. Ma Zita napja van.
Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág parti sávjának csatornázása
2015-12-11 17:18:25
Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág parti sávjának csatornázása

Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág parti sávjának csatornázása

Befejeződött a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág (RSD) vízgazdálkodását, vízminőség-javítását érintő, négy elemből álló nagyberuházás első eleme: a parti sáv szennyező anyagainak kivezetése - erről a pénteki ünnepélyes projektátadást követően az RSD Parti Sáv Önkormányzati Társulásának elnöke, Taksony polgármestere tájékoztatta az MTI-t.

 

Kreisz László (Fidesz-KDNP) elmondta: a Duna vizének komplex javítását célzó környezetvédelmi beruházás - amely várhatóan 2020-ra valósul meg, s a szakemberek becslése szerint összesen közel 40 milliárd forintba kerül majd - négy eleme közül mostanra az első, az 58 kilométer hosszú parti sáv csatornázása zárult le. A további három elem: a Dél-pesti szennyvíztisztító telep tisztított vizének a nagy Dunába vezetése, a Kvassay és a Tassi zsilip rekonstrukciója, valamint az érintett folyószakasz mellék- és holtágainak kotrása. Ez utóbbi munka során becslések szerint a mintegy 10 millió köbméternyi iszapból 2 millió köbmétert emelnek majd ki.


A komplex beruházást az Európai Unió és a magyar állam teljes egészében finanszírozza. 


A polgármester a most befejeződött munkálatokról elmondta: a Duna-ág 58 kilométeres parti sávjában 200 méter "mélységben" végezték el a rég várt csatornázást. Az ezen a területen található 8476 üdülőingatlant, közel 40 ezer embert, s 14 önkormányzatot érintő projekt nettó 7,2 milliárd forintba került. A parti sáv csatornázása közvetve annak a 36 településnek a lakóit is érinti, ahonnan gyakran járnak ide pihenni - jegyezte meg.


A polgármester tájékoztatása szerint a telkeken belüli csatornázás is megkezdődött, amit az ingatlantulajdonosok 140-200 ezer forintos befizetéseiből finanszíroznak (az érintettek 96 százaléka már eleget is tett fizetési kötelezettségének). A jövő év nyarára a csatornázási munkák körülbelül 80 százalékával készülnek el.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megold...
Bővebben >>