. Ma Virág napja van.
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban
2013-01-15 10:52:10
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, Gödöllő polgármestere arról beszélt egy interjúban, hogy a járási hivatalok indulásával, működésével kapcsolatos aggodalmak beigazolódni látszanak – egyelőre rengeteg a panasz az új rendszerre.

 

Gémesi elmondta, hogy az elmúlt napok arról tanúskodnak, hogy a járási rendszerrel kapcsolatban teljes az információs háttér hiánya, ami elsősorban a rendszer kidolgozásának elkapkodása, és előkészítetlensége miatt lehetséges. A januári bevezetés túl szűk időt szabott arra, hogy a járási hivatalok zökkenőmentesen épüljenek be az emberek mindennapjaiba.

 

Több százezer ügy keresztülmegy jelenleg is az okmányirodai rendszeren - ha hiba történik, annak komoly következményei lehetnek – mondja Gémesi. - Számomra még mindig érthetetlen, miért lesz ez a struktúra polgárbarátabb és költséghatékonyabb, mint az önkormányzati.

 

A gödöllői városházára és a jegyzőhöz a legtöbb panasz amiatt érkezett, hogy az időpont-egyeztetések akadoznak – ez főként az informatikai háttér kidolgozatlanságának számlájára írható. Nonszensz, hogy egy ügyfél csak több héttel későbbre kap időpontot. A másik leggyakoribb probléma, hogy a lakosok nem tudják, hogy ügyükkel kihez, milyen irodához fordulhatnának.

 

A járási és önkormányzati hivatalokban dolgozók is küzdenek a változásokkal, leginkább azok, akik a korábbihoz képest eltérő munkakört látnak el. − Ha a teljes önkormányzati rendszert nézzük, akkor tudomásul kell venni, hogy több tízezer embert kell egy-egy járásba integrálni – fogalmazott Gémesi György. Azt is hozzátette, hogy ahol változatlan munkát látnak el a hivatali ügyintézők, ott nincsen fennakadás.

 

Forrás és fotó: napi.hu

További híreink
Fürdés közben lett rosszul, két gyermeket kórházba kellett szállítani
Nem volt szén-monoxid-érzékelő abban az albertirsai családi házban, ahol egy gyermek erős fejfájásra, rosszul létre panaszkodott és ezért értesítették a mentőszolgálatot,...
2015-11-25 08:16:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Környezetbarát hulladékfeldolgozó épül Százhalombattán
Ötven új munkahelyet teremt a Homatech Recycling Zrt. Százhalombattán hamarosan felépülő, károsanyag-kibocsátással nem járó új üzeme. A beruházás értéke több tíz millió ...
2015-11-24 20:49:18, Hírek, Fókuszban Bővebben
Felrobbant két gázpalack egy tápióbicskei tűzben
Kigyulladt egy száz négyzetméteres melléképület hétfő délután Tápióbicskén, a Szabó Jóska utcában.
2015-11-24 08:23:45, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tarlós István főpolgármester szerint ha nem születik megállapodás a budapesti közösségi közlekedés hosszú távú...
Bővebben >>