. Ma Zita napja van.
Államilag rendeznek 5 órai teadélutánokat fiataloknak
2013-04-12 15:40:14
Államilag rendeznek 5 órai teadélutánokat fiataloknak

Államilag rendeznek 5 órai teadélutánokat fiataloknak

Örkény egyperceseit idéző abszurd az, amit a kormány – bizonyára a legjobb szándékkal – az egyetemista korú fiataloknak kitalált: állami kezdeményezésű mozgalmat indítana Tánckereső, párkereső címmel. A kormány célja az lenne, hogy azok a fiatalok, akiknek a munka és tanulás mellett nem jut ideje a társkeresésre, annak – a jelek szerint zenés-táncos – keretet nyújtsanak az ismerkedésre.


A fentiekre reagált az LMP, aki szerint a valósággal való minden kapcsolatát elvesztette a kormányzat, ha azt gondolja, hogy a fiatalokat állami keretekben – mint hajdan a KISZ-ben – kell megtanítani kulturáltan szórakozni, ahogyan azt Soltész Miklós államtitkár már 2011-ben beharangozta. Soltész szerint: változtatni kell a fiatalok szórakozási szokásain, segíteni kell a fiatalok kapcsolattartását is, mert sokan magányosak, nincsenek személyes kapcsolataik, nem lelnek párra.

 

A 25 százalékos ifjúsági munkanélküliség kiváló apropó e rendezvények megtartására, hiszen egyre többen ráérnek ismerkedni, teadélutánokra eljárni.

Még csak csodálkozni sem érdemes az ötleten, ezen rendezvények hangulata feltehetőleg még ma is mélyen él a kádár rendszerben szocializálódott, és mára vezető kormányzati szerepet vállaló egyes politikusokban, főleg azok között, akik nosztalgiával gondolnak a KISZ-es múltjukra.

 

Csakhogy a kormány megint szarva között kapta el a tőgyét a dolgoknak, hiszen épp a munkanélküliség a legsúlyosabb akadálya a fiatalok családalapítási kedvének. Már ha a rendezvényszervező kormányzat ehhez szeretne kedvet teremteni (?!) a Tánckereső, párkereső rendezvényekkel.

 

Az LMP mai közleményében megemlíti: fiatal pártként benne él abban a közegben, amelyet az EMMI államtitkára most megcéloz, szívesen felajánlja, hogy összehoz egy beszélgetést élő, hús-vér fiatalokkal, hogy közvetlenül elmondhassák az államtitkárnak, mit gondolnak ennek a mozgalomnak az életszerűségéről.

Utoljára frissítve: 2013-04-12 21:02:28

További híreink
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Könnyű Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Könnyű Bővebben
Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újítjuk meg az élettereinket is, és vágunk bele a télen tervezge...
2024-04-11 17:07:13, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>