. Ma Ervin napja van.
Kenyérsütőgép a konyhában
2011-06-20 11:03:30
Kenyérsütőgép a konyhában

Kenyérsütőgép a konyhában

Amíg nincs kenyérsütőgépünk, talán nem is érzékeljük, mekkora segítség a konyhában. Nem csak kenyérsütésre használható. Nincs az a tészta, amelyet meg ne gyúrna és kelesztene a háziasszony helyett. Csak belerakjuk a hozzávalókat, kiválasszuk a megfelelő programot, és elkészíti helyettünk akár a legkényesebb süteménytésztát is. Már csak meg kell tölteni és betolni a forró sütőbe!

 


 

Nincs finomabb a saját készítésű kenyérnél. Kenyérsütőgéppel gyerekjáték házi kenyeret varázsolni az asztalra. Jól jön ez a gép azoknál az embereknél, akik allergiásak a bolti kenyér valamely összetevőjére. Egészségesebb is, hiszen nincs benne tartósítószer, és kedvünkre válogathatunk az egészséges, teljes kiőrlésű lisztek között.


Rengeteg kenyérrecept található az interneten. Néhány jó tanács általánosságban a kenyérsütéshez:

Fontos, hogy a gépbe először mindig a folyadékokat tegyük, aztán a lisztet. Az élesztőt morzsoljuk szét a liszt tetején, és hintsük meg cukorral. A kenyér akkor lesz jó állagú, ha a liszt mennyiségének fele BL 80-as fehér kenyérliszt, a másik fele pedig ízlés szerint valamely egészségesebb, teljes kiőrlésű liszt. Ha kevesebb fehérlisztet teszünk hozzá, akkor túlságosan kemény lesz a tésztája.

Amikor nem csak fehérlisztből készítjük a kenyeret, mindig adjunk hozzá egy púpozott kávéskanál sikért. Késhegynyi aszkorbinsavat is szórjunk bele, ettől nem morzsálódik majd a szeleteléskor. Fél kiló liszthez negyed friss élesztőt számoljunk. A folyadékok hozzáadásánál rendkívül fontos, hogy milliliterre pontosan kövessük a recept utasításait.


Akinek van otthon kenyérsütőgépe, könnyebben nekiáll bármit megsütni. Nincs az a bonyolult tészta, amelyet ne tudna elkészíteni. Legyen az lángos, zserbó, fánk, aranygaluska vagy kürtős kalács, csak tegyük bele az üstbe a hozzávalókat, állítsuk a készüléket tésztaprogramra, és kelesztés után máris dolgozhatunk a tésztával. Ekkor már csak ki kell nyújtani, meg kell tölteni és betolni a forró sütőbe!


A kenyérsütőgép kiváló ajándék a háziasszony számára. Mielőtt elmegyünk ilyen készüléket vásárolni, fontoljuk meg, mekkora kapacitású gépre van szükség a családban. Négytagú család számára kétkarú gép javasolt, kevesebb főnek elég az egykarú. Érdemesebb mégis a nagyobb gépet vásárolni, ezzel ugyanis 1350 grammos kenyér is süthető. Ha kevesebb mennyiségre van szükség, megfelezhetjük a hozzávalókat. Az egyik leghálásabb készülék a konyhában!

 

További híreink
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Hasznos Bővebben
20 milliárdból újult meg a váci vasútállomás
Közel 20 milliárd forintos beruházással megújult a váci vasútállomás épülete és vágányhálózata, új biztosítóberendezés, valamint fedett peronok épültek.
2015-12-03 18:40:17, Hírek, Hasznos Bővebben
Aszfaltozzák a Bécsi út és Ürömi út csomópontját
Két éjszaka megnehezül a forgalom.
2015-06-23 11:42:56, Hírek, Hasznos Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>