. Ma Ervin napja van.
Nagyobb a hitelem, mint Orbán Viktornak!
2012-12-03 21:41:37
Nagyobb a hitelem, mint Orbán Viktornak!

Nagyobb a hitelem, mint Orbán Viktornak!

Sokan gondolhatják ugyanezt, ha egy pillantást vetnek banki tartozásuk egyenlegére. Közeleg az év vége, a devizaadósoknak már csak néhány nap áll nyitva arra, hogy valamelyest javítsanak adós helyzetükön, illetve „rontsanak megítélésükön", vagyis, ne legyen nagyobb a hitele, mint az ország miniszterelnökének.

 

Az adósok a jogszabályi lehetőséggel élve, 2012. december végéig kezdeményezhetik az árfolyamgát igénybevételét a devizakölcsönt folyósító hitelintézetnél. Az árfolyamgát lehetőségét a lakóingatlanra kötött pénzügyi lízingszerződéssel rendelkezők is igénybe vehetik, ha a kontraktust tavaly (2011) december 15-e előtt kötötték.

 

Nagy a szórás a megítélést illetően, kinek jó ez és kinek nem. De, nagy a bizonytalanság is! Ami viszont már biztosan elmondható, egyre sűrűsödnek a banki perek, sokan vitatják tartozásukat, a bíróságok számtalan keresetet fogadtak már be, és születtek is időközben első és másodfokon fokon olyan ítéletek, melyben a hitelintézetek húzták a rövidebbet.

 

Egy ilyen precedens ügyről a Hírhatár írt elsőként:” Jogerősen per vesztett a bank devizaügyben!” címmel. Akkori tudósításunkra már több mint 13 ezer lájk (!) érkezett és azóta is  naponta sokan olvassák - talán ez az eset adott bátorítást sokaknak, hogy bizony-bizony érdemes perelni a bankokat.

 

A napokban Kásler Árpád - a fent említett per nyertese - saját blogján tett közzé egy írást, amit a devizaadósok érdekében magunk is fontosnak ítélünk teljes terjedelemben közölni, hiszen még mindig sok adós bizonytalan a december végéig nyitva álló lehetőséggel kapcsolatban, vagyis érdemes-e, avagy sem, belépni az árfolyamgátba?  

 

Kásler Árpád - Kelt: Gyulán, 2012. 11. 30.
Ezt is megértük, úgy néz ki, hogy egyelőre nagyobb hitelem van (legalább is az adósok körében), mint Magyarország miniszterelnökének. Ennyi szerénytelenséget nézzenek el nekem, előre is köszönöm. A miniszterelnök szokásos rádió interjújában a következőket mondta:"Kérem, figyeljenek, mindenki, aki csak tud lépjen be az árfolyamgátba"

Az RTL Klub híradójában állítólag azt mondták be, hogy a Bankszövetség és az RTL Klub által megkérdezett szakértő is egyetért ezzel. Végre legalább hárman egyetértenek az országban, nem is annyira széthúzó ez a magyar nép mint mondják, bár nem tudni, hogy a megkérdezettek mindegyike magyar-e.

Még pár hete ugyancsak az RTL klub azt sugározta, hogy a bankok bevallása szerint ahol Kásler kampányol, ott erősen csökken a fizetési hajlandóság, tehát nemhogy árfolyamgátat nem veszik igénybe, hanem még fizetni sem fizetik a jogtalan követeléseket. Ha igaz a hír akkor minden 10 adósból csak 2 azaz KETTŐ rögzített, összesen 78 ezren.

Az árfolyamgát nem szolgálja az adós érdekét, nem beszélhetünk semmilyen rögzítésről mindaddig, amíg az elkövetett törvénytelenség és mulasztás ki nem mondatik és kártérítést nem fizetnek a bankok.

Addig, amíg Orbán Viktor a bankok érdekei mellett kardoskodik én továbbra is azt mondom, hogy az árfolyamgáttal megvezetik az adósokat és ez által a költségvetés forintjait juttatják a bankárok feneketlen zsebébe.

Orbán forintgyengüléssel és egész Európára jellemző pénzfelhígulással riogat. Ez szerintem alkalmas a tömeges pánikkeltésre!

Tisztelt miniszterelnök úr!

Ne riogasson, hanem a kétharmados fülkeforradalom vezetőjeként stabilizálja a gazdaságot és a magyar forintot, ha meg ez túl nagy feladat, akkor tessék lemondani, mert kárt okoz Magyarországnak!

 Rozy-x

 

 

Utoljára frissítve: 2012-12-04 07:09:18

További híreink
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Hasznos Bővebben
20 milliárdból újult meg a váci vasútállomás
Közel 20 milliárd forintos beruházással megújult a váci vasútállomás épülete és vágányhálózata, új biztosítóberendezés, valamint fedett peronok épültek.
2015-12-03 18:40:17, Hírek, Hasznos Bővebben
Aszfaltozzák a Bécsi út és Ürömi út csomópontját
Két éjszaka megnehezül a forgalom.
2015-06-23 11:42:56, Hírek, Hasznos Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>