PEST MEGYEI HÍRHATÁR - Elítélték a rendőröket bántalmazó banda tagjait

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2022.01.29.
 Szombat
Ma Adél napja van.
Holnap Martina napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 10. 08. 15:03     


Elítélték a rendőröket bántalmazó banda tagjait
N. S. törzsőrmester 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a bántalmazás során, társa, S. K. főtörzsőrmester viszont – többek között – arcüreg-törést, csontos szemüreg-törést, orrcsont-törést és kézközépcsont-törést szenvedett.

Ítéletet hirdetett a Budapest Környéki Törvényszék M. A. és társai ügyében, akiket külön törvényben meghatározott intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt meg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség.
 
A bíróság ítélete szerint az I. rendű M. A. vádlott bűnös társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettében és könnyű testi sértés vétségében, ezért a bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte. A II. rendű L. L. vádlott bűnös társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és könnyű testi sértés vétségében, ezért a bíróság 3 év börtönbüntetésre és 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte. A III. rendű F. M. vádlott, valamint a IV. rendű B. B. vádlott ugyanezért 3-3 év börtönbüntetésre ítéltetett. 
 
A négy férfi 2011. október 12-én az esti órákban egy érdi kocsmában tartózkodott, ahol bort fogyasztottak. A kocsmából este fél 10 körül indultak haza L. L. autójával, melyet F. M. vezetett. Az Érdi Rendőrkapitányság két rendőre járőrözés közben felfigyelt a kocsma előtt hangoskodó, ittasnak tűnő és a kocsmától autóval elinduló társaságra, ezért Érden mögéjük érve megállították őket, ők félre is húzódtak.
 
A rendőrök megkezdték az intézkedést, az autót vezető F. M.-től vezetői engedélyt, személyi igazolványt és forgalmi engedélyt kértek, a férfinél azonban nem voltak iratok. Az intézkedő rendőrök felszólították az autóban ülő férfiakat, hogy szálljanak ki.
 
L. L. már a gépkocsiban, majd a kiszállást követően is erősen gesztikulálva sérelmezte a rendőri intézkedést, majd ütésre emelte a kezét az egyik rendőrrel, N. S. rendőr törzsőrmesterrel szemben. Társa, S. K. rendőr főtörzsőrmester, észlelve a férfi támadó szándékát, közéjük lépett és a kezét L. L. mellkasára tette.  M. A. ekkor ököllel megütötte a főtörzsőrmestert, majd L. L.-lel együtt a földre rántották. A két férfi a földön fekvő rendőrhöz lépett és M. A. acélbetétes cipőjével többször arcon rúgta a férfit. S. K. próbálta a kezével kivédeni a rá irányuló, fejét célzó ütéseket, rúgásokat, melyek így főleg a felsőtestén és alkarján találták el.
 
S. K. főtörzsőrmester földre kerülésével egyidejűleg B. B. megragadta N. S. törzsőrmester karját, miközben F. M. megkísérelte megütni. A rendőr azonban kitért az ütés elől és a nála lévő szolgálati gázspray-vel – a palackot teljesen kiürítve – egy mozdulattal lefújta F. M.-et és B. B.-t, majd kihasználva, hogy ettől átmenetileg felhagytak a támadásával, a szolgálati gépkocsiból rádión segítséget kért.
 
Ezt követően az M. A. és L. L. által továbbra is bántalmazás alatt álló kollégája segítségére sietve elővette a szolgálati fegyverét, azonban F. M. megragadta a kezét és a fegyvert, és próbálta elvenni a törzsőrmestertől, azzal, hogy „úgysem mertek lelőni, majd én lelőlek benneteket!”. N. S.-nek sikerült kiszabadítani a kezét, azonban tartva attól, hogy a fegyvert elveszik tőle és ellenük fordítják, visszahelyezte azt a hordtáskájába.
 
Mivel M. A. és L. L. továbbra sem hagyott fel társa bántalmazásával, N. S. hozzájuk lépve megragadta M. A. pulóverének nyakát és lehúzta a főtörzsőrmesterről. B. B. közben az ő ruházatát ragadta meg és hátrafelé húzta, végül a törzsőrmester is a földre került. Ekkor M. A., F. M. és B. B. a földön fekvő N. S.-t ütni, rúgni kezdték, a törzsőrmester próbálta az arcát védeni.
 
S. K. főtörzsőrmester, miután az ő bántalmazása abbamaradt, felállt és felszólította a társa támadóit a cselekményük befejezésére, majd szolgálati fegyverével leadott egy figyelmeztető lövést. A három férfi ezt figyelmen kívül hagyva folytatta a rendőr bántalmazását, ezért a főtörzsőrmester a felszólítást megismételve még egy figyelmeztető lövést leadott, aminek hatására a vádlottak felhagytak a cselekmény folytatásával, majd a főtörzsőrmester rádión segítséget kért, az erősítés pedig nem sokkal később meg is érkezett.
 
N. S. törzsőrmester 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a bántalmazás során, társa, S. K. főtörzsőrmester viszont – többek között – arcüreg-törést, csontos szemüreg-törést, orrcsont-törést és kézközépcsont-törést szenvedett.
 
Mind az ügyész, mind a vádlottak védői fellebbezést jelentettek be, az ítélet így nem jogerős, de a bíróság elrendelte az I.-, III.- és IV. rendű vádlott előzetes letartóztatását, így ők a tárgyalótermet már bilincsben hagyták el.
 
Kép: illusztráció

További hírek

  Közgazdasági Nobel-díjra jelölték Mészáros Lőrincet – civilkezdeményezésre...
2022. 01. 29. 09:57 pestmegyei-hirhatar.hu
  Orbán mezítlábas lángossal alázza a kampányolásban luxuslángost kérő Menczer Tamást
2022. 01. 29. 09:57 pestmegyei-hirhatar.hu
  Formálódik az „igazi” baloldal: összeállt Szanyi és Thürmer
2022. 01. 29. 09:57 pestmegyei-hirhatar.hu
  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 pestmegyei-hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 pestmegyei-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 pestmegyei-hirhatar.hu
  Csollány Szilveszter mellett 122 elhunyt s közel 40 000 új fertőzött három nap alatt
2022. 01. 25. 18:10 pestmegyei-hirhatar.hu
  Magyar György: a választást nem halaszthatják el, de erre is készülni kell
2022. 01. 25. 18:10 pestmegyei-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 pestmegyei-hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport