PEST MEGYEI HÍRHATÁR - Néhány ötlet kezdő számfestőknek

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2024.07.15.
 Hétfő
Ma Henrik napja van.
Holnap Valter napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 09. 21. 10:52     


Néhány ötlet kezdő számfestőknek
Számfestő képekkel biztos találkoztál már életedben akkor is, ha te magad még nem próbáltad. Lehet, hogy gyerekkorodban színeztél már számok szerint vagy a családi, ismeretségi körben láttál már olyan óvodás foglalkoztató füzetet, amelyben a megadott geometriai alakzatok vagy számok alapján kellett kiválasztani, melyik filctollat fogod a kezedbe.

De ha úgy gondolod, hogy egyikre sem emlékszel, vagy nem is volt ilyen tapasztalatod, akkor olvass tovább, mert néhány tanács fog következni, amelyet kezdő számfestőként biztosan hasznosnak ítélsz majd.

 

Egyszerűbb képek, kevesebb szín

 

Először érdemes olyan képet választani, amely akár kisebb méretű, kevesebb színnel dolgozik és egyszerűbb mintákat ábrázol. Ilyeneket találhatsz az Otthonihobbi.hu olcsó számfestő kategóriájában, ahol időről időre leakcióz a webáruház néhány számfestőt. Ha még nem végeztél ilyen kreatív tevékenységet, akkor lehet, hogy érdemesebb először ilyen akciós képet választani, majd ezt követően, ha már gyakorlottabbá váltál, beruházhatsz drágább készletekbe.

 

Ha vannak kedvenc színeid, akkor választhatsz ezek alapján is, hiszen biztos, hogy ha a kedvenc színeidet tartalmazza a kép, akkor nagyobb élvezettel veted majd bele magad a munkába, amely nem is munka, hanem szórakozás. Amikor elkészül a remekmű, nagyobb valószínűséggel kerül ki a faladra, mintha más színekkel dolgoztál volna.

 

A megfelelő hely és idő megteremtése

 

Az alkotáshoz mindig nyugalom és lehetőség szerint csend kell. Sokan szeretnek ilyenkor elvonulni magányukba, mert akkor sokkal jobban el tudnak mélyülni a kreatív tevékenységben. A számfestés egyfajta meditatív állapotot eredményez, amikor sikerül az agyat lecsendesíteni és feldolgozni az aznap történteket, vagy egyszerűen csak nem gondolni semmire, csak az alkotásra, ami előttünk van.

 

Van, aki a reggeli, délelőtti órákban aktívabb, míg mások estére ébrednek fel igazán. Másrészt lehet, hogy épp egy melankolikus, elvontabb állapot lesz az, amely segít megteremteni az általunk vágyott festmény elkészítési körülményeit.

 

Tisztaság magunk körül

 

Mindenfajta kézműves tevékenység a dolgok kipakolásával jár, főleg a festés. Igyekezzünk magunk körül rendet tartani, még akkor is, ha csak egyedül élünk, hiszen a káosz nem feltétlen építő jellegű, még akkor sem, ha sokaknak ez a vonzó. Nem kötelező egy számfestő képet egy ültő helyünkben elkészíteni, több részletben is megoldható, ahogy kényelmes. A munka végeztével pakoljuk el a festékeket, és tisztítsuk meg az asztalt, ahol dolgoztunk, hagyjunk rendet magunk után.

 

Ha mindezek a feltételek teljesülnek, biztosak lehetünk benne, hogy sikerül teljes elménket lelassítani, ahogy ráhangolódunk a számfestés csodálatos világára és elmélyedünk az egyes színek által létrehozott formákban. Néhány óra, és kezdőkből igazi művészekké válhatunk. Az elkészült alkotások aztán felkerülhetnek valamelyik helyiség falára, vagy egy komódra, de akár ajándékba is adhatók rokonainknak, barátoknak. Fix, hogy nagy lesz az örömük, hiszen duplán kapnak ajándékot.


További hírek

  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 pestmegyei-hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 pestmegyei-hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 pestmegyei-hirhatar.hu
  Minden könyvmoly réme: az olvasói válság!
2024. 07. 09. 12:13 pestmegyei-hirhatar.hu
  Így grillez a világ – különleges ízek nyomában
2024. 07. 09. 12:11 pestmegyei-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 pestmegyei-hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 pestmegyei-hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 pestmegyei-hirhatar.hu
  Egy lapra feltenni mindent
2024. 07. 02. 18:01 pestmegyei-hirhatar.hu
  Az álló vonat nem szolgáltatás
2024. 07. 02. 18:01 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport