. Ma Ágoston napja van.
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban
2013-01-15 10:52:10
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, Gödöllő polgármestere arról beszélt egy interjúban, hogy a járási hivatalok indulásával, működésével kapcsolatos aggodalmak beigazolódni látszanak – egyelőre rengeteg a panasz az új rendszerre.

 

Gémesi elmondta, hogy az elmúlt napok arról tanúskodnak, hogy a járási rendszerrel kapcsolatban teljes az információs háttér hiánya, ami elsősorban a rendszer kidolgozásának elkapkodása, és előkészítetlensége miatt lehetséges. A januári bevezetés túl szűk időt szabott arra, hogy a járási hivatalok zökkenőmentesen épüljenek be az emberek mindennapjaiba.

 

Több százezer ügy keresztülmegy jelenleg is az okmányirodai rendszeren - ha hiba történik, annak komoly következményei lehetnek – mondja Gémesi. - Számomra még mindig érthetetlen, miért lesz ez a struktúra polgárbarátabb és költséghatékonyabb, mint az önkormányzati.

 

A gödöllői városházára és a jegyzőhöz a legtöbb panasz amiatt érkezett, hogy az időpont-egyeztetések akadoznak – ez főként az informatikai háttér kidolgozatlanságának számlájára írható. Nonszensz, hogy egy ügyfél csak több héttel későbbre kap időpontot. A másik leggyakoribb probléma, hogy a lakosok nem tudják, hogy ügyükkel kihez, milyen irodához fordulhatnának.

 

A járási és önkormányzati hivatalokban dolgozók is küzdenek a változásokkal, leginkább azok, akik a korábbihoz képest eltérő munkakört látnak el. − Ha a teljes önkormányzati rendszert nézzük, akkor tudomásul kell venni, hogy több tízezer embert kell egy-egy járásba integrálni – fogalmazott Gémesi György. Azt is hozzátette, hogy ahol változatlan munkát látnak el a hivatali ügyintézők, ott nincsen fennakadás.

 

Forrás és fotó: napi.hu

További híreink
Módosulások a BKK agglomerációs autóbuszjáratain - lassan kivégzik a 218-as járatot
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) módosított néhány agglomerációs autóbuszjáratot.
2015-08-25 19:02:22, Hírek, Fókuszban Bővebben
A zöldhulladék is hulladék, és ártalmas
Sokan úgy gondolják, hogy a kertjükben keletkező zöld hulladékot nyugodtan elszállíthatják az erdőkbe, mezőkre vagy éppen az utak szélére. Ez azonban nem csak esztétikail...
2015-08-18 12:37:13, Hírek, Fókuszban Bővebben
Fejenként 300 euróért 22 határsértőt vittek az embercsempészek
A Budakörnyéki Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy román férfit, akit a bíróság jogerősen 1 év 8 hónap felfügge...
2015-08-17 10:05:03, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az augusztus 3-án elkezdődött munkálatok várhatóan szeptember 30-ra fejeződnek be. Az építmény külső megjelené...
Bővebben >>