. Ma József napja van.
Elektromos autó töltése okosan, napelemmel
2022-11-28 18:04:01
Elektromos autó töltése okosan, napelemmel

Elektromos autó töltése okosan, napelemmel

Az elektromos autók legnagyobb kihívása: a töltés

 

Gyakori kifogás és tévhit a villanyautókkal kapcsolatban, hogy kevés töltési lehetőség van, valamint a hatótávjuk is igen alacsony. Előbbi egyrészt nem igaz, mivel az ezzel kapcsolatos infrastruktúra folyamatosan fejlődik mind Magyarországon, mind az Európai Unióban. Rengeteg kiegészítő érhető el, amivel otthon is megoldhatjuk, elég csak ellátogatni egy olyan oldalra, mint amilyen az eautotoltokabel.hu is, és máris látni fogjuk a töltési megoldások végtelen tárházát. Az otthoni töltési preferálását azért is ajánljuk, mert a nyilvános töltőállomásoknál még belefuthatunk olyan kellemetlenségbe, hogy éppen nem találunk üreset, amikor nagy szükség lenne rá, így az egész napirendünket felboríthatja az elektromos autó töltése.

 

Természetesen az elérhetőségen kívül rengeteg más érv is szól az otthoni töltés alkalmazása mellett. Az egész töltési mechanizmust teljesen zölddé tehetjük, ha rendelkezünk napelemes rendszerrel, így a kettőt kombinálva nemcsak az energiafelhasználása, hanem maga az előállítása is teljesen környezetbarát lesz. A piacon elérhetőek olyan gyártók, fali töltők, mint amilyenek a Wallbox termékei is, amelyek több okosfunkcióval is rendelkeznek. 

 

Az Eco-Smart napelemes töltés előnyei

 

Az egyik ilyen okosszolgáltatás nem más, mint az Eco-Smart Solar e-autó töltés, amivel az otthoni napelemekből vagy esetleg szélturbinából előállított, teljesen zöldenergiát hasznosítja a lehető leghatékonyabban az e-autó töltéséhez. Általában két mód közül választhatunk: teljesen zöld és eco mód. A kettő között az a fő különbség, hogy az eco mód minimálisra csökkenti a hálózati energia felhasználását, így tulajdonképpen kombinálja a zöldenergiával. 

 

A fali töltő folyamatosan monitorozza az elérhető, fel nem használt, napelemből származó energiát, és azt az elektromos autó felé továbbítja. Ezáltal lesz a töltés hatékonyabb és gyorsabb. A teljesen zöld mód, mint ahogy azt a neve is sugallja, 100%-ban a napelemre támaszkodik. Érzékeli, ha már elegendő zöldenergia-felesleg érhető el, így már el is indítható a töltés folyamata.

 

Az elektromos autózásé a jövő

 

Az e-autók terjedése megállíthatatlan, egy-két évtizeden belül a legtöbb jármű villanyautó lesz az utakon. Nemcsak az autóké a jövő, hanem a hozzájuk tartozó kiegészítő termékeké, szolgáltatásoké. Például az Eco-Smart mód már okostelefonos applikáció formájában is elérhető, így kezünkben tarthatjuk az e-autó teljes energiaszabályozását.

További híreink
Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
Az ünnepi hangulatnak a szívünkben is jelen kell lennie, de sokat segíthetünk, ha az alkalomhoz illő dekorációkkal dobjuk fel otthonunkat. Mindezt megtehetjük a lakás bel...
2024-02-26 10:43:34, Hírek, Könnyű Bővebben
Milyen vállalkozások számára előnyös a mobil terminál használata?
Az üzleti világ folyamatosan fejlődik, s a technológiai újításoknak köszönhetően a fizetési módok terén is jelentős változások zajlanak. Vállalkozóként ezekről az újítá...
2024-01-15 11:17:15, Hírek, Könnyű Bővebben
Hallottál már a LED fényterápia bőrmegújító hatásáról?
Amint megjelennek az első ráncok az arcbőrünkön, bekapcsol fejünkben a vészjelzés: elindult az öregedés folyamata. Szerencsére napjaink technológiai újításainak köszönh...
2024-01-11 16:14:58, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>