. Ma Lehel napja van.
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban
2013-01-15 10:52:10
Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Panaszáradat a járási hivatalokkal kapcsolatban

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, Gödöllő polgármestere arról beszélt egy interjúban, hogy a járási hivatalok indulásával, működésével kapcsolatos aggodalmak beigazolódni látszanak – egyelőre rengeteg a panasz az új rendszerre.

 

Gémesi elmondta, hogy az elmúlt napok arról tanúskodnak, hogy a járási rendszerrel kapcsolatban teljes az információs háttér hiánya, ami elsősorban a rendszer kidolgozásának elkapkodása, és előkészítetlensége miatt lehetséges. A januári bevezetés túl szűk időt szabott arra, hogy a járási hivatalok zökkenőmentesen épüljenek be az emberek mindennapjaiba.

 

Több százezer ügy keresztülmegy jelenleg is az okmányirodai rendszeren - ha hiba történik, annak komoly következményei lehetnek – mondja Gémesi. - Számomra még mindig érthetetlen, miért lesz ez a struktúra polgárbarátabb és költséghatékonyabb, mint az önkormányzati.

 

A gödöllői városházára és a jegyzőhöz a legtöbb panasz amiatt érkezett, hogy az időpont-egyeztetések akadoznak – ez főként az informatikai háttér kidolgozatlanságának számlájára írható. Nonszensz, hogy egy ügyfél csak több héttel későbbre kap időpontot. A másik leggyakoribb probléma, hogy a lakosok nem tudják, hogy ügyükkel kihez, milyen irodához fordulhatnának.

 

A járási és önkormányzati hivatalokban dolgozók is küzdenek a változásokkal, leginkább azok, akik a korábbihoz képest eltérő munkakört látnak el. − Ha a teljes önkormányzati rendszert nézzük, akkor tudomásul kell venni, hogy több tízezer embert kell egy-egy járásba integrálni – fogalmazott Gémesi György. Azt is hozzátette, hogy ahol változatlan munkát látnak el a hivatali ügyintézők, ott nincsen fennakadás.

 

Forrás és fotó: napi.hu

További híreink
Babakocsis anyukát aláztak meg egy gödöllői butikban
Az anyuka rossz tapasztalatát a Gödöllő nevű városi Facebook-csoportban osztotta meg arról, hogyan utasították egy ruhaboltban arra, hogy 4 hónapos gyermekét a babakocsiv...
2015-07-29 12:40:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az erdészet 400 közfoglalkoztatottnak ad munkát
A Pilisi Parkerdő Zrt.-nek most különösen jól jön a közfoglalkoztatás lehetősége. Igyekeznek is az előírásokat minden tekintetben betartani. Közleményükben részletesen k...
2015-07-25 15:53:14, Hírek, Fókuszban Bővebben
Még mindig veszélyes, de jelzett turistaút lett a Spartacus ösvény
A Visegrádi-hegység, de talán az egész ország egyik legszebb ösvényére, a Spartacus nevűre turistajelzések kerültek. A zöld sáv jeleket követve Pilisszentlászlóról Visegr...
2015-07-21 13:38:10, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hol van Kincses Kolozsvár? - tesszük fel a kérdést, és mielőtt Erdély térképét bárki is előkapná, közöljük, ho...
Bővebben >>