. Ma Emma napja van.
Vádemelés a féltékenységében lövöldöző férfi ellen
2014-10-10 09:58:18
Vádemelés a féltékenységében lövöldöző férfi ellen

Vádemelés a féltékenységében lövöldöző férfi ellen

Ahogyan arról tavaly mi is beszámoltunk, lövöldözésbe és túszejtésbe fulladt egy féltékenységi dráma Szigetszentmiklóson. A Pest Megyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és személyi szabadság korlátozásának bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a válás miatti keserűségében többször rálőtt volt feleségére. A férfi előzetes letartóztatásban volt eddig is, tartottak ugyanis tőle, hogy újra a volt felesége életére tör.
 
P. Gyula 35 éves budapesti lakos házassága megromlott, felesége a gyermekekkel elköltözött a férfitól, elváltak. A férfi a válást és az asszony új kapcsolatát sem elfogadni, sem feldolgozni nem tudta. Bosszúvágytól fűtve arra szánta el magát, hogy végez a feleségével és magával, ezért fegyvertartási engedélyt is szerzett.
 
A férfi 2013 júliusában reggel egy csepeli óvodához ment, mert tudta, hogy a volt felesége ebben az időben viszi a gyerekeket az óvodába. Megvárta, hogy az asszony bevigye a gyerekeket, majd amikor visszaért az autójához, odalépett hozzá és szó nélkül beült a hátsó ülésre. Pisztolyt szegezett a nőre, és arra utasította, hogy Szigetszentmiklós irányába menjenek.
 
Annál a zöldségboltnál álltak meg, ahol a nő barátja dolgozott. Az asszony minden bátorságát összeszedve leállította a motort, kikötötte a biztonsági övet és amilyen gyorsan csak tudott, kiszállt az autóból, majd elkezdett rohanni a zöldségbolt felé. Miközben lélekszakadva futott, segítségért kiáltozott, azt is kiabálva, hogy a férje fegyvert tart magánál. Erre az fegyverrel a kezében üldözni kezdte, háromszor rálőtt, de nem találta el az immár cikk-cakkban menekülő nőt. Az asszony barátja megpróbálta feltartóztatni a férfit, de a kezét ért lövés miatt ez nem sikerült.
 
P. Gyula megállás nélkül futott tovább az asszony felé és újból rálőtt, de ezek a lövések sem találtak. Viszont az asszony elesett, így a férfi utolérte, megragadta és a pisztolyt a saját fejéhez tartva azzal fenyegette, hogy véget vet mindkettejük életének. Ekkor már a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság járőre megkezdte, majd a Terrorelhárítási Központ (TEK) időközben megérkező túsztárgyalója folytatta a tárgyalást a férfivel. Végül a TEK bevetési egységének tagjai az emberi élet kioltására nem alkalmas töltényekkel a mellkasára leadott lövésekkel ártalmatlanították és elfogták az őrjöngő férfit.
 
Forrás: Pest Megyei Főügyészség
 
További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>