. Ma Ervin napja van.
Bombariadó komoly következményekkel
2015-01-09 16:11:23
Bombariadó komoly következményekkel

Bombariadó komoly következményekkel

A Monori Járási Ügyészség köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a Budapest Környéki Törvényszék és a Ceglédi Járási Ügyészség felrobbantásával fenyegetőzött.
 
A vádlottban egy vele szemben korábban indult büntetőeljárás miatt az a meggyőződés alakult ki, hogy az eljáró hatóságok jogsértően végezték a munkájukat és ettől kezdve ennek bebizonyítására törekedett. A jogirodalmat tanulányozta, és több ezer oldal beadványt nyújtott be az érintett rendőrkapitányságnak és ügyészségnek.
 
A férfi 2014. június hó 26-án a délelőtti órákban felhívta a Budapest Környéki Törvényszék irodáját, és egy konkrét ügyben kért felvilágosítást. Mivel az általa elvárt tájékoztatást nem kapta meg, a következő hívásakor azt közölte a telefont felvevő bírósági alkalmazottal, hogy „bombát helyezett el az épületben”. A törvényszék irodai alkalmazottai már ismerték a vádlott hangját és tisztában voltak azzal, hogy a férfi napok óta nem lépett be a bíróság épületébe, ezért az épület kiürítésére és átkutatására nem került sor.
 
A vádlott ugyanezen a napon a Ceglédi Járási Ügyészséget is négyszer felhívta, és szintén egy ügy után érdeklődött. Az itt kapott tájékoztatással sem volt elégedett, ezért újra telefonált és azt közölte a telefont felvevő ügyészségi alkalmazottal, hogy „bombát helyezett el az épületben és az fel fog robbanni”. A fenyegetést férfi egy újabb hívásában megismételte.
 
A hívásokat követően az ügyészség értesítette a rendőrséget, akik a szükséges intézkedést megtették. Bár a két órán keresztül tartó bombakutatás nem járt eredménnyel, nem csupán az ügyészség, hanem annak szomszédságában lévő bankfiók, családsegítő szolgálat, csemege üzlet, zöldségbolt, étterem, pizzéria épületét is ki kellett üríteni. A rendőrség Cegléd központi utcáját lezárta, a teljes jármű- és gyalogosforgalom elterelésre került, az autóbuszok terelőutakon közlekedtek.
 
A rendőrség még azon napon őrizetbe vette a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.
 
Forrás: Pest Megyei Főügyészség
További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>