PEST MEGYEI HÍRHATÁR - B2B és B2C területén is működő martech megoldás: marketing automatizáció

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2024.04.22.
 Hétfő
Ma Csilla napja van.
Holnap Béla napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 02. 16. 12:09     


B2B és B2C területén is működő martech megoldás: marketing automatizáció
Az e-mail marketing automatizáció B2B-ben és az e-kereskedelemben is működik, s az egyik legjobban megtérülő martech megoldás. Kiváltképp azokban a szegmensekben, ahol erős a verseny. A legerősebb fegyver a személyre szabott, célzott üzenetek eljuttatására.

 

Tegyük rendbe a fogalmakat!

 

Amennyiben e-mail marketing automatizációban lenne szükségünk segítségre, a 7Blog online marketing ügynökség bizonyul a legjobb választásnak. 

 

Térjünk vissza a fogalmakhoz, leginkább azért fontos ezt tisztázni, mert gyakori hiba, hogy a laikusok, kezdő vállalkozók összemossák a hírlevél és a marketing automatizáció kifejezéseket. Holott egészen másról van szó: a hírlevélküldő rendszerek egy listára ugyanazt a levelet küldik ki, azonban a marketing automatizációs szoftverekben óriási potenciál rejlik. 

 

Elég összehasonlítanunk például egy óriásplakáton elhelyezett üzenetet a személyre szabott, konkrétan az érdeklődőkre formázott, az ő stílusukban megírttal, ugye, hogy hatalmas a különbség? Épp ennyire különbözőek az általuk elért eredmények is. 

 

Ezeknek a szoftvereknek a legnagyobb ereje a perszonalizációban rejlik, s ugyanakkor abban, hogy a viselkedési adatokat is képesek eltárolni, amelyek nagyon hasznos információk számunkra. 

 

Személyre szabott élmény, jobb eredmények

 

Máris hozunk egy hétköznapi példát: vajon mennyire értékes az tudás, hogy pontosan ismerjük, hogy kik azok a vevőkörünkben, akik kedvezmények nélkül is vásárolnának? Ennek tudatában kizárólag azoknak küldenénk ki kuponos akciót, akik valóban csak ily módon adnák le a rendelésüket. 

 

Ha viszont B2B-ben tevékenykedünk: egy szolgáltatásunk kapcsán épp körülnézett egy érdeklődő, aki eljutott a kontakt oldalig is, de mégis visszalépett, ez esetben a szoftver által gyűjtött adatok ismeretében tudomást szerzünk erről, “válaszként” máris küldhetünk egy személyre szabott ajánlatot, amely megerősítheti az elhatározását. 

 

Ugye, milyen pofonegyszerű? Legalábbis elméletben, a gyakorlatban azonban szükségünk lehet egy profi csapatra és egy kiváló marketing automatizációs rendszerre. 

 

Miért kötelező mindkét szektorban?

 

B2B-ben egyszerűen nincsen jobb megoldás a lead-ek visszaterelésére, mint a marketing automatizáció, főként mivel a sales ciklusok többlépcsősek, hosszabbak. 

 

Ugyanígy az e-kereskedelemben is fontos kihasználni minden előnyét, hiszen a legeredményesebb csatorna az e-mail marketing automatizáció, ugyanis rendkívüli módon növelheti a vásárlói életút értéket (LTV), méghozzá az újravásárlás ösztönzésén át. Eredményül pedig magasabb kosárértékkel, kevesebb lemorzsolódással számolhatunk, és persze több visszatérő vevővel gazdagodhatunk.

 

Láthatjuk, hogy vétek volna kihagyni ezt a remek lehetőséget, bátran kérjünk segítséget a 7Blog full-stack ügynökségtől!


További hírek

  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 pestmegyei-hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 pestmegyei-hirhatar.hu
  A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
2024. 04. 21. 10:22 pestmegyei-hirhatar.hu
  Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
2024. 04. 19. 08:47 pestmegyei-hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 pestmegyei-hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 pestmegyei-hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 pestmegyei-hirhatar.hu
  A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
2024. 04. 16. 14:26 pestmegyei-hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 pestmegyei-hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport