PEST MEGYEI HÍRHATÁR - Elítélték a rendőröket bántalmazó banda tagjait

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2021.09.22.
 Szerda
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 10. 08. 15:03     


Elítélték a rendőröket bántalmazó banda tagjait
N. S. törzsőrmester 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a bántalmazás során, társa, S. K. főtörzsőrmester viszont – többek között – arcüreg-törést, csontos szemüreg-törést, orrcsont-törést és kézközépcsont-törést szenvedett.

Ítéletet hirdetett a Budapest Környéki Törvényszék M. A. és társai ügyében, akiket külön törvényben meghatározott intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt meg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség.
 
A bíróság ítélete szerint az I. rendű M. A. vádlott bűnös társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettében és könnyű testi sértés vétségében, ezért a bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte. A II. rendű L. L. vádlott bűnös társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és könnyű testi sértés vétségében, ezért a bíróság 3 év börtönbüntetésre és 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte. A III. rendű F. M. vádlott, valamint a IV. rendű B. B. vádlott ugyanezért 3-3 év börtönbüntetésre ítéltetett. 
 
A négy férfi 2011. október 12-én az esti órákban egy érdi kocsmában tartózkodott, ahol bort fogyasztottak. A kocsmából este fél 10 körül indultak haza L. L. autójával, melyet F. M. vezetett. Az Érdi Rendőrkapitányság két rendőre járőrözés közben felfigyelt a kocsma előtt hangoskodó, ittasnak tűnő és a kocsmától autóval elinduló társaságra, ezért Érden mögéjük érve megállították őket, ők félre is húzódtak.
 
A rendőrök megkezdték az intézkedést, az autót vezető F. M.-től vezetői engedélyt, személyi igazolványt és forgalmi engedélyt kértek, a férfinél azonban nem voltak iratok. Az intézkedő rendőrök felszólították az autóban ülő férfiakat, hogy szálljanak ki.
 
L. L. már a gépkocsiban, majd a kiszállást követően is erősen gesztikulálva sérelmezte a rendőri intézkedést, majd ütésre emelte a kezét az egyik rendőrrel, N. S. rendőr törzsőrmesterrel szemben. Társa, S. K. rendőr főtörzsőrmester, észlelve a férfi támadó szándékát, közéjük lépett és a kezét L. L. mellkasára tette.  M. A. ekkor ököllel megütötte a főtörzsőrmestert, majd L. L.-lel együtt a földre rántották. A két férfi a földön fekvő rendőrhöz lépett és M. A. acélbetétes cipőjével többször arcon rúgta a férfit. S. K. próbálta a kezével kivédeni a rá irányuló, fejét célzó ütéseket, rúgásokat, melyek így főleg a felsőtestén és alkarján találták el.
 
S. K. főtörzsőrmester földre kerülésével egyidejűleg B. B. megragadta N. S. törzsőrmester karját, miközben F. M. megkísérelte megütni. A rendőr azonban kitért az ütés elől és a nála lévő szolgálati gázspray-vel – a palackot teljesen kiürítve – egy mozdulattal lefújta F. M.-et és B. B.-t, majd kihasználva, hogy ettől átmenetileg felhagytak a támadásával, a szolgálati gépkocsiból rádión segítséget kért.
 
Ezt követően az M. A. és L. L. által továbbra is bántalmazás alatt álló kollégája segítségére sietve elővette a szolgálati fegyverét, azonban F. M. megragadta a kezét és a fegyvert, és próbálta elvenni a törzsőrmestertől, azzal, hogy „úgysem mertek lelőni, majd én lelőlek benneteket!”. N. S.-nek sikerült kiszabadítani a kezét, azonban tartva attól, hogy a fegyvert elveszik tőle és ellenük fordítják, visszahelyezte azt a hordtáskájába.
 
Mivel M. A. és L. L. továbbra sem hagyott fel társa bántalmazásával, N. S. hozzájuk lépve megragadta M. A. pulóverének nyakát és lehúzta a főtörzsőrmesterről. B. B. közben az ő ruházatát ragadta meg és hátrafelé húzta, végül a törzsőrmester is a földre került. Ekkor M. A., F. M. és B. B. a földön fekvő N. S.-t ütni, rúgni kezdték, a törzsőrmester próbálta az arcát védeni.
 
S. K. főtörzsőrmester, miután az ő bántalmazása abbamaradt, felállt és felszólította a társa támadóit a cselekményük befejezésére, majd szolgálati fegyverével leadott egy figyelmeztető lövést. A három férfi ezt figyelmen kívül hagyva folytatta a rendőr bántalmazását, ezért a főtörzsőrmester a felszólítást megismételve még egy figyelmeztető lövést leadott, aminek hatására a vádlottak felhagytak a cselekmény folytatásával, majd a főtörzsőrmester rádión segítséget kért, az erősítés pedig nem sokkal később meg is érkezett.
 
N. S. törzsőrmester 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a bántalmazás során, társa, S. K. főtörzsőrmester viszont – többek között – arcüreg-törést, csontos szemüreg-törést, orrcsont-törést és kézközépcsont-törést szenvedett.
 
Mind az ügyész, mind a vádlottak védői fellebbezést jelentettek be, az ítélet így nem jogerős, de a bíróság elrendelte az I.-, III.- és IV. rendű vádlott előzetes letartóztatását, így ők a tárgyalótermet már bilincsben hagyták el.
 
Kép: illusztráció

További hírek

  Újabb MSZP-s politikust „győzött meg” DK, hogy jobb lesz náluk
2021. 09. 22. 20:45 pestmegyei-hirhatar.hu
  Elk*rta: Gubás Gabi szívesen kimaradt volna az Elk*rtukból című Gyurcsány-filmből, mégis vállalta
2021. 09. 22. 20:45 pestmegyei-hirhatar.hu
  Orbán apja(?) hatvanpusztai birtokáról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába
2021. 09. 22. 20:45 pestmegyei-hirhatar.hu
  Iványi Gábor szerint félreértették: ő nem kizárólag Dobrev Klárát támogatja, hanem őt is
2021. 09. 19. 21:15 pestmegyei-hirhatar.hu
  Békesi: Bukásuk után Orbánéknak felelniük kell a hazugságaikért
2021. 09. 19. 21:15 pestmegyei-hirhatar.hu
  Forró Zugló: etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen Jakab Péter
2021. 09. 19. 21:15 pestmegyei-hirhatar.hu
  Állólámpa kültérre? Igen! Próbáld ki te is a világítás ezen formáját!
2021. 09. 17. 22:58 pestmegyei-hirhatar.hu
  15 éve került nyilvánosságra az őszödi beszéd
2021. 09. 17. 21:15 pestmegyei-hirhatar.hu
  Póka Egon emlékére
2021. 09. 17. 21:15 pestmegyei-hirhatar.hu
  Jelentősen nőtt a járvány alatt az öngyilkos magyar férfiak száma
2021. 09. 17. 21:15 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport