. Ma Buda, Richárd napja van.
Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág parti sávjának csatornázása
2015-12-11 17:18:25
Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág parti sávjának csatornázása

Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág parti sávjának csatornázása

Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág (RSD) vízgazdálkodását, vízminőség-javítását érintő, négy elemből álló nagyberuházás első eleme: a parti sáv szennyező anyagainak kivezetése - erről a pénteki ünnepélyes projektátadást követően az RSD Parti Sáv Önkormányzati Társulásának elnöke, Taksony polgármestere tájékoztatta az MTI-t.

 

Kreisz László (Fidesz-KDNP) elmondta: a Duna vizének komplex javítását célzó környezetvédelmi beruházás - amely várhatóan 2020-ra valósul meg, s a szakemberek becslése szerint összesen közel 40 milliárd forintba kerül majd - négy eleme közül mostanra az első, az 58 kilométer hosszú parti sáv csatornázása zárult le. A további három elem: a Dél-pesti szennyvíztisztító telep tisztított vizének a nagy Dunába vezetése, a Kvassay és a Tassi zsilip rekonstrukciója, valamint az érintett folyószakasz mellék- és holtágainak kotrása. Ez utóbbi munka során becslések szerint a mintegy 10 millió köbméternyi iszapból 2 millió köbmétert emelnek majd ki.


A komplex beruházást az Európai Unió és a magyar állam teljes egészében finanszírozza. 


A polgármester a most befejeződött munkálatokról elmondta: a Duna-ág 58 kilométeres parti sávjában 200 méter "mélységben" végezték el a rég várt csatornázást. Az ezen a területen található 8476 üdülőingatlant, közel 40 ezer embert, s 14 önkormányzatot érintő projekt nettó 7,2 milliárd forintba került. A parti sáv csatornázása közvetve annak a 36 településnek a lakóit is érinti, ahonnan gyakran járnak ide pihenni - jegyezte meg.


A polgármester tájékoztatása szerint a telkeken belüli csatornázás is megkezdődött, amit az ingatlantulajdonosok 140-200 ezer forintos befizetéseiből finanszíroznak (az érintettek 96 százaléka már eleget is tett fizetési kötelezettségének). A jövő év nyarára a csatornázási munkák körülbelül 80 százalékával készülnek el.

További híreink
Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020-ban a foci-EB egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány.
2020-02-17 21:08:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippeljen: miért viszik egzotikus országokba a pénzünket Orbánék...?
600 millió eurós hitelkeretet biztosított Szaud-Arábiában Szijjártó Péter külügyminiszter. Miért?
2020-01-25 16:46:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Akkumulátoros, mozgásérzékelős lámpák a lakás különböző pontjaira
Az akkumulátoros, mozgásérzékelős lámpák alkalmazása proaktív, praktikus és a biztonságot szem előtt tartó döntésnek számít. Főként annak fényében, hogy ezek a modern vil...
2020-01-20 15:54:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy reményeik szerint minden magyar állampolgár értesüljön a szombattól...
Bővebben >>