. Ma Ervin napja van.
Eljárást kezdeményeznek Strasbourgban és Luxemburgban
2012-01-12 15:04:44
Eljárást kezdeményeznek Strasbourgban és Luxemburgban

Eljárást kezdeményeznek Strasbourgban és Luxemburgban

Sokáig reménykedtek, hogy Magyarországon a jogbiztonság és a jogállamiság szilárd alapon áll. Ami történt azt még igazán fel sem fogták.

Még mindig hisznek benne, hogy csak időhúzásról, taktikázásról van szó, és a végsőkig feszítve a húrt a végén  elegánsan „kegyet” gyakorolnak. – ez a pár mondat jellemzi a rendvédelmis korkedvezményes nyugdíjasokat. A Mai napon megkapták a jól megérdemelt nyugdíjukat. Átlagban 40-50 ezerrel kevesebbet, ami valljuk be, nem kevés. Miért is lett Magyarországon a nyugdíj könyöradomány?
 
A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ), nem csak Strasbourgba, hanem Luxemburgba is kezdeményez eljárást tagjaik érdekében.

Sajtóközleményt adott ki az Emberi Jogok Európai Bíróságának hivatalvezetője a szolgálati nyugdíjak megvonásával kapcsolatban hozzájuk érkezett kérelmekkel összefüggésben. Erik Fribergh közleményében kitér arra, hogy a Strasbourgi bírósághoz mintegy nyolc ezer kérelem érkezett ez ideig, mely különleges eljárás bevezetését teszi szükségessé! Idézet a Strasbourgi Bíróság 2012. január 11. napon kiadott közleményéből:
 
„A benyújtott kérelmek számára tekintettel a bíróság nem tudja feldolgozni a beadványokat a szokásos ügymenetben. Elengedhetetlen, hogy a kérelmeket nemzeti szinten összehangoltan, korlátozott számú képviselő által nyújtsák be. A bíróság ezért azt javasolja az érintett magyar szakszervezeteknek, hogy a kérelmeket csoportosan újra adják be, illetve mellékeljék az egyes kérelmezők nevét és adatait olyan formában, amely lehetővé teszi, hogy azokat a bíróság nyilvántartása hatékonyan feldolgozza.”

Hogy minderre miért volt szükség? Január 1-el alapjaiban változott meg a nyugdíjrendszer, de mindennél többet mond az a levél, melyet egy korkedvezménnyel nyugállományba vonuló rendőrtiszt írt:

 „A mai napon nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a letöltött 25 év szolgálati viszonyomat, melyet a HAZÁM SZOLGÁLATÁBAN töltöttem, már senki nem ismeri el. Semmibe vették a múltamat, elvették amire büszke voltam. Most már szégyen, hogy a Határőrség integrációja idején az átszervezés során átadtam a helyem egy fiatalabb tisztnek és törvényesen korkedvezményes nyugdíjassá váltam. Természetesen a teljes nyugdíj folyósítása érdekében nyugállományba vonulásomkor a nyugdíjpénztári megtakarításomat én is átutaltattam az ÁLLAMI közösbe. Most, hogy elveszik egy részét, vagy egészét, ki fizeti vissza a korábbi megtakarításomat? Senki! Ezt  köztörvényes bűnözésnek tartom, annak ellenére, hogy ezt megpróbálják törvényes keretek közé szorítani és erőszakkal lenyomni a torkomon. Akik ismernek tudják, hogy milyen rendőr voltam, hogy honnan hová jutottam, nem volt hátszelem tisztességgel tettem a dolgomat.”

a nyugdíját ma kézhez vevő nyugállományú rendőrtiszt

További híreink
Hatalmasat bukott a kormány
Hatalmasat bukott a kormány, mert az, hogy a népszavazás érvénytelen lett, bizony elveszítette a népszavazást, hiszen nem jött össze az ami a célja lett volna, hogy az ér...
2016-10-03 17:11:56, Hírek, Publicisztika Bővebben
A manipuláció kiszolgáltatott áldozatai
Információ vagy demagógia? Fejlődés vagy leépülés?
2015-09-27 08:28:13, Hírek, Publicisztika Bővebben
A történelem ne ismétlődne? Dehogynem…
Hofi már a rendszerváltás utáni egyik előadásában arról kesergett, hogy régen, ha az ember kitalált egy közéleti poént, hónapokig mondhatta. Ma bezzeg, ha reggel kitalál ...
2014-07-03 12:18:53, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>