. Ma Márk napja van.
Újra látogatható a Holdvilág-árok
2014-06-27 11:58:37
Újra látogatható a Holdvilág-árok

Újra látogatható a Holdvilág-árok

Befejezte a veszélyes fák kivágását és a száradó fák elszállítását a Holdvilág-árokban a Pilis Parkerdő Zrt. A völgy szurdokában vezető jelzett turistaút így újból járhatóvá vált. Az erdészet felhívja a figyelmet, hogy hiába távolították el a veszélyes fákat, esős, szeles időben nem tanácsos a völgyben tartózkodni. 
 
A Holdvilág-árokba a piros kereszt jelzésen lehet eljutni, akár a dobogókői autóbusz Kiskovácsipuszta elnevezésű megállójától, akár a Lajos-forrás környékéről. Az árok legimpozánsabb szakaszára a piros omega (barlang) jelzés vezet be, amely később egy 12 méter magas vaslétrán át vezet fel a völgy felső szakaszába és csatlakozik vissza a jobban járható piros kereszt jelzéshez, amely felülről kerüli meg ezt a szakaszt. A vaslétrás mászásra csak fegyelmezett turisták vállalkozzanak!
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. a Törökbálint feletti Anna-hegyen, a kilátónál rendezte a pihenő- és tűzrakóhelyet. Új padokat és asztalokat helyezett ki és tornaeszközök felállításra is sor került, köztük egy hasizom-erősítő padra és egy nyújtóra. Kialakításra került egy 20 méter hosszú, „mezítlábas” gyalogösvényt is.
 
Kertész Z István
Fotó: hidegfem.blogspot.com
További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>