. Ma Ervin napja van.
Saját jelöltje verte át a Roma Rom-ot
2014-10-20 14:24:16
Saját jelöltje verte át a Roma Rom-ot

Saját jelöltje verte át a Roma Rom-ot

A Magyarországi Összefogás Roma Rom Szervezet elnöke, Horváth Tibor közleményben tudatta, hogy a roma nemzetiségi választások fővárosi megyei listáján indított Nagy Sándor nem roma származású.

Mint írja, egy, a szervezetükhöz érkezett bejelentés alapján indított ellenőrzés során derült ki, hogy a jelölt jogtalanul indult a választásokon. Ezért mind személyesen, mind a közleményben felszólították Nagy Sándort, hogy mondjon le mandátumáról, ugyanis nem csak kínos baki történt, hanem törvénysértés is. A nemzetiségi választáson indulónak nyilatkozatot kell tennie arról, hogy az adott nemzetiségi közösség nyelvét beszéli, valamint ismeri a kultúráját és hagyományait. Nagy egyébként tett ilyen nyilatkozatot, most úgy tűnik, hamisat.
 
A Roma Rom a szükséges jogi lépéseket megtette az ügyben, a választási bizottsághoz fordultak. Ahogy Horváth Tibor írja: készek más jogi fórumhoz is fordulni, hiszen ha a helyzet változatlan marad, úgy könnyen rossz precedenst teremthet, hiteltelenítve a roma érdekképviseletet.
 
A szervezet elnézést kért a tévedés miatt, és remélik, Nagy Sándor bölcsen dönt, és önként visszalép. Ha így történik, a listán utána következő személy szerzi meg a mandátumát, aki a roma közösség valódi tagjaként érdemi érdekképviseleti munkát láthat el.
 
 
 
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>