. Ma József napja van.
Hatalmasat bukott a kormány
2016-10-03 17:11:56
Hatalmasat bukott a kormány

Hatalmasat bukott a kormány

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

 

Így szólt a kérdés, amire választ vártak tőlünk vasárnap.

 

BETELEPÍTÉSRŐL kérdeztek minket, miközben az Unióban fel se merült egy percig se, hogy bárkit is betelepítsen ide. Egyrészt mert ilyen szándéka nem is volt, másrészt meg azért nem, mert ehhez a nemzetközi szerződések értelmében joga sem lenne. A betelepítetteket automatikusan állampolgári jogok is megillettek volna. A BEFOGADÁS ideiglenes állapot és csak arra az időre vonatkozik, amíg a menekült / hogy ki a MENEKÜLT és nem migráns, arról az ENSZ törvényei világosan rendelkeznek, és az ENSZ alapokmányát Magyarország elfogadólag írta alá/ saját hazájába nem térhet vissza biztonságosan. A befogadás a befogadottnak nem ad állampolgári jogosítványokat. Tehát a kérdés, amit feltettek nekünk már önmagában hazugság volt, amire jó választ adni nem lehetett. Ez a kérdés annyira volt valós, mintha azt kérdezték volna, hogy akarja e, hogy Jordánia lecsapolja a Balatont? Persze, hogy nem akarjuk, de Jordániának eszébe sincs lecsapolni a Balatont.

 

A Fidesz önmagát akarta népszerűsíteni azzal, hogy elindít a menekültek ellen egy gyűlölet hadjáratot, amire tudja, itt nagy igény van a beteg társadalom részéről. Göbbelsi aljassággal volt ez patika mérlegen kiszámítva. És ebből a szempontból a Fidesz nyerte is tulajdonképpen amit akart, hiszen közpénzekből 16 milliárd forintot elszórva, hosszú heteken keresztül gerjeszthette az indulatokat, aminek egyik fontos célja az volt, hogy a rasszista érzésekre játszva, a szélsőjobbos Jobbiktól áthozzon magának szavazókat, amit akár el is érhetett szintén. De a Fidesz rosszul kalkulált. Meg voltak győződve arról, hogy be tudnak itt a gyűlölet kampánnyal, legalább 4 millió embert hülyíteni, akik nem fognak azzal foglalkozni, hogy olyan kérdésre adnak nemleges választ, mely kérdés nem létezik. Itt hatalmasat bukott a kormány, mert az, hogy a népszavazás érvénytelen lett, bizony elveszítette a népszavazást, hiszen nem jött össze az ami a célja lett volna, hogy az érvényes és eredményes legyen. Most magyarázzák nevetségesen, hogy győztek, de ez kamu, hülyeség, hiszen se nem lett érvényes, se nem lett eredményes az ügydöntő népszavazásuk, így ha annak megfelelően akarnak eljárni, egyetlen tisztességes lehetőségük az maradt, hogy nem csinálnak semmit. Na de a Fidesz és a tisztesség persze két egymásnak hevesen ellentmondó fogalmak. Volt haszna tehát a Fidesznek a népszavazásból, mert ebből a 16 milliárd közpénzből nyilván nem kevés megint hozzájuk közeli zsebekbe landolt, a gyűlölet kampány hozhatott nekik szélsőjobbról támogatókat, és nyomathatták heteken át a propagandájukat. De a népszavazást ezek ellenére bukták, és mivel ezt nagyon is tudatosan azt üzenték, hogy szimpátia szavazás is mellettük, így vereségük duplán kellemetlen nekik.

 

A népszavazás legnagyobb vesztese Fodor és kamupártja lett. Hiszen ők úgy gondolták, ha a Fideszt segítve beszállnak a kampányba, amire gyanúsan sokat tudtak költeni, amivel kétség, hogy hitelesen el tudnak majd számolni, érvényessé tehetik az aljas népszavazást. Úgy lettek a demokratikus oldal árulói, hogy közben eredményt sem tudtak elérni vele, így a Fidesznek se igen lesz ezután már rájuk szüksége, ezzel szemben a demokratikus táborból nagyon széles tömeg előtt kiírták magukat véglegesen. Az igenek száma 2% alatt maradt. És ha ehhez azt is veszem, hogy mielőtt Fodorék beszálltak volna a kampányba minden felmérés 10-13% közé becsülte a várható igen számot, az is világos lett, hogy amihez Fodor kamupártja csapódik, az csak veszíthet ezzel nagyon is mérhető és látványos százalékokat. Fodor magyarázkodása, erkölcsi és politikai bukásuk után, egyenesen már a szánalmas kategóriájába sorolható. Egyszer még itt ha jön a változás, nagyon sok mindenről kell majd elszámolniuk ezeknek.

 

Azok a pártok, akik a bojkottra szólítottak fel az erkölcsi értelembe vett helyes döntés mellett foglaltak állást. Ugyanez igaz természetesen azokra is, akik az érvénytelen szavazat mellett álltak ki. De ha a valóságban elért eredményt, bármelyik párt saját támogatásának értelmezi, az nagyon el van tévedve, hiszen a választók abszolút többségét nem befolyásolta, hogy mi mellett állnak ki, az emberek többsége a Fidesz tisztességtelen kérdése és cirkusza ellen saját elvei alapján állt ki. Csak nagyon kevés, minden körülmények között a párt szavát követő választókat befolyásolhatott a pártok általi bojkott.

 

Rózsa Mihály

Utoljára frissítve: 2016-10-03 17:12:35

További híreink
A manipuláció kiszolgáltatott áldozatai
Információ vagy demagógia? Fejlődés vagy leépülés?
2015-09-27 08:28:13, Hírek, Publicisztika Bővebben
A történelem ne ismétlődne? Dehogynem…
Hofi már a rendszerváltás utáni egyik előadásában arról kesergett, hogy régen, ha az ember kitalált egy közéleti poént, hónapokig mondhatta. Ma bezzeg, ha reggel kitalál ...
2014-07-03 12:18:53, Hírek, Publicisztika Bővebben
Magyar-albán megvan?
Az, hogy a FIFA június 5-én közzétett ranglistáján ismét csak hátrébb csúsztunk két hellyel, ráadásul egy fantasztikus győzelmet hozó magyar-albán meccs után, az már azér...
2014-06-11 08:52:33, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az evangélikus püspök a Kossuth Rádióban szólt az áldozatokhoz és kért bocsánatot tőlük.
Bővebben >>