. Ma Gedeon napja van.
Válaszd ki a harcművészeti ágazathoz illő legmegfelelőbb lábbelit!
2020-04-27 10:18:19
Válaszd ki a harcművészeti ágazathoz illő legmegfelelőbb lábbelit!

Válaszd ki a harcművészeti ágazathoz illő legmegfelelőbb lábbelit!

A küzdősportok nem csak az ellenfél legyőzéséről szólnak, hanem a saját korlátok ledöntéséről és a képességek folyamatos fejlesztéséről egyaránt. A különböző ágazatok eltérő mozgásanyaggal rendelkeznek, ennek tükrében minden egyes fajtához más jellegű felszerelésre van szükség.

 

A harcművészeti cipők jellegzetességei

 

A felszerelések vásárlásakor a legnagyobb figyelmet a megfelelő lábbeli kiválasztására kell fordítani, mivel egy rosszul megválasztott cipő nemcsak a teljesítményre lehet hátráltató hatással, hanem különböző testi tüneteket is produkálhat, akár derék- vagy hátfájást egyaránt. Mindemellett balesetek kialakulásához is vezethet, mivel egy olyan cipő, amely nem fogja eléggé a bokát, könnyen elősegítheti a ficamok és a rándulások bekövetkeztét. Így összességében elmondhatjuk, hogy érdemes nagyobb összegeket befektetni egy minőségi lábbeli megvásárlása érdekében, mivel ez az alapja a mozgás helyes és egészséges kivitelezésének.

 

Nem csak a cipőket, hanem a hozzájuk tartozó zoknikat is érdemes megemlíteni. A hagyományos japán vászonzokni a tabi, amelynek szára a boka fölé ér. Jellegzetessége abban rejlik, hogy elválasztja a nagylábujjat a többi lábujjtól. Elsősorban japán papucsokhoz tervezték - mint a zori vagy a geta -, férfiak és nők egyaránt viselhetik. 

 

Különböző ágazatok - eltérő lábbelik

 

A legnépszerűbb harcművészeti ág a Kung-fu, azonban számos Kung-fu stílus létezik, amelynek mind más és más az elvárt viselete. A legtöbb iskola elfogadja és használja a hagyományos Kung-fu cipőt, amelyet sok helyen Tai Chi cipőként is ismernek. A lábbeli bebújós, tradicionálisan pedig Kínában készült egykor még kézzel, azonban napjainkban már tömeggyártják, így mindenki számára elérhetővé és megfizethetővé váltak. Harcművészeti változata legtöbb esetben feketében kapható, külső része vászon, belseje pedig minimálisan bélelt, talpa keményebb műanyagból készült.

 

Hasonlóan népszerű a taekwondo, amely kialakulására egyaránt hatással voltak a japán és a kínai harcművészeti ágazatok. Űzése során a kézzel bevitt ütéseket és a lábbal kivitelezett rúgásokat egyaránt hárítani kell, így ennek a mozgásanyagnak megfelelő ruházatra és lábbelire van szüksége. A sportág által megkövetelt lábbelik egyszerűek és kényelmesek, valamint sima talppal rendelkeznek. Elasztikus nyelvvel tervezték, amely megkönnyíti a fel- és levételt egyaránt, szellőzését pedig az oldalán és orrán található lyukak biztosítják.

 

Amennyiben szeretnél többet megtudni a harcművészetek jellegzetes viseletéről, akkor látogass el a SamanSport.hu weboldalára, ahol számos termék közül válogathatsz.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>