PEST MEGYEI HÍRHATÁR - Hogyan érjük el a kitűzött céljainkat?

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2022.10.05.
 Szerda
Ma Aurél napja van.
Holnap Renáta napja lesz.
   EUR árfolyam
   /Rate& Ft
   CHF árfolyam
   ate> Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 02. 11. 19:31     


Hogyan érjük el a kitűzött céljainkat?
Talán nem járunk nagyon messze az igazságtól, ha kijelentjük, hogy a legtöbb ember életében vannak olyan pontok, amikor elhatározza, hogy valamit máshogy, jobban fog tenni a továbbiakban.

Ezek a kiemelt jelentőségű döntések rendszerint köthetők egy-egy időpillanathoz, mint egy új év kezdete, születésnap, illetve olyan impulzusokhoz, amikor úgy ítéljük, hogy boldogságunk eléréséhez valamilyen drasztikusabb változást kell eszközölni életünkben. Az életünk folyamán bekövetkező fogadalmak nagy része egészen biztosan valamilyen egészségesebb életmódra történő átállást fogalmaz meg. 

 

A táplálkozás és a sport

 

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk a kitűzött céljaink elérésében, áldozatokat kell hoznunk, akár szabadidő, akár kitartás vagy éppen motiváció tekintetében. A legtöbb ember, amikor egészsége érdekében szeretné megreformálni az életét, akkor általában két területtel is találkozhatunk, amin keresztül közelebb kerülhetünk céljainkhoz, ezek a táplálkozás és a sport.

 

Ugyan nincs két egyforma ember, így általános érvényű kijelentésekkel is óvatosan kell bánni, de a táplálkozás változtatásával gyűlhet meg inkább az ember baja. Ugyanakkor mindkét területre igaz, hogy sokszor több évtizedes beidegződéseket, megszokásokat kell a múltnak átadni egy-egy ilyen reform közben.

 

Örüljünk az apró eredményeknek!

 

Az egészségesebb életmódra történő életmódváltáskor van még egy nagy akadály, amibe belebotlik korunk embere. Ez pedig az, hogy rohanó világunkban az azonnali, látványos eredmények, sikerek azok, amik leginkább motiválni tudják az embereket.

 

Pedig csak szisztematikusan, lépésről lépésre haladva történhetnek meg a kívánt változások, és a folyamat gyorsítása nemcsak kevésbé célravezető, hanem egyenesen káros is lehet. A drasztikus változások nem várt negatív hatásúak is lehetnek, míg a jól megtervezett, lassú fordulat minden esetben tartósabb, teljesebb eredménnyel kecsegtet.

 

A kisebb változások jobban észrevehetőek, ha rendszeresen mérjük őket. A Bonus Shop okosórái a sportok szerelmeseinek is bőséges választékot kínálnak, találhatunk GPS-t megjelenítő vagy akár vízálló darabokat is.

 

Napi elegendő folyadék fogyasztás

 

A táplálkozásbeli módosítások egyik legkönnyebben betartható része talán az a jó tanács, hogy mindig igyunk megfelelő mennyiségű vizet, a szervezet hidratáltsága ugyanis elengedhetetlen az egészség, de akár a szépség megőrzése szempontjából is. A kor előrehaladtával ugyan csökken testünk víztartalma, de mindig elmondható, hogy legfőbb alkotórészünk a víz, amelyet bizony nagyon fontos pótolni. Ügyeljünk, hogy mindig legyen kéznél valamilyen folyadék, és testünk hálás lesz a figyelmességért.

 

Azonban az egész átalakulás legfontosabb eleme a motiváció, amit érdemes akár vizuális formában is megerősíteni, azaz például egy fotót jól látható helyre helyezni, amin látható az elérendő cél, illetve úgy szervezni az új táplálkozásunkat, sportolásunkat, hogy azokat ne áldozatként, hanem örömforrásként éljük meg.


További hírek

  Elrepült a Pilóta keksz, már a legendás édesség is hiánycikk, a gyártó tartós készlethiányra számít
2022. 10. 04. 20:17 pestmegyei-hirhatar.hu
  Leállt a szemétszállítás Budapesten, vadsztrájkba kezdtek a kukások
2022. 10. 04. 20:17 pestmegyei-hirhatar.hu
  Feszült a hangulat a budapesti gimnáziumokban, szerdán országos ellenállás várható
2022. 10. 04. 20:17 pestmegyei-hirhatar.hu
  Szovjetek maradtunk
2022. 10. 02. 12:16 pestmegyei-hirhatar.hu
  Idén nem tart karácsonyi vásárt a főváros
2022. 10. 02. 12:16 pestmegyei-hirhatar.hu
  Az MSZP egyetlen uniós képviselője is távozott pártjából
2022. 10. 02. 12:16 pestmegyei-hirhatar.hu
  A polgárság dönti meg a rendszert – vidéken még alvajárók
2022. 09. 29. 17:48 pestmegyei-hirhatar.hu
  Újabb rezsidilemma: kötelező-e az önkormányzatoknak fenntartani a közvilágítást...?
2022. 09. 29. 17:48 pestmegyei-hirhatar.hu
  Nincs ellenzék - persze "másként" nincsenek
2022. 09. 29. 17:48 pestmegyei-hirhatar.hu
  Erősen kritizálja az ellenzék a DK dk-s árnyékkormányát
2022. 09. 27. 17:26 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport