. Ma Zita napja van.
Szentendrei gázolás: részeg volt a babakocsit toló nőnek ütköző sofőr
2016-10-15 12:05:55
Szentendrei gázolás: részeg volt a babakocsit toló nőnek ütköző sofőr

Szentendrei gázolás: részeg volt a babakocsit toló nőnek ütköző sofőr

MTI Fotó: Mihádák Zoltán


Gyugyi Csilla közlése szerint a Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta a sofőr előzetes letartóztatását.
    

A szóvivő a nyomozás eddigi adatai alapján elmondta: a férfi ittasan vezetett Szentendre utcáin, s épp a Kálvária úton haladt, amikor a részegségből eredő figyelmetlensége miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldalra, s ott a gépkocsi elejével hátulról nekiütközött egy, az úton babakocsit toló nőnek.
    

Az ütközés következtében a nő az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre, míg a babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel 17 méterre, a füves útpadkára zuhant.
    

A sofőr megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között.
    

A cserbenhagyó gázolót a friss személyleírások alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset következtében a gyermek könnyű, az anya súlyos sérüléseket szenvedett - tájékoztatott a szóvivő.
    

A férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják. Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított azért hajtott el a baleset helyszínéről, hogy a felelősségre vonás alól meneküljön, s csupán személyes érdeklődésből, s nem azért tért vissza, hogy jelentkezzen a rendőröknél. Ezért okkal feltehető, hogy szabadlábon védekezve elszökne a hatóságok elől. Fennáll annak a veszélye is, hogy tárgyi bizonyítékok, tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét.
    

Ezért indítványozzák a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését, melyre szombat délután kerülhet sor - mondta Gyugyi Csilla.
    

Az MTI mentőktől származó információja szerint az anyát csonttöréssel és agyrázkódással, míg gyermekét fejsérülés gyanújával vitték kórházba.


MTI

Utoljára frissítve: 2016-10-15 12:25:45

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>