. Ma Pál napja van.
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban
2013-01-15 10:52:10
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, Gödöllő polgármestere arról beszélt egy interjúban, hogy a járási hivatalok indulásával, működésével kapcsolatos aggodalmak beigazolódni látszanak – egyelőre rengeteg a panasz az új rendszerre.

 

Gémesi elmondta, hogy az elmúlt napok arról tanúskodnak, hogy a járási rendszerrel kapcsolatban teljes az információs háttér hiánya, ami elsősorban a rendszer kidolgozásának elkapkodása, és előkészítetlensége miatt lehetséges. A januári bevezetés túl szűk időt szabott arra, hogy a járási hivatalok zökkenőmentesen épüljenek be az emberek mindennapjaiba.

 

Több százezer ügy keresztülmegy jelenleg is az okmányirodai rendszeren - ha hiba történik, annak komoly következményei lehetnek – mondja Gémesi. - Számomra még mindig érthetetlen, miért lesz ez a struktúra polgárbarátabb és költséghatékonyabb, mint az önkormányzati.

 

A gödöllői városházára és a jegyzőhöz a legtöbb panasz amiatt érkezett, hogy az időpont-egyeztetések akadoznak – ez főként az informatikai háttér kidolgozatlanságának számlájára írható. Nonszensz, hogy egy ügyfél csak több héttel későbbre kap időpontot. A másik leggyakoribb probléma, hogy a lakosok nem tudják, hogy ügyükkel kihez, milyen irodához fordulhatnának.

 

A járási és önkormányzati hivatalokban dolgozók is küzdenek a változásokkal, leginkább azok, akik a korábbihoz képest eltérő munkakört látnak el. − Ha a teljes önkormányzati rendszert nézzük, akkor tudomásul kell venni, hogy több tízezer embert kell egy-egy járásba integrálni – fogalmazott Gémesi György. Azt is hozzátette, hogy ahol változatlan munkát látnak el a hivatali ügyintézők, ott nincsen fennakadás.

 

Forrás és fotó: napi.hu

További híreink
Gödöllőről a Délibe, HÉV-vel - megér 306 milliárdot?
15 perc menetidő-megtakarítás várható Gödöllő és a Déli pályaudvar között, miközben a menetidők jellemzően 30 százalékkal csökkennek. Mindez legalább 306 milliárd forintb...
2015-06-18 15:20:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hivatalosan is átadták az új pilisi kilátótornyot
Péntek hajnalban hivatalosan is átadták a Piliscsaba feletti Nagy-Kopasz-hegyen az új kilátót. Mint hírportálunkon korábban megírtuk, az új tornyot lényegében már hónapok...
2015-06-14 15:04:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Természetes, olcsó és kulturált: ezért érdemes Domonyvölgyben strandolni
Klausmann Viktor miniparadicsomot varázsolt az egykori malomtó köré. Tényleg nagyon kellemes a domonyvölgyi homokos tóparton süttetni a hasunkat, a víz minősége kiváló, e...
2015-06-08 13:31:09, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Klausmann Viktor miniparadicsomot varázsolt az egykori malomtó köré. Tényleg nagyon kellemes a domonyvölgyi ho...
Bővebben >>