. Ma Zita napja van.
Vádemelés a kislányát kivégző abonyi férfi ügyében
2013-10-01 15:09:15
Vádemelés a kislányát kivégző abonyi férfi ügyében

Vádemelés a kislányát kivégző abonyi férfi ügyében

2012. augusztus 27-én hétfőn megölte 10 éves gyermekét Abonyban az a férfi, aki tettét követően magával is végezni akart. A tragédiát reggel hazatérő feleség vette észre, aki azonnal értesítette a mentőket. A férfit súlyos sérüléssel szállították kórházba, de a gyermeken már nem tudtak segíteni.

A vádirati tényállás szerint a vádlottnak és a feleségének, G. Renátának 2002-ben született meg közös gyermeke, Kiara, akivel 2007-ben költöztek Abonyba. A házaspár viszonya nem volt felhőtlen, az asszony már 2008-ban el akart válni, de akkor még együtt maradtak.
 
2012-ben az asszonynak már egy másik férfival volt kapcsolata, erről azonban a férfinak nem volt tudomása; az asszony már ügyvédet is felkeresett és konkrét lépéseket tett, hogy a férjétől elváljon. Tervei szerint Kiara vele maradt volna az abonyi házban. 
 
A válással kapcsolatos eljárás megindításáról 2012. augusztus elején beszélt a vádlottnak, aki azonban nem akart elválni. Ezután a férfi többször is utalt arra, hogy nem is kell elválniuk, mert „majd a sors elválasztja őket”.
 
A vádlott viszonya a lányával kifejezetten jó volt, a kislány szerette az édesapját, sok időt töltöttek együtt, mivel az asszony ápolónőként dolgozott, ügyeleti rendszerben.
 
2012. augusztusában a H. T. Mihály elhatározta, hogy azért, mert a felesége el akart válni tőle, úgy áll bosszút, hogy megöli közös gyermeküket, az akkor 10 éves kislányt, majd magával is végez. Ehhez egy korábban megszerzett gáz-riasztópisztolyt alakított át úgy, hogy a fegyver éleslőszer befogadására és kilövésére is alkalmassá vált. A fegyverhez lőszert is szerzett. 
 
2012. augusztus 26-án a délutáni órákban a felsége dolgozni ment, így a férfi és a kislány egyedül maradtak otthon. Ezt kihasználva az apa elhatározta, hogy a korábban kitervelt módon az átalakított fegyverrel éjszaka megöli gyermekét, majd öngyilkosságot követ el.
 
2012. augusztus 27-én este lefeküdtek aludni, majd a férfi hajnali 2.15 körül felkelt. Magához vette a pisztolyt, és az ágyban az alvó Kiara mellé fekve közelről fejbe lőtte a kislányt. De Kiara az első lövéstől nem halt meg, ezért apja a pisztolyt újratöltötte és a gyermeket közvetlenül a homlokához tartott fegyverrel ismét fejbe lőtte. Kiara a helyszínen életét vesztette.
 
H. T. Mihály ezt követően a fegyvert újratöltve azt a saját homlokához tartotta, majd fejbe lőtte magát. A férfi az ágyról a földre esett, majd a fürdőszobába ment, ahol a hajnali órákban a munkából hazaérkező felesége talált rá, aki értesítette a mentőket, akik a vádlottat kórházba szállították.
 
A vádirat ismertetésével és tanúk meghallgatásával a Budapest Környéki Törvényszék megkezdte a tárgyalást H. T. Mihály ügyében, akit előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött személy ellen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény elkövetésével vádolt meg a Pest Megyei Főügyészség.
 
További részleteket az ügyről ITT OLVASHAT.
További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>