. Ma Gedeon napja van.
Vasalatok és bútorkiegészítők
2021-04-15 12:17:23
Vasalatok és bútorkiegészítők

Vasalatok és bútorkiegészítők

Egyedi bútorkészítés

 

Manapság egyre többen készíttetnek vagy épp készítenek egyedi, testreszabott bútort. Az embereknek egyre nagyobb igénye van arra, hogy testreszabják otthonukat. Nem csak a bútorok, az otthon stílusa szempontjából törekszenek erre az emberek. A bútorok praktikus kialakítása, a szokásokhoz, a család méretéhez alkalmazkodó otthon a legelterjedtebb igény napjainkban.

 

Ezért akár bútort újítunk fel vagy készítünk, akár szakemberrel készíttetjük, vagy szakemberek vagyunk, fontos, hogy tisztában legyünk a legjobb elérhető alapanyagokkal.

A lapszabászatok

 

A legtöbben lapszabászokat keresnek fel, ahol a választott anyagot méretre is vágják. A legelterjedtebb választás a laminált borítású mdf lap. Nagyon sokféle színben és mintában rendelkezésre állnak. A modern, elegáns otthonokba általában magasfényű lapokból készíttetik a bútorokat. Azonban a fa és a fahatású borítás is nagyon divatos, a legutóbbi évek trendjeit ugyanis a természetesség és a természetes hatás uralja.

 

A furnérozott bútorlapok mellett szekrényajtónak gyakran választanak manapság tükrös vagy üveges beépítést, akár fával és bútorlappal kombinálva.

 

Fiókok, vasalatok és fogantyúk

 

A fiókok és a szekrényajtókat, fiókokat kiegészítő eszközök beszerzése a legbonyolultabb a laikusok számára. Persze sokszor az asztalosok is sokáig keresnek számukra megfelelő nagykereskedést.

 

Fontos, hogy a szekrény minden egyes alkatrésze megfelelő minőségű legyen. Mindenképpen megbízható gyártótól származó, minőségi alapanyagot vásároljunk a bútorokhoz.

 

A fogantyúk esetében persze nem csak a praktikum, a stílus is számít. Sokszor maga a fogantyú határozza meg a szekrény teljes karakterét.

 

Bútorfestékek

 

Bútort festeni általában persze a lelkes bútorfelújítók szoktak. Ők tejfestéket vagy krétafestéket használnak. Ilyenkor a rusztikus hatás, a romantikus hangulatú vintage bútor megteremtése szokott lenni a cél. Mintát is lehet festeni a bútorra.

 

Fontos, hogy bármilyen stílusú bútorról is beszélünk, mindig kell kezelni a fát, olajat használni, csiszolni, ápolni. Előfordul, hogy lakkozással, viasszal zárjuk le a műveletet, ez mind bútor- és stílusfüggő.

Mintabolt, rendelés, személyes átvétel?

 

Manapság már online is rendelhetünk mindenféle eszközöket és kiegészítőket. Bútorfestéket, fogantyút vagy vasalatot. Ha online rendelés mellett döntünk, akkor figyeljünk oda, hogy megbízható helyet találjunk.

 

Azonban sokszor nagy segítség lehet a személyes átvétel lehetősége és a tanácsadás. Akár asztalosok vagyunk, akár bútort készíttető vagy felújító magánszemélyek, sokszor érdemes személyesen látni a kicsi, de fontos kiegészítőket. A személyes átvétel lehetősége bizalomnövelő.

 

 

Utoljára frissítve: 2021-04-19 19:52:08

További híreink
Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
Az ünnepi hangulatnak a szívünkben is jelen kell lennie, de sokat segíthetünk, ha az alkalomhoz illő dekorációkkal dobjuk fel otthonunkat. Mindezt megtehetjük a lakás bel...
2024-02-26 10:43:34, Hírek, Könnyű Bővebben
Milyen vállalkozások számára előnyös a mobil terminál használata?
Az üzleti világ folyamatosan fejlődik, s a technológiai újításoknak köszönhetően a fizetési módok terén is jelentős változások zajlanak. Vállalkozóként ezekről az újítá...
2024-01-15 11:17:15, Hírek, Könnyű Bővebben
Hallottál már a LED fényterápia bőrmegújító hatásáról?
Amint megjelennek az első ráncok az arcbőrünkön, bekapcsol fejünkben a vészjelzés: elindult az öregedés folyamata. Szerencsére napjaink technológiai újításainak köszönh...
2024-01-11 16:14:58, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>