. Ma Gál napja van.
Hogyan tegyünk stílusosabbá a konyhánkat? Íme 4 ötlet
2021-08-12 12:13:13
Hogyan tegyünk stílusosabbá a konyhánkat? Íme 4 ötlet

Hogyan tegyünk stílusosabbá a konyhánkat? Íme 4 ötlet

Helyezzünk el plusz fényforrásokat!

 

A konyha nem az a hely, ahová elég egy halovány hangulatvilágítás, ugyanis a főzés során minél több fényre lesz szükségünk. Ha az ablakok apró mérete miatt ebből túl kevés van, akkor nincs mese, mesterséges fényforrások segítségével kell világosabb környezetet teremtenünk. 

 

A mennyezeti lámpa mellett érdemes a munkapult fölé fénycsövet vagy LED-szalagot felszerelni, illetve jó, ha a tűzhely és a mosogató fölött is van még egy plusz fényforrás. A konyhánk így szó szerint teljesen más megvilágításba kerülhet, és nem csak jobban mutat majd, hanem főzni is kényelmesebb lesz. 

 

Csempésszünk be egy kis életet növényekkel!

 

Néhány kisebb szobanövény sokkal hangulatosabbá teheti a konyhát, és közelebb hozza a természetet. Tegyünk egy-egy cseréppel olyan helyre, ahol nem lesz útban (például hűtőszekrény teteje, ablakpárkány), és ne felejtsük el rendszeresen meglocsolni.

 

A választásnál érdemes szem előtt tartani, hogy nem minden növényfaj viseli jól a sütés-főzés során keletkező meleg, párás levegőt vagy a hőmérséklet gyakori ingadozását. Ha az élő növények számára nem alkalmasak a körülmények, akkor vásároljunk műnövényeket, hiszen ezekből is lehet már olyanokat kapni, amelyek teljesen élethűek. 

 

Használjunk stílusos kiegészítőket az étkezéshez!

 

Egy konyha nem csak a falak színétől és a bútoroktól lehet ízléses, hanem a mindennapok során használt tárgyaktól is. Ha szeretnénk elkerülni az unalmas “tömegtermékeket”, akkor szereljük fel konyhánkat például az Iittala stílusos étkezési kiegészítőivel, amiket megtalálunk a Fiskars&Gerber termékek webáruházában. 

 

Az Iittala nevű finn dizájnmárka mindig is az egyedi termékeiről volt híres, melyek zömét híres formatervezők alkották. Az egyes szériák lehetnek díszesek és bohémek vagy épp letisztultak és kifinomultak; válasszuk azt, amelyik a legközelebb áll az ízlésünkhöz. Ilyen kiegészítőket biztos nem találunk minden konyhában! 


Kombináljuk a stílusokat, színeket!

 

A jó ízlés határain belül maradva bátran kísérletezzünk az egyedi összeállításokkal: ötvözzük a régies bútordarabokat a modernekkel, a meleg színeket a hidegekkel és így tovább. Egy kis fantáziával és kreativitással nagyszerű összeállításokat lehet létrehozni, de azért óvakodjunk attól, hogy átessünk a ló túlsó oldalára, és a konyhánk kaotikus hangulatot árasszon. 

 

Szerezzünk be olyan praktikus, egyben mutatós holmikat, mint például a mintás konyhai szőnyeg, a kerekeken gurítható konyhasziget vagy a parafa falitábla, amire feltűzhetünk képeket, recepteket. Természetesen mindvégig törekedjünk az összhangra.

További híreink
Egy minden vállalkozás számára hasznos szolgáltatás
Napjainkban a cégekkel kapcsolatos információnak rendkívül fontos szerepe van a vállalkozások életében. A Billingo Céginfó az információszerzést egyszerűsíti le, hiszen t...
2021-10-13 14:14:12, Hírek, Könnyű Bővebben
A babahálózsák, azaz a hűvös esték titkos fegyvere
Amikor egészen hűvösre fordul az idő, minden anyukának egyre nagyobb agodalma, hogy a kisbabája meg fog fázni! A kicsik, mikor már ficeregnek az ágyikójukban, gyakran elő...
2021-10-13 13:54:50, Hírek, Könnyű Bővebben
Elektromos roller: tudnivalók a modern szerkezet kapcsán
Hazánkban is egyre népszerűbb közlekedési eszköz az elektromos roller. Amellett, hogy a használata kíméli a környezetet, nagyvárosokban kitűnő alternatívája az autóhasz...
2021-09-23 10:06:56, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
15 évvel ezelőtt, 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc elhíresült őszödi beszéde. Ebb...
Bővebben >>