. Ma Vendel napja van.
Hazánk legkeresettebb papagájfajtái
2020-09-17 21:40:10
Hazánk legkeresettebb papagájfajtái

Hazánk legkeresettebb papagájfajtái

Mitől annyi, amennyi?

 

Az állatkereskedésekben kapható szárnyasok többsége otthoni szaporításból származik, így a hullámos papagájok ára egyáltalán nem magas jelenleg. Mivel ezek nem tenyésztőtől kerülnek a kereskedésbe, így ez az árukon is meglátszik, ami persze a vásárlók szempontjából egyáltalán nem baj. Hiszen van elég költség azzal, hogy kiépítsünk egy megfelelő életteret a papagájnak, ami érkezik a lakásba. A megfelelő kalitka, annak a kellékei mind egyénileg és saját belátás szerint választott darabok, így a határ a csillagos ég méret és ár tekintetében.

 

Egy hullámos papagáj ára általában 1000-1500 forint körül mozog szín és kinézet függvényében, hiszen itthon ez a legelterjedtebb fajta, és ezáltal nagy egyedszámmal rendelkezik. Emellett a legkedveltebb is, hiszen kedves kis csipogó társaság a hétköznapokban.

 

A legdrágábban a különféle, kihalás szélén álló fajokat adják, amik akár milliós tételt is jelenthetnek, de azok csak engedélyezett körülmények között tarthatóak, így nem vehet meg bárki például egy jácintkék arapapagájt, hiába van meg hozzá a szükséges 2.000.000 forintja.

 

Befolyásolja még az árat a madár kora, egészsége, valamint az is, hogy milyen nevelésben részesült korábban. Tehát nem mindegy, hogy mennyire kezes vagy éppen vad az adott állat, hiszen egy szelíd példány jóval drágább, mint az, amelyiket nem lehet megsimogatni. A fiatalabb madarak mindig kelendőbbek és drágábbak, mint az idősebbek.

 

Mennyi is az annyi?

 

Egy hullámos papagáj 1000-1500 forintba kerül, míg egy nimfapapagájt 2000-2500 forint körüli áron lehet megvásárolni, ami leginkább a színétől függ. A rózsásfejű törpepapagáj ára 3-4000 forint, ami egy igen szapora fajta, így az ára is elég alacsony. Hasonló árban van még a kecskepapagáj is, aminek az ára 4000 forint körül mozog színtől függően. 4000-12.000 forint körüli a Fischer törpepapagáj, a zöldszárnyú verébpapagáj és az énekes papagáj értéke, ami szintén attól függ, hogy a színe mennyiben tér el a hagyományostól. Végül pedig a rozellák 10.000 forint körüli áron kaphatóak.

 

A legdrágábbról már esett szó, de az átlagember számára nem elérhető.

 

Ahogy látszik, a különböző papagájok között is nagy a különbség mind árban, mind elérhetőségben, de aki egy kis napközbeni csipogásra vágyik, ne habozzon beszerezni egy hullámos papagájt, mert kedves és vidám társa lesz.

Utoljára frissítve: 2020-09-21 14:02:25

További híreink
A kültéri világítás korszerűsítésének lehetőségei
A kültéri világítást időről időre bizony erősen javasolt újragondolni, mégpedig nemcsak esztétikai, hanem biztonság, vagyonvédelmi, illetve anyagi megfontolásból is. A ci...
2020-10-12 19:39:31, Hírek, Könnyű Bővebben
A Hikvision koax audio termékek alkalmazásából fakadó előnyök
Amennyiben a beltéri biztonság érdekében a képi rögzítés mellett a hanghatások is fontosak a számunkra, akkor a Hikvision koax audio termékek alkalmazását mindenképp érde...
2020-09-24 19:36:59, Hírek, Könnyű Bővebben
Hogy zajlik egy kutya örökbefogadása?
Előbb-utóbb sok ember életében elérkezik a pillanat, amikor szeretne maga mellé egy négylábú társat. Egy olyan valakit, aki felnéz rá, ragaszkodik hozzá, akiről gondoskod...
2020-09-17 21:42:22, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Budapestnek idén 30 milliárdos nadrágszíjhúzást kell végrehajtania. Két szűk esztendő jön, béremelések nem les...
Bővebben >>