. Ma György napja van.
Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág parti sávjának csatornázása
2015-12-11 17:18:25
Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág parti sávjának csatornázása

Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág parti sávjának csatornázása

Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág (RSD) vízgazdálkodását, vízminőség-javítását érintő, négy elemből álló nagyberuházás első eleme: a parti sáv szennyező anyagainak kivezetése - erről a pénteki ünnepélyes projektátadást követően az RSD Parti Sáv Önkormányzati Társulásának elnöke, Taksony polgármestere tájékoztatta az MTI-t.

 

Kreisz László (Fidesz-KDNP) elmondta: a Duna vizének komplex javítását célzó környezetvédelmi beruházás - amely várhatóan 2020-ra valósul meg, s a szakemberek becslése szerint összesen közel 40 milliárd forintba kerül majd - négy eleme közül mostanra az első, az 58 kilométer hosszú parti sáv csatornázása zárult le. A további három elem: a Dél-pesti szennyvíztisztító telep tisztított vizének a nagy Dunába vezetése, a Kvassay és a Tassi zsilip rekonstrukciója, valamint az érintett folyószakasz mellék- és holtágainak kotrása. Ez utóbbi munka során becslések szerint a mintegy 10 millió köbméternyi iszapból 2 millió köbmétert emelnek majd ki.


A komplex beruházást az Európai Unió és a magyar állam teljes egészében finanszírozza. 


A polgármester a most befejeződött munkálatokról elmondta: a Duna-ág 58 kilométeres parti sávjában 200 méter "mélységben" végezték el a rég várt csatornázást. Az ezen a területen található 8476 üdülőingatlant, közel 40 ezer embert, s 14 önkormányzatot érintő projekt nettó 7,2 milliárd forintba került. A parti sáv csatornázása közvetve annak a 36 településnek a lakóit is érinti, ahonnan gyakran járnak ide pihenni - jegyezte meg.


A polgármester tájékoztatása szerint a telkeken belüli csatornázás is megkezdődött, amit az ingatlantulajdonosok 140-200 ezer forintos befizetéseiből finanszíroznak (az érintettek 96 százaléka már eleget is tett fizetési kötelezettségének). A jövő év nyarára a csatornázási munkák körülbelül 80 százalékával készülnek el.

További híreink
Autó alá szorult egy férfi Veresegyházon, életét vesztette
Meghalt az a férfi, aki hétfőn - eddig tisztázatlan körülmények között - autó alá szorult Veresegyházon - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a...
2017-01-30 19:56:15, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacházán, hatvan kutya elpusztult
Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacháza külterületén, mintegy hatvan kutya már biztosan bennégett az épületben szerda este - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Ig...
2017-01-26 07:49:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Lajosmizse szakaszon
Gázolás miatt akár egy órás késésekre is készülni kell a Budapest-Lajosmizse szakaszon - közölte a Mávinform hétfő reggel.
2017-01-16 08:21:22, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére