. Ma Ervin napja van.
Rendőrből kisgazda: nyugdíjasként szárnyasok tenyésztése és nevelése élteti
2015-06-04 15:01:53
Rendőrből kisgazda: nyugdíjasként szárnyasok tenyésztése és nevelése élteti

Rendőrből kisgazda: nyugdíjasként szárnyasok tenyésztése és nevelése élteti

 
Akkor tanulta meg, hogyan kell bánni a közvetlen környezettel és gondoskodni az állatokról. Erre ma gyermekeit és unokáit, Pétert és Nórit is neveli. 
 
A családi ház gazdasági részén jól kialakított, tágas, több részre osztott baromfiudvarban és környékén pezseg az élet. Pulykák, libák, kacsák, gyöngytyúkok, japántyúkok, magyar tarkák nevelik apróságaikat, melyekre a kakasok is ügyelnek. A takarmányból a legjobbat kapják, a betakarítások idején közvetlen a gazdáktól vásárol a tulajdonos, így nincs agyonvegyszerezve, amit a szárnyasoknak ad. 
 
Ferencnek mindig adnak elfoglaltságot kedvencei, oda kell figyelni rájuk. De ez élteti nyugdíjas éveiben, a rendőrből lett kisgazdát, akinek elmondása szerint nincs ideje megöregedni. Meg élteti az is, hogy unokáinak milyen örömet szerez, hogy pátyolgathatják, etethetik a csibéket. 
 
 
A baromfik nem csak hobbiállatok, hanem a család jó minőségű hús- és tojásellátását biztosítják. Jut belőle a gyermekeknek és az unokáknak, így lehet spórolni a bevásárlásoknál. Mikor eljön a vasárnap, a család körbeüli az asztalt és Erzsi asszony hazai tyúkokból készült leveséből esznek, többször is repetáznak. 
 
Ha ezt a mentalitást - mely egy kis munkával is jár - öröklik az utódaim, az mondom, érdemes csinálni nyugdíjasként, tartalmas életet élni, hisz engem is ez éltet - mondja Srej Ferenc.
 
H. Szabó Sándor felvételei

Utoljára frissítve: 2015-06-04 15:02:52

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>