. Ma Ervin napja van.
Olvasói levél – Én is lehetek import nyugdíjas?
2012-10-22 10:48:25
Olvasói levél – Én is lehetek import nyugdíjas?

Olvasói levél – Én is lehetek import nyugdíjas?

Olvasóink körében kiverte a biztosítékot tegnapi cikkünk, amit „Import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát” címmel közöltünk.

 

Írásunkban arra világítottunk rá, hogy egy megörökölt és idejemúlt jogi szabályozás miatt milyen kedvező lehetőség áll mind a nyugdíj, mind az egészségügyi ellátás terén külhoni magyar honfitársaink számára – ellenben azokkal, akik évtizedeken át becsületesen itthon tettek eleget a kötelező egészségügyi járulék és nyugdíjfizetési kötelezettségüknek.

 

Tették ezt jóhiszeműen annak ellenére, hogy ez mindig is kötelező volt, gondolván arra, hogy idős korukra a méltó élethez szükséges feltételeket a mindenkori gondoskodó kormányunk tisztességesen garantálni fogja.

 

Ez részben meg is valósult, csak a tisztes megélhetés garantálása és a feltételek biztosítása maradt el.

 

Ráadásul időközben a TB befizetések haszonélvezői nem az itthon munkában megöregedett honfitársaink, hanem részben a külhoni Kárpát-aljai magyarok lettek.

 

A Fidesznek valóban megér annyit, hogy a nagyfokú társadalmi kritika ellenére is szembe menjen a többség akaratával, halogatva a megoldást kedvében járva a külhoni magyaroknak, csupán a politikai haszon, és a lehetséges szavazatmaximálás miatt?

 

Mi ez, ha nem álságos politikai akarat, hogy ekkora társadalmi felzúdulás ellenére se változzon a helyzet?!

 

Tegnapi cikkünkhöz számos hozzászólás érkezett, amiből egyet most mi is megosztunk önökkel. Úgy éreztük ez az olvasói levél hűen tükrözi, hogy mi zajlik a jelenlegi TB jogosultság megítélése körül.

 

 

Idézet ( xaktak) olvasónk Facebookon elküldött levéléből:  

 

 

Kapcsolódő írásunk: Import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát!?

                                     


Utoljára frissítve: 2012-10-24 19:32:57

További híreink
Száz éves a Vaskapu turistaház
Ma a Vaskapu turistaházban étterem, szálláshely, pihenőszoba áll a turisták rendelkezésére, nagy külső - rendszerint virágokkal díszített - teraszáról gyönyörű kilátás ny...
2014-04-28 11:08:56, Hírek, Megosztom Bővebben
Állatok álma - jótékonysági bál
Állatok álma néven szerveznek jótékonysági rendezvényt április 26-án Monoron. A szervezők a rendezvényen befolyt teljes összeggel az ország egyetlen lómentő szervezetét, ...
2014-03-24 15:28:22, Hírek, Megosztom Bővebben
'Szállj be te is' Cegléden a Közgázban
A „Szállj be te is” program lényege, hogy az értelmi fogyatékkal élők sporttal elért sikerein keresztül bepillantást nyerjünk a fogyatékkal élők életébe, problémáiba.
2014-03-20 13:58:13, Hírek, Megosztom Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve b...
Bővebben >>