. Ma Zita napja van.
Fejenként 300 euróért 22 határsértőt vittek az embercsempészek
2015-08-17 10:05:03
Fejenként 300 euróért 22 határsértőt vittek az embercsempészek

Fejenként 300 euróért 22 határsértőt vittek az embercsempészek

 
Huszonkét szír állampolgár több embercsempész közreműködésével 2015 augusztusában érkezett Magyarországra, ahol Budapesten egy ismeretlenül maradt férfival megállapodtak abban, hogy fejenként 300-450 euroért sofőrt szerez számukra, aki elszállítja őket Németországba.
 
Ez a sofőr az ügy gyanúsítottja, egy román férfi lett, aki vállalta, hogy a határsértőket egy kisteherautóval Németországba viszi. Ő a szállítás díjaként 200 eurót kapott.
 
Az elkövető az M1-es autópálya „Sasfészek” pihenőhelyéig jutott, amikor a járművet, sofőrjét és utasaikat a közúti ellenőrzést folytató rendőrök igazoltatták. A szír utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, az embercsempészt őrizetbe vették.
 
A Budakörnyéki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban embercsempészés bűntette miatt az elkövetőt két napon belül a Budakörnyéki Járásbíróság elé állította. A járásbíróság a vádlottat 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönre ítélte, 2 évre kiutasította Magyarország területéről és elkobozta az embercsempészés díjaként átvett 200 eurót. Az ítélet jogerős.
 
Forrás: Budakörnyéki Járási Ügyészség
 
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>