. Ma György napja van.
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban
2013-01-15 10:52:10
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, Gödöllő polgármestere arról beszélt egy interjúban, hogy a járási hivatalok indulásával, működésével kapcsolatos aggodalmak beigazolódni látszanak – egyelőre rengeteg a panasz az új rendszerre.

 

Gémesi elmondta, hogy az elmúlt napok arról tanúskodnak, hogy a járási rendszerrel kapcsolatban teljes az információs háttér hiánya, ami elsősorban a rendszer kidolgozásának elkapkodása, és előkészítetlensége miatt lehetséges. A januári bevezetés túl szűk időt szabott arra, hogy a járási hivatalok zökkenőmentesen épüljenek be az emberek mindennapjaiba.

 

Több százezer ügy keresztülmegy jelenleg is az okmányirodai rendszeren - ha hiba történik, annak komoly következményei lehetnek – mondja Gémesi. - Számomra még mindig érthetetlen, miért lesz ez a struktúra polgárbarátabb és költséghatékonyabb, mint az önkormányzati.

 

A gödöllői városházára és a jegyzőhöz a legtöbb panasz amiatt érkezett, hogy az időpont-egyeztetések akadoznak – ez főként az informatikai háttér kidolgozatlanságának számlájára írható. Nonszensz, hogy egy ügyfél csak több héttel későbbre kap időpontot. A másik leggyakoribb probléma, hogy a lakosok nem tudják, hogy ügyükkel kihez, milyen irodához fordulhatnának.

 

A járási és önkormányzati hivatalokban dolgozók is küzdenek a változásokkal, leginkább azok, akik a korábbihoz képest eltérő munkakört látnak el. − Ha a teljes önkormányzati rendszert nézzük, akkor tudomásul kell venni, hogy több tízezer embert kell egy-egy járásba integrálni – fogalmazott Gémesi György. Azt is hozzátette, hogy ahol változatlan munkát látnak el a hivatali ügyintézők, ott nincsen fennakadás.

 

Forrás és fotó: napi.hu

További híreink
Megvan a megyében csavargó aligátorteknős!
Both Zoltánt kora délután értesítették, hogy az - először két hete felbukkanó - elveszett aligátorteknőst látják egy patakparton. A veszélyes-állat befogó azonnal a Pest ...
2014-04-24 16:07:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Varga Mihály: a devizahitel-szerződések kivételes esetben módosíthatóak
A devizahitel-szerződések kivételes esetekben módosíthatóak, ehhez azonban a jogszabályt is módosítani kell, és figyelembe kell venni a szerződésben érintett mindegyik fé...
2014-04-24 08:30:39, Hírek, Fókuszban Bővebben
Roma Rom Összefogás: Horváth Aladárékra és az MCP-re nincs szükség!
'Az MCP teljes egészében összeomlott, a vezetők lemondtak, állítólag újjá kívánnak szerveződni. Tisztelettel kérjük, ezt ne tegyék, senkinek sincs szüksége rájuk és a haz...
2014-04-17 09:01:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Orbán Viktor nem válaszolt 245 deviza-hitelkárosult neki írt levelére, melyben arra kérték a miniszterelnököt,...
Bővebben >>