PEST MEGYEI HÍRHATÁR - A hűtéstechnika szerepe az iparban

PEST MEGYEI HÍRHATÁR
   
 2024.03.04.
 Hétfő
Ma Kázmér napja van.
Holnap Adorján napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 30. 12:53     


A hűtéstechnika szerepe az iparban
A 20. században megjelent hűtési technikák hatalmas lökést adtak bizonyos gyártóágazatoknak. Az emelkedő energiaköltségek és a növekvő ügyfélelvárások sok új kihívást támasztanak az ipari hűtéstechnológia fejlesztői felé.

Különböző műszaki megoldások

 

A hűtéstechnika számos műszaki megoldást kínál a különböző csarnokok hőmérsékletének biztosítására. A Zimankó Kft fontosnak tartja, hogy a műszaki újdonságokat nyomonkövesse. Viszonylag új megoldás az evaporatív hűtési rendszer, ami a víz párologtatásával járó hőelvonás segítségével hűti le a levegőt. 

 

A komplex hűtőrendszerekbe sorolható irodaházak, intézmények hűtésére terjedtek el a split klímarendszerek. Nagyobb terek hűtésére pedig a mennyezeti klímák nyújtanak optimális megoldást, mivel teljesítményük nagyobb a split modellekénél. Az élelmiszeripari és gyógyszeripari felhasználás területén az egyedi igények döntik el, hogy milyen műszaki megoldásokkal készülnek el a különböző hűtőkamrák és hűtőrendszerek. 

 

A hűtési rendszer lelke a hatékony vezérlés

 

A vezérlés feladata, hogy a hűtési rendszer az ügyfél igényeinek megfelelően, energiatakarékosan és hatékonyan működjön. A hőmérséklet mellett a megfelelő páratartalmat is szabályozni szükséges a segítségével, hiszen eltérő páratartalom mellett és megegyező hőmérséklet esetén más és más lesz az ember hőérzete. 

 

A távolról történő elérés lehetősége alapvető elvárás lett napjainkban, hiszen ha az ügyfél nincs jelen az adott hűteni kívánt épületben, akkor is biztosítani kell a beállítások módosításának lehetőségét. Ahol fontos, hogy a hőmérséklet ingadozása minimalizálva legyen, a szoftveres vezérléssel akár 1 Celsius-fokon belül tartható az eltérés. Van, ahol több fűtési, illetve hűtési rendszer működik párhuzamosan, megfelelő vezérléssel ezek összehangolhatók, így optimalizálva az energiafelhasználást.

 

Mely területeken használják az ipari hűtési rendszereket?

 

Az egyik legfontosabb felhasználási terület az élelmiszeripar. A gyorsan romló alapanyagok megfelelő tárolása biztosítja az élelmiszerhálózatok ellátását. Érzékeny terület a gyógyszeripar, mivel a gyártás során bizonyos kémiai folyamatok csak bizonyos hőmérsékleten jönnek létre optimálisan. A gyógyszeripar és a vegyipar területén ezért az optimális hőmérséklet fenntartása elengedhetetlen a folyamatok hatékonysága, a termékek minősége és a munkabiztonság szempontjából. 

 

Az ipari hűtéstechnika az IT-szektorban is fontos szereppel bír, tekintettel arra, hogy a szerverek, adatközpontok működésük során jelentős hőt termelnek, ezért hűtésükről gondoskodni kell. A technológia energiaipari és gyáripari felhasználását pedig szintén a gyártási folyamatok során felszabaduló nagymennyiségű hő visszahűtése indokolja. Láthajuk, hogy az ipar számos területén fontos tényező a hűtési rendszerek kialakítása, ezért a megfelelő műszaki megoldások megtalálása a szakemberek legfontosabb feladatai közé tartoznak. 


További hírek

  Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
2024. 03. 02. 16:17 pestmegyei-hirhatar.hu
  Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
2024. 03. 02. 16:17 pestmegyei-hirhatar.hu
  A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
2024. 03. 02. 16:17 pestmegyei-hirhatar.hu
  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 pestmegyei-hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 pestmegyei-hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 pestmegyei-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 pestmegyei-hirhatar.hu
  Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
2024. 02. 26. 12:34 pestmegyei-hirhatar.hu
  Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
2024. 02. 26. 12:34 pestmegyei-hirhatar.hu
  Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
2024. 02. 26. 10:43 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport