. Ma Magdolna napja van.
Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
2024-02-26 10:43:34
Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?

Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?

Milyen elemeket érdemes választani?

 

A tökéletes húsvéti dekoráció mindannyiunk számára mást jelent, egyesek a tavasz közeledtét szeretnék hangsúlyozni, míg mások egy picit játékosabb módon közelítik meg, például bohókás figurák elhelyezésével a belső és külső terekben. A Deconline.hu webáruházban csodálatos dekorelemeket találhatunk otthonunk ünnepi köntösbe öltöztetéséhez. Érdemes körülnézni a bőséges kínálatban.

 

Hogyan is kezdjünk neki a díszítésnek? Elsőként célszerű felmérni a terepet, pontosabban azt, hogy otthonunk mely területeit szeretnénk dekorálni. Számításba jöhet a bejárati ajtó, a terasz, a kert és persze azok a helyiségek, amelyekben a legtöbbet tartózkodunk. Nem maradhat ki a nappali, ahol a vendégeket fogadjuk, de természetesen a többi szobát is érdemes hasonlóképpen felturbózni, így az egész belső tér egységes és harmonikus lesz.

 

A gyönyörű húsvéti ajtódísz egyszerre több funkciót is elláthat, egyrészt “felöltözteti” a lakás leglényegesebb pontját, másrészt funkcionálhat afféle vendégköszöntőként is, hiszen elhelyezhetünk raja üdvözlő feliratot, egy-egy kedves üzenetet. Így jelezhetjük azt is, hogy készen állunk a tavasz érkezésére.

 

Milyen figurákat és kellékeket érdemes beszerezni?

 

Amikor húsvéti figurák között böngészünk, általában nyuszikák, csibék és bárányok is fellelhetők, amelyek igen közkedvelt elemei az ünnepi dekorációnak. Hasonlóképpen remek választásnak bizonyulnak a különféle virágok, kosárkák és persze a színes tojások is. 

 

Nem csupán a gyerkőcök kedvére tehetünk a kedves figurákkal és a vidám dekorelemekkel, egy kicsit előcsalhatjuk a bennünk szunnyadó gyermeket is. Feltétlenül helyezzünk el néhány állatfigurát az ünnepi asztalon, az ablakban és a teraszon. 

 

A klasszikus figurák mellett beszerezhetünk felakasztható kiegészítőket is, melyeket akár barkaágakra is feltehetünk. Tojásokat, kiscsibéket, mini kosárkákat, egyedül rajtunk áll, hogy milyen stílusú díszletet szeretnénk létrehozni. 

 

A megszokott tavaszi elemek domináljanak, vagy inkább az ünnep hangulata legyen erősebb, belecsempészve akár vallásos motívumokat is? Ennek eldöntése attól is függhet, hogy kizárólag egy igényes húsvéti dekoráció létrehozása a célunk, vagy több vendég fogadása is, esetleg a gyerekek számára tojáskeresős-kerti feladatok is tervben vannak.

 

Mutassuk meg egyéni stílusunkat, ízlésünket

 

Az ünnepek és az évszakváltás lehetőséget teremt arra, hogy otthonunkat más köntösbe öltöztessük, és ezzel megváltoztassuk az egész környezetünk hangulatát. Ennek alkalmából válasszunk olyan dekorelemeket, amelyek a saját ízlésünket, stílusunkat tükrözik, így sokkal emlékezetesebbé válhatnak a családi összejövetelek is.

További híreink
Mi az a lépés, amit sose hagyj ki festésnél?
Manapság egyre többen vállalkoznak arra, hogy saját maguk festik ki az otthonukat, ami teljesen érthető, hiszen mindenki a saját munkájában bízik meg a legjobban. Amikor ...
2024-05-14 19:48:40, Hírek, Könnyű Bővebben
Hasznos tippek bútorvásárláshoz
Életünk során megannyi bútort kell beszereznünk: kell egy jó minőségű kanapé a nappaliba, egy kényelmes franciaágy a hálószobába, az étkezőbe pedig asztal és székek. Nem ...
2024-05-12 08:52:20, Hírek, Könnyű Bővebben
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) még több villamost szeretne Budapesten. Ez a ...
Bővebben >>