PEST MEGYEI HÍRHATÁR - Évet értékelt a Jobbik Budaörsön

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2019.11.13.
 Szerda
Ma Szilvia napja van.
Holnap Aliz napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 01. 30. 18:15     


Évet értékelt a Jobbik Budaörsön
A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint pártjának már most el kell kezdenie a gyakorlati kormányzást bizonyos területeken. Vona Gábor szombati évértékelőjén "valódi nemzeti konzultáció" elindítását nevezte 2016 fő feladatának.

MTI Fotó: Bruzák Noémi


Az ellenzéki pártvezető a budaörsi Budaparkban mintegy kétezer meghívott - országgyűlési és EP-képviselők, diplomaták, párttagok - előtt elmondott egyórás beszédében azt mondta: vannak olyan társadalmi és politikai feladatok, amelyeket az ellenzéknek kell elvégeznie, ha a kormány nem teszi, vagy szembemegy a felelősséggel. Ezek közé sorolta a társadalom szétszakítottságának, megosztottságának enyhítését, amelyhez hidak építésére szólította fel a résztvevőket. Értékelése szerint a Fidesz és az MSZP nem tud és nem is akar a megosztottság ellen tenni, mert az a két párt lételeme, a Jobbik viszont minden irányban megérti az emberek fájdalmát.


A második területként a pártelnök a politikai kultúra "vészes elaljasulását" jelölte meg, és Habony Árpádot, valamint G. Fodor Gábort nevezte a lefelé tartó spirál motorjainak. Hozzájuk képest "a meztelencsiga az gerinces állat, vagy mondjuk Machiavelli egy romantikus tinilány" - jegyezte meg, hozzátéve: attól tart, hogy ez a jelenség átszivárog a társadalomba. Fel kell mutatni egy nívót, ami alá nem szabad menni - jelentette ki.


A kormány az emberek fölött állónak képzeli magát - értékelt, felvetve: "Ez lenne a polgári Magyarország?". Mint mondta, a Fidesz annyit harcolt a szocializmus ellen, hogy felépített egy másikat, amivel szemben valódi néppártként kell megjelenni.
    

Szólt arról is, hogy az emberi és közösségi szabadságot meg kell védeni a kormánytól, amely - szavai szerint - az alaptörvény módosításával a rendeleti kormányzást készíti elő. Ha az ország védelme a tét, akkor a kormány megkapja a Jobbik támogatását, de "balekok sem vagyunk, látjuk mire megy ki a játék" - fogalmazott, megjegyezve: az emberek a terrorizmustól és a Fidesz "hatalmi tébolyától" is félnek, s mindkettőtől meg kívánják védeni őket.


Vona Gábor a harmadik területként a legsúlyosabb állapotban lévő ágazatok felkarolását, mozgósítását nevezte meg azok közül, ahol a Jobbik ellenzékből vállalná a kormányzás felelősségét. Ezek közé sorolta a korrupciót, az egészségügyet és az oktatást, és bejelentette, hogy ezekről idén nemzeti konzultációt szeretnének, a civilek, a szakmai és az érdekképviseletek bevonásával. Értékelése szerint velük összefogva meghátrálásra lehet kényszeríteni a kormányt.

    

Elmondta azt is, hogy hétfőtől ezen dolgoznak, személyesen készíti elő a konzultációt és minden megyeszékhelyre ellátogat.
    

A Jobbik elnöke a korrupció címszó alatt a vagyonnyilatkozatok, a mentelmi jog és az elévülés kérdésével foglalkozna, az oktatásban pedig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését, a pedagógusok bérét és megbecsültségét, a gyermekek leterheltségét, a diplomás munkanélküliséget, a szakképzést, a szegregáció-integráció kérdését és az iskolai erőszakot jelölte meg problémás területként. Az egészségügyről szólva az alulfinanszírozottságot tette szóvá és kifejtette: a háziorvosi rendszert "a szentlélek tartja egyben", a mentőknél és kórházaknál hiányos a felszereltség, probléma a hálapénz és a várólisták, az egészséges fog mára luxuskérdés lett, és vissza kell szorítani a gyógyszerlobbit. A prevenció területén pedig a tömegsport szerepét emelte ki.
    

