. Ma Zita napja van.
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
2024-03-28 16:53:21
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás

A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás

Miért fontos a szemkörnyékápolás?

 

A szem körüli terület nemcsak érzékenyebb, mint arcunk más részein a bőr, hanem védtelenebb, vékonyabb is. Itt mutatkoznak meg a leghamarabb a bőröregedés látható jelei, a finom szarkalábak, a mimikai ráncok. Ugyanakkor a sötét karikák és a duzzadt szemek szintén komoly problémát jelentenek. Érdemes körülnézni a BIOLA Webshop szemkörnyékápolóinak kínálatában, hiszen itt kifejezetten puffadt szemekre is találunk célzott megoldást. A Bio Centella Puffy Eyes Control épp erre a problémára lett kifejlesztve. 

 

Sokan úgy vélik, hogy ráér a későbbi életszakaszban beemelni a rutinba a speciális szemkörnyékápolókat, de az igazság az, hogy már a húszas években is nyugodtan elkezdhetjük használni őket, hiszen a legjobb megoldás a megelőzés, ezért szemkörnyékápoló géleket, balzsamokat célszerű használni.

 

Ami viszont a kozmetikumválasztást illeti, a vegyi szemléletű termékek helyett döntsünk a bio szemránckrémek mellett! Ezek ugyanis gyógynövény-kivonatokat, növényi olajokat tartalmaznak, és mentesek a kockázatos összetevőktől, mint amilyenek a szintetikus illatanyagok, mesterséges színezékek, tartósítószerek.

 

Milyen összetevők lehetnek segítségünkre a tudatos bőrápolásban?

 

Amikor a bőröregedés gátlása a célunk, a legfontosabb, hogy anti-ageing hatóanyagokban gazdag készítményeket emeljünk be a mindennapos rutinba, vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy mit tartalmaznak ezek a kozmetikumok. 

 

A BIOLA készítményeiben például fellelhető havasi gyopár, arónia, algák, csukóka és egyéb gyógynövény-kivonatok is, s emellett hialuronsav, illetve multivitamin komplex. Lényeges, hogy több módon is ápoljuk, tápláljuk arcbőrünket, hiszen alapelvárás a feszesítés, a ránctalanítás, a hidratálás, a táplálás, valamint a bőrünk ellenálló képességének fokozása is lényeges, védelmet kell biztosítanunk a napsugárzással és a monitorok kék fényével szemben is.

 

Az igazán látványos eredményekért mindig az arcbőrünk típusához mérten válasszunk kozmetikumot, lehetőleg natúr és biotermékeket. 

 

Gél vagy krém?

 

Amikor kiválasztjuk a nekünk való szemránckrémet, önkéntelenül is felmerül bennünk a kérdés, hogy gél vagy krém mellett döntsünk. A krémek testesebb, növényi olajokban is gazdagabb, sűrűbb állagúak, míg a gélek könnyedebbek, lágyabbak. Előbbiek száraz, érett bőrre javasoltak, utóbbiak pedig kiválóak zsíros, kombinált bőrrel rendelkezőknek.

 

Ne feledjük, hogy a szem körüli bőr és arcunk ápolása mellett a nyakunkra és a dekoltázsunkra is fontos figyelmet fordítani. Ezt megtehetjük például az Orchidea bőrtápláló szépítő szérummal. Ezzel a termékkel teljes lehet a szépségápolási rutinunk. 

További híreink
20 milliárdból újult meg a váci vasútállomás
Közel 20 milliárd forintos beruházással megújult a váci vasútállomás épülete és vágányhálózata, új biztosítóberendezés, valamint fedett peronok épültek.
2015-12-03 18:40:17, Hírek, Hasznos Bővebben
Aszfaltozzák a Bécsi út és Ürömi út csomópontját
Két éjszaka megnehezül a forgalom.
2015-06-23 11:42:56, Hírek, Hasznos Bővebben
Sokba kerül nekünk az esztergomi vonat
A MÁV szerint június 20-tól végigutazhatunk rajta.
2015-03-12 20:35:11, Hírek, Hasznos Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>