 

 A földvédelem ügyében nem lehetünk közömbösekfolytatódik a VÉSZ közleménye melyet teljes terjedelemben közlünk: 

 1. Az a sorscsapás-sorozat, amely a magyar népet évtizedek óta éri, most teljesedik be. Biztos vagyok abban, hogy az a szörnyű, mesterségesen, erőszakkal ránk kényszerített pénztelenség, amelyben a gazdaság és a társadalom vergődik, és amelynek az égvilágon semmi köze sincs semmiféle "objektív" gazdasági törvényszerűségekhez, éppen az a célja, hogy a nem csak Európában, de az egész Földön páratlan értékű magyar földre a rablótőke rátenyerelhessen.
 2.  
 3. A jelek szerint nincs védelem. 2014. május 1.-én az Unió nyomására fel kell oldani a földvásárlási moratóriumot. A beépített "fékek" könnyen kijátszhatóak. Nem tudjuk, miféle kényszerek hatása alatt cselekszik a Kormány és az Országgyűlés, de érzékelhető, hogy nincs mozgásterük.
 4. Kedves Barátaim!
 5.  
 6. Az ügyet semmi szín alatt nem szabad párthatalmi érdekek szerint szemlélni. Össztársadalmi, sőt  emberiségméretű érdekről van szó, hogy a rablótőke sem Magyarországon, sem máshol ne tiporhassa maga alá az Istentől ingyen kapott földet.
 7.  
 8. Két erős érvük van a rablóknak. Az egyik azt mondja, hogy legyen a magyar földtulajdonosokban annyi tartás, hogy ne adják el a földet. A másik érv a viszonosságra hivatkozik: ha a magyar földműves bárhol máshol Európában (ugyancsak bizonyos fékező előírások kijátszásával) vásárolhat földet, akkor más országok állampolgárai miért ne vásárolhatnának Magyarországon.
 9.  
 10. Ezek a hivatkozások azért hamisak, mert egy végletekig lefosztott, pénztelenségbe taszított ország állampolgára és egy erős, gazdag ország állampolgára gyökeresen más helyzetben van. Ha idegen, rabló érdekek  abba a dilemmába kényszerítenek valakit, hogy vagy éhen hal, vagy eladja a földjét, akkor mit tehet? Ha egy lefosztott ország és egy gazdag ország számára azonos feltételeket állapítanak meg, akkor mi történik? A gazdag és erős még gazdagabb és még erősebb lesz, a szegény pedig még szegényebb, amíg el nem pusztul.
 11.  
 12. Olyan ez, mint amikor a farkast és a bárányt egy ketrecbe zárják, s aljas, számító, szemforgató "demokráciával" kihirdetik közöttük az egyenlő feltételeket.
 13.  
 14. A "bárány" a magyar, és a többi kiszolgáltatott nép. A "farkas" a rablótőke. A farkas ugrásra kész, hogy felfalja a bárányt.
 15.  
 16. És kinek kell nekünk lennünk Barátaim?   Oroszlánnak kell lennünk, aki megszólal a farkas mögött: vigyázz, mert ha meg mersz mozdulni, egy harapással széttéplek! A bárány szövetségese vagyok, és meg fogom védeni!
 17.  
 18. Sorsunk a magyar nép iránti felelősség állapotába helyezett, nekünk ezt a népet és ezt a földet kell megmentenünk!
 19.  
 20. Mindez lehetséges! 2009-2010 folyamán a GYŐZ Mozgalom és a VÉSZ közös erővel akadályozta meg a "bankháború" folyamán rengeteg család kilakoltatását. Az összefogás meghátrálásra kényszerítette a rablótőkét.
 21.  
 22. A fölösleges beszéd ideje lejárt. A földvédelem ügyében is cselekednünk kell. VÉSZ-es és GYŐZ-tes fellépésre van szükség.  Mindenkit kérek, aki tud, jöjjön el hétfőn. Gyülekező 5 órakor, s a demonstráció 6-kor kezdődik. Megbeszéljük a cselekvésünket. Épp olyan fontos ügy ez, mint az árvízvédelem. Az egyik az elemek veszélyeit, a másik az emberi gonoszság, a pusztító rablás veszélyeit hárítja el. És végső soron mindkettő az élet védelméről szól.”

 

Éliás Ádám a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom elnöke   


További hírek

  Szeptembertől jelentősen változik a Pilis-völgyben a buszközlekedés
2018. 08. 30. 13:00 pestmegyei-hirhatar.hu
  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 pestmegyei-hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 pestmegyei-hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 pestmegyei-hirhatar.hu
  Autó alá szorult egy férfi Veresegyházon, életét vesztette
2017. 01. 30. 19:56 pestmegyei-hirhatar.hu
  Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacházán, hatvan kutya elpusztult
2017. 01. 26. 07:49 pestmegyei-hirhatar.hu
  Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Lajosmizse szakaszon
2017. 01. 16. 08:21 pestmegyei-hirhatar.hu
  A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi választást Szentendrén
2017. 01. 15. 22:56 pestmegyei-hirhatar.hu
  Halott csecsemőt találtak Érden
2017. 01. 12. 07:50 pestmegyei-hirhatar.hu
  A végletekig kapaszkodik székébe az adócsaló gyömrői polgármester
2017. 01. 06. 12:47 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport