PEST MEGYEI HÍRHATÁR - Földvédelmi demonstrációra készül több egyesület és mozgalom

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2019.09.20.
 Péntek
Ma Friderika napja van.
Holnap Máté napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 06. 08. 10:00     


Földvédelmi demonstrációra készül több egyesület és mozgalom
Az a sorscsapás-sorozat, amely a magyar népet évtizedek óta éri, most teljesedik be.(...) A földvédelem ügyében nem lehetünk közömbösek - írja közleményében a VÉSZ.

Az Élőlánc Magyarországért Egyesület felkérte a VÉSZ-t és a GYŐZ Mozgalmat a 2013. június 10-én hétfőn délután 6 órától az Alkotmány utca Kossuth téri oldalán tartandó földvédelmi demonstráción való részvételre, – áll abban a közleményben, melyet Éliás Ádám a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetség (VÉSZ) elnöke juttatott el a Hírhatárnak a mai napon.

 

 A földvédelem ügyében nem lehetünk közömbösekfolytatódik a VÉSZ közleménye melyet teljes terjedelemben közlünk: 

 1. Az a sorscsapás-sorozat, amely a magyar népet évtizedek óta éri, most teljesedik be. Biztos vagyok abban, hogy az a szörnyű, mesterségesen, erőszakkal ránk kényszerített pénztelenség, amelyben a gazdaság és a társadalom vergődik, és amelynek az égvilágon semmi köze sincs semmiféle "objektív" gazdasági törvényszerűségekhez, éppen az a célja, hogy a nem csak Európában, de az egész Földön páratlan értékű magyar földre a rablótőke rátenyerelhessen.
 2.  
 3. A jelek szerint nincs védelem. 2014. május 1.-én az Unió nyomására fel kell oldani a földvásárlási moratóriumot. A beépített "fékek" könnyen kijátszhatóak. Nem tudjuk, miféle kényszerek hatása alatt cselekszik a Kormány és az Országgyűlés, de érzékelhető, hogy nincs mozgásterük.
 4. Kedves Barátaim!
 5.  
 6. Az ügyet semmi szín alatt nem szabad párthatalmi érdekek szerint szemlélni. Össztársadalmi, sőt  emberiségméretű érdekről van szó, hogy a rablótőke sem Magyarországon, sem máshol ne tiporhassa maga alá az Istentől ingyen kapott földet.
 7.  
 8. Két erős érvük van a rablóknak. Az egyik azt mondja, hogy legyen a magyar földtulajdonosokban annyi tartás, hogy ne adják el a földet. A másik érv a viszonosságra hivatkozik: ha a magyar földműves bárhol máshol Európában (ugyancsak bizonyos fékező előírások kijátszásával) vásárolhat földet, akkor más országok állampolgárai miért ne vásárolhatnának Magyarországon.
 9.  
 10. Ezek a hivatkozások azért hamisak, mert egy végletekig lefosztott, pénztelenségbe taszított ország állampolgára és egy erős, gazdag ország állampolgára gyökeresen más helyzetben van. Ha idegen, rabló érdekek  abba a dilemmába kényszerítenek valakit, hogy vagy éhen hal, vagy eladja a földjét, akkor mit tehet? Ha egy lefosztott ország és egy gazdag ország számára azonos feltételeket állapítanak meg, akkor mi történik? A gazdag és erős még gazdagabb és még erősebb lesz, a szegény pedig még szegényebb, amíg el nem pusztul.
 11.  
 12. Olyan ez, mint amikor a farkast és a bárányt egy ketrecbe zárják, s aljas, számító, szemforgató "demokráciával" kihirdetik közöttük az egyenlő feltételeket.
 13.  
 14. A "bárány" a magyar, és a többi kiszolgáltatott nép. A "farkas" a rablótőke. A farkas ugrásra kész, hogy felfalja a bárányt.
 15.  
 16. És kinek kell nekünk lennünk Barátaim?   Oroszlánnak kell lennünk, aki megszólal a farkas mögött: vigyázz, mert ha meg mersz mozdulni, egy harapással széttéplek! A bárány szövetségese vagyok, és meg fogom védeni!
 17.  
 18. Sorsunk a magyar nép iránti felelősség állapotába helyezett, nekünk ezt a népet és ezt a földet kell megmentenünk!
 19.  
 20. Mindez lehetséges! 2009-2010 folyamán a GYŐZ Mozgalom és a VÉSZ közös erővel akadályozta meg a "bankháború" folyamán rengeteg család kilakoltatását. Az összefogás meghátrálásra kényszerítette a rablótőkét.
 21.  
 22. A fölösleges beszéd ideje lejárt. A földvédelem ügyében is cselekednünk kell. VÉSZ-es és GYŐZ-tes fellépésre van szükség.  Mindenkit kérek, aki tud, jöjjön el hétfőn. Gyülekező 5 órakor, s a demonstráció 6-kor kezdődik. Megbeszéljük a cselekvésünket. Épp olyan fontos ügy ez, mint az árvízvédelem. Az egyik az elemek veszélyeit, a másik az emberi gonoszság, a pusztító rablás veszélyeit hárítja el. És végső soron mindkettő az élet védelméről szól.”

 

Éliás Ádám a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom elnöke   


További hírek

  A kurucinfohoz hasonlóan a Kubatov-listákat is külföldi szerveren próbálják bújtatni
2019. 09. 16. 15:29 pestmegyei-hirhatar.hu
  Kövér polgárháború szításával vádolja az ellenzéket - Dobrev Klára meg hazaáruló
2019. 09. 16. 10:45 pestmegyei-hirhatar.hu
  Bayer azokat a polgári értékeket köpi szemen, melyekre hivatkozva mocskolódik
2019. 09. 16. 10:45 pestmegyei-hirhatar.hu
  Tarlós és a náci fogyatékosság
2019. 09. 14. 17:17 pestmegyei-hirhatar.hu
  Az újbudai polgármester ingyenkrumpli után villanyégőkért gyűjti a támogatást
2019. 09. 13. 15:11 pestmegyei-hirhatar.hu
  Ez már tényleg elmebetegség – teljes étkezés helyett ovis focicsomag 730 millióért
2019. 09. 13. 15:11 pestmegyei-hirhatar.hu
  Elhunyt Marton László
2019. 09. 13. 09:39 pestmegyei-hirhatar.hu
  Rendőrállam: fegyveres razziával rohanták le a józsefvárosi ellenzéki jelölt stábját
2019. 09. 12. 15:53 pestmegyei-hirhatar.hu
  Pusztán a véletlenek összjátéka, hogy tegnap ismét bedöglött a választási honlap
2019. 09. 10. 11:10 pestmegyei-hirhatar.hu
  Tél még nincs, de kihűléses haláleset már van
2019. 09. 09. 13:23 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport