. Ma Gyöngyi napja van.
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban
2013-01-15 10:52:10
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, Gödöllő polgármestere arról beszélt egy interjúban, hogy a járási hivatalok indulásával, működésével kapcsolatos aggodalmak beigazolódni látszanak – egyelőre rengeteg a panasz az új rendszerre.

 

Gémesi elmondta, hogy az elmúlt napok arról tanúskodnak, hogy a járási rendszerrel kapcsolatban teljes az információs háttér hiánya, ami elsősorban a rendszer kidolgozásának elkapkodása, és előkészítetlensége miatt lehetséges. A januári bevezetés túl szűk időt szabott arra, hogy a járási hivatalok zökkenőmentesen épüljenek be az emberek mindennapjaiba.

 

Több százezer ügy keresztülmegy jelenleg is az okmányirodai rendszeren - ha hiba történik, annak komoly következményei lehetnek – mondja Gémesi. - Számomra még mindig érthetetlen, miért lesz ez a struktúra polgárbarátabb és költséghatékonyabb, mint az önkormányzati.

 

A gödöllői városházára és a jegyzőhöz a legtöbb panasz amiatt érkezett, hogy az időpont-egyeztetések akadoznak – ez főként az informatikai háttér kidolgozatlanságának számlájára írható. Nonszensz, hogy egy ügyfél csak több héttel későbbre kap időpontot. A másik leggyakoribb probléma, hogy a lakosok nem tudják, hogy ügyükkel kihez, milyen irodához fordulhatnának.

 

A járási és önkormányzati hivatalokban dolgozók is küzdenek a változásokkal, leginkább azok, akik a korábbihoz képest eltérő munkakört látnak el. − Ha a teljes önkormányzati rendszert nézzük, akkor tudomásul kell venni, hogy több tízezer embert kell egy-egy járásba integrálni – fogalmazott Gémesi György. Azt is hozzátette, hogy ahol változatlan munkát látnak el a hivatali ügyintézők, ott nincsen fennakadás.

 

Forrás és fotó: napi.hu

További híreink
Saját jelöltje verte át a Roma Rom-ot
A Magyarországi Összefogás Roma Rom Szervezet elnöke, Horváth Tibor közleményben tudatta, hogy a roma nemzetiségi választások fővárosi megyei listáján indított Nagy Sándo...
2014-10-20 14:24:16, Hírek, Fókuszban Bővebben
A félelmetes és az undorító között: titkos ördögűzés egy Pest megyei kisvárosban - VIDEÓ
Gyomorforgató hörgés, üvöltözés, valaki valamilyen furcsa nyelven kántál, egy másik hang magyarul olyanokat mond, hogy „Jézus nevében… elszakadnak a láncok", „Elhagy tége...
2014-10-10 15:09:54, Hírek, Fókuszban Bővebben
Politikai nyomásra szűnt meg Ángyán József intézete a gödöllői egyetemen?
Megszüntette a gödöllői Szent István Egyetem a környezetgazdálkodással foglalkozó intézetét. Az intézmény volt és jelenlegi diákjai jelképes temetést rendeztek.
2014-10-01 12:24:06, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ország számos pontjáról 585 ember hitte el és bízott abban, hogy a hirdetés útján némi jövedelemre tesz szert.
Bővebben >>