. Ma Ervin napja van.
Erdészek fotóiból nyílt kiállítás
2015-02-16 11:00:30
Erdészek fotóiból nyílt kiállítás

Erdészek fotóiból nyílt kiállítás

Az erdészek a napi munka mellett rengeteg megörökítésre érdemes pillanatot, vagy a munkával kapcsolatos látványt dolgozhatnak fel kamerájukkal, amelyek a kívülállóknak is rendkívül érdekesek lehetnek. 
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Zambó Péter tavaly májusban úgy gondolta, hogy a néha csak pillanatokig észlelhető látványt örökítsék meg a munkatársak. A maradandó alkotások a nagyközönségnek megmutatnák az erdészet kezelésében lévő területek különleges és igen változatos hangulatát, de a későbbiekben dokumentum értékkel is bírnának. 
 
A fotópályázat „Szakmai” kategóriájába a mindennapos erdészeti munkálatok megörökítéséről szóló képeket kértek, míg az „Élet az erdőben” című kategóriába az élővilág bemutatása, az ember és az erdő viszonya, az erdei sport, vagy az ott található emlékhelyek illusztrálása volt az elvárás. 
 
Nehéz dolga akadt az öttagú zsűrinek, hiszen 619 pályamű érkezett. Ebből válogatták ki azt a 33 darabot, amelyet mostantól a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének konferenciatermében bárki díjmentesen megtekinthet.
 
A fotópályázat nyertes képei: 


1. helyezett: Úgy rúglak (Lampert Zsolt)


2. helyezett: Behálózva (Szentpéteri Sándor) 


3. helyezett: Veresbe burkolózva (Békefi Andrásné)

 
Különdíjasok: Dankó Sándor, Sunyálné Csizmadia Andrea, Panyor Diána és Borbély Tamás. 
 
A kiállítás az erdészet telephelyén, a Budakeszi út 91-ben, hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00, pénteken pedig 8:00 és 14:00 óra között tekinthető meg.
 
Fotók: Lampert Zsolt, Szentpéteri Sándor és Békefi Andrásné 
 
Kertész Z István 
További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>