. Ma György napja van.
Újabb tetemes kiadások várnak a kereskedő vállalkozásokra
2013-02-14 07:17:22
Újabb tetemes kiadások várnak a kereskedő vállalkozásokra

Újabb tetemes kiadások várnak a kereskedő vállalkozásokra

Tavasszal újabb kiadások várnak a kereskedő vállalkozásokra. Azt követően, hogy a cégvezető személyére, anyja nevére, a vállalkozás székhelyére és a társaság további adataira vonatkozóan kötelezően adatot kellett szolgáltatni közel több százezer társas vállalkozásnak, hiszen január 31-ig új társasági szerződést kellett benyújtani a cégbíróságok felé – potom, darabonként közel 30 ezer forintért -, itt az újabb kötelező kiadás.

 

Május elsejéig kell átállni a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek alkalmazására - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben.

 

A rendelet közel 200 ezer pénztárgép lecserélését érinti.


A kormányhatározat arra hívja fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy rendeletben határozza meg az új pénztárgépek bevezetésének ütemezését úgy, hogy az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre való átállás időpontja: 2013. május 1.


A határozat szerint az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépeket 2013. június 30-ig lehet használni, addig ezt az állami adóhatóság nem szankcionálná, ez a határidő az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépeknél 2013. december 31-e.


2013. július 1-től az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépek üzemeltetői elektronikus úton, havonta kötelesek adatot szolgáltatni a pénztárgéppel kibocsátott nyugták, egyszerűsített számlák adatairól - áll a határozatban.


A kormány felhívja a NAV elnökét, hogy kísérje figyelemmel az új pénztárgépekre való átállás folyamatát (különösen a NAV, a gyártók, forgalmazók, szervizek, pénztárgép üzemeltetők felkészülésére tekintettel), és a nemzetgazdasági miniszter útján rendszeresen tájékoztassa a kormányt a felkészülés és az átállás helyzetéről.


Az első jelentés időpontja március 1., majd kéthetente 2014. január 15-ig.


Arra is felhívják a NAV elnökét, hogy az adóhatóság honlapján