Vona Gábor beszédében kitért arra is: szerinte az Európai Unió beteg, a jelenlegi vezetői azonban életképes megoldások helyett a betegséget dicsőítik. Ők ostobák, aberráltak, bűnözők, vagy mindhárom igaz rájuk - jelentette ki, és célként fogalmazta meg egy erős, szolidáris, a nemzetek sokszínűségére épülő Európa felépítését.
    

A hazai helyzetre vonatkozóan többször is a Jobbik kormányzókészségét hangsúlyozta, a baloldalt pedig unalmasnak minősítette, megjegyezve: "ha lelép, nem leszünk semmivel sem kevesebben".
    

Vona Gábor beszédét egy új, nemzeti színekből álló híd-logókat ábrázoló molinó előtt mondta el, a pulpituson pedig a "valódi néppárt" felirat szerepelt. A rendezvényen többször megjelent a kivetítőn egy idézet Széchenyi Istvántól, miszerint "Tőlünk függ minden, csak akarjunk!".
    

Az évértékelőn Popély Gyula történész, az MTA nagydoktora vette át a Jobbik és pártalapítványa által életre hívott Pongrátz Gergely Érdemkeresztet Murányi Levente '56-os szabadságharcostól, a párt korábbi alelnökétől. A történész rövid beszédében a hazaszeretet fontosságát hangsúlyozta. "Amellett, hogy szeretjük, tiszteljük és mindenekelőtt mindent megteszünk a mai magyar csonka hazáért, állandóan tudatosítanunk kell, hogy ennek a hazának vannak elcsatolt részei is, amelyek tudatunkban, múltunkban és remélhetőleg jövőnkben is egy egységes egészet alkotnak" - fogalmazott.
    

A rendezvény az Ismerős Arcok koncertjével zárult.


MTI


További hírek

  DK-tag lett Kálmán Olga – s rögvest a párt által delegált fővárosi alpolgármester munkatársa lett
2019. 11. 10. 16:37 pestmegyei-hirhatar.hu
  Pokorni 2.0: Nyilasbűnökkel vádolt nagyapja nevét lekapartatná a turulemlékműről a hegyvidéki polgármester
2019. 11. 10. 10:54 pestmegyei-hirhatar.hu
  Kihallgatják a Ripost és az Origo főszerkesztőit a Donáth Annát támadó leszbikus rágalmazás miatt
2019. 11. 10. 10:54 pestmegyei-hirhatar.hu
  Végleg eldőlt – Budapest nem lesz többé Orbán játékszere
2019. 11. 08. 12:58 pestmegyei-hirhatar.hu
  Egyre nagyobb a feszültség a gellérthegyi játszóteret kihasználó árusok miatt
2019. 11. 07. 18:07 pestmegyei-hirhatar.hu
  Józsefváros: Komcsizással reagált a bukott Fidesz az ellenzéki többségű testület békejobbjára
2019. 11. 07. 18:07 pestmegyei-hirhatar.hu
  Máris bilincsben látná Demeter Mártát az újabb 9 évre a nyakunkba szabadított Polt főügyész
2019. 11. 05. 14:36 pestmegyei-hirhatar.hu
  Kocsis Máté most bátran kijelentette, hogy 20 éven át bűnöző vezette Budapestet
2019. 11. 05. 14:35 pestmegyei-hirhatar.hu
  Vidámparkja nincs Budapestnek, de 44 milliárdért trópusi mocsár és átköltöztetett elefántok biztosítják a pannon egzotikumot
2019. 11. 04. 11:58 pestmegyei-hirhatar.hu
  Miközben Kövér valami vörösterrorról fröcsög, megbecstelenítették Károlyi szobrát
2019. 11. 02. 12:20 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport