. Ma Ervin napja van.
Orbán Viktor nem válaszol a deviza-hitelkárosultak levelére
2014-03-27 10:13:10
Orbán Viktor nem válaszol a deviza-hitelkárosultak levelére

Orbán Viktor nem válaszol a deviza-hitelkárosultak levelére

Orbán Viktor nem válaszolt 245 deviza-hitelkárosult neki írt levelére, melyben arra kérték a miniszterelnököt, tanúsítson kellő politikai akaratot, hogy átfogó megoldás szülessék a hitelkárosultak érdekében. A levelet március 10-én juttatták el a miniszterelnöki titkárságra – közölte a devizahitelesek ügyéért küzdő Magyar Szociális Fórum (MSZF) csütörtökön.
 
Levelükben a hitelkárosultak megírták, évek óta várják, hogy a kormány véget vessen a devizahitelt felvett polgárok tömeges tönkretételének, halálba kergetésének, elszegényítésüknek és ellehetetlenítésüknek. „Az Önök által felkínált „megoldások” csak azoknak a gondjain enyhítettek, akiknek volt pénzük, de azokén nem, akik elvesztették a munkájukat, vagy olyan szerény a jövedelmük, hogy ha enni akarnak adni a gyereknek, törlesztésre már nem futja.
 
A hitelkárosultak azt is megírták Orbán Viktornak, hogy a forint árfolyamának az ukrán válság miatt bekövetkezett gyengülése miatt még nagyobb törlesztő részleteket vetnek ki rájuk a hitelezők. Ezért arra kérték a miniszterelnököt, hogy a kormány a békés megoldást helyezze előtérbe a NATO-ban, és kerülje el a még rosszabbat. A 245 devizahiteles annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajnának nem kellene feltétlenül az EU-ban keresnie a helyét, hiszen keleti szomszédunk vélhetően még nincs tisztában azzal, milyen banki önkény várna rá, ha csatlakozna az unióhoz. „Mi tudjuk, hiszen megtapasztaltuk és folyamatosan tapasztaljuk a bőrünkön, mit jelent a banki önkény Magyarországon, az Európai Unió tagállamában” - írták neki -, arra kérve, hogy világosítsa fel az új ukrán kormányt a magyar tapasztalatokról, és – a kormány által helyesen képviselt „Keletre nyitás” politikájának szellemében – adja az ukrán kormány tudtára, hogy az egyoldalúság behatárolja a mozgásteret, a sokoldalúság viszont új lehetőségeket nyit. „Azt akarjuk mondani, hogy Ukrajnának – talán – nem választania kellene Kelet és Nyugat között, hanem jó viszonyt ápolnia mindkettővel. (Ezt Magyarországra nézve is követendőnek tartjuk.)” – írta Orbán Viktor miniszterelnöknek 245 magyar hitelkárosult.
 
A levél eredeti szövege és aláíróinak neve ITT MEGTALÁLHATÓ.
 
Hírhatár-MSZF
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>