. Ma Ervin napja van.
Táblával védik a haragos siklót
2014-07-30 19:46:18
Táblával védik a haragos siklót

Táblával védik a haragos siklót

Szűkül a haragos sikló élőhelye, ezért már 2012-ben a Magyar Madártani Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt. közös projekt keretében a budaörsi Farkas-hegyen élőhely-rekonstrukciós munkálatokat végzett. 
 
A haragos sikló onnan kapta nevét, hogy viselkedése támadó jellegű is lehet, testhossza a két métert is elérheti. Harapása nem mérgező, de hegyes fogaival fájó sebeket tud okozni. A rákosi vipera mellett hazánk legveszélyeztetettebb hüllőfaja, amelynek fennmaradását segíti elő a tavalyelőtti terület-rendezés. Most - összefoglaló nevén – a Budaörsi kopárokra a haragos siklóról szóló tájékoztató tábla került ki. Így a kirándulók is kellőképpen informálódhatnak e ritka és veszélyeztetett hüllő tulajdonságairól, fokozott védelmének okairól. 
 
Az informálás ebben az esetben is igen fontos, hiszen a lakosság körében még mindig riadalmat keltenek a siklók, pláne a nagyméretűek – és sokszor veszélyes kígyóknak nézik őket. Az élőhely-védelem, amely hosszútávon csak a lakosság, a kirándulók együttműködésével, megértésével lehetséges, fontos feltétele a haragos siklók életlehetőségének megóvásában.
 
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.
 
Kertész Z István
 
További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>