. Ma Auguszta napja van.
Vigyázzon a parkolással mozgássérültként a Liszt Ferenc Repülőtéren!
2014-04-24 14:57:48
Vigyázzon a parkolással mozgássérültként a Liszt Ferenc Repülőtéren!

Vigyázzon a parkolással mozgássérültként a Liszt Ferenc Repülőtéren!

Egy olvasónktól kaptunk felháborodott levelet a Liszt Ferenc Repülőtér parkolási rendjével kapcsolatban. Ő rokkantként azt feltételezte, hogy a mozgássérültek számára kijelölt parkolóhelyen rokkant-kártyájával ingyenesen parkolhat egy órán át. Hát nem.
 
"Tisztelt Szerkesztőség! 2014. április 9-én a Liszt Ferenc Repülőtéren egy nagyon kellemetlen dolog történt. Én súlyos mozgáskorlátozott vagyok. A 2/B terminál előtt az arra kijelölt helyen szabályosan, kártyával parkoltunk, majd mikor távozni szerettünk volna, akkor ért a meglepetés bennünket, mert ugyanis ki kellett fizetni a parkolást, mely nem volt kevés - 3000 Ft. Mikor szóvá tettük, közölték velünk, hogy ez van, ott a terminál előtt nem érvényes a kártya. Ez furcsa, mert sehol nincs kitéve figyelmeztetés, tájékoztatás. Méltatlannak tartom az egész dolgot, rendkívül udvariatlanul közölték: ez van és kész. Nagyon fel vagyok háborodva! Megalázó, arról nem is beszélve, hogy hány embert vernek így át!"
 
Utána néztünk olvasónk észrevételének, és a repülőtér honlapján a következő rövid tájékoztatást találtuk:
 
Hol találhatók a mozgássérült parkolók? Biztosított-e az ingyenes parkolás a mozgássérülteknek?

A Budapest Airport parkolóiban az épülethez legközelebb eső dedikált helyek vannak mozgássérültek részére fenntartva. A Terminál Parkolóban 1 óra díjmentes parkolást biztosítunk érvényes mozgássérült igazolvánnyal rendelkező utasaink számára. A kedvezményt a parkoló közepén található ügyfélszolgálattól lehet igényelni. 
 
Mint kiderült, olvasónk ugyan nem parkolt egy óránál tovább a mozgássérültek részére kijelölt helyen, viszont külön kártyát nem igényeltek. Mint mondta, a probléma elsősorban az előzetes tájékoztatás hiánya:
"Ha az ember reklamál, a válasz az "ez van" és fizessünk, majd utólag megmagyarázzák, hova kellett volna állni. Itt nem az sérelmes, hogy nincs parkoló, hanem az, hogy nincs tájékoztatva az ember, és utólag szembesül a tényekkel, ezzel kellemetlen helyzetbe hozzák a nyomorult mozgássérültet. Fenn, a terminálok előtt viszont csak fizetős mozgáskorlátozott parkoló található, ott nem fogadják el a kártyát. Azt gondolnánk, joggal, hogy a rokkant-kártya a kijelölt helyen igénybe vehető, hisz a funkciója pont az, hogy az ember gyereke a lehető legközelebb legyen a céljához."
 
 

Utoljára frissítve: 2014-04-24 14:58:33

További híreink
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Hasznos Bővebben
20 milliárdból újult meg a váci vasútállomás
Közel 20 milliárd forintos beruházással megújult a váci vasútállomás épülete és vágányhálózata, új biztosítóberendezés, valamint fedett peronok épültek.
2015-12-03 18:40:17, Hírek, Hasznos Bővebben
Aszfaltozzák a Bécsi út és Ürömi út csomópontját
Két éjszaka megnehezül a forgalom.
2015-06-23 11:42:56, Hírek, Hasznos Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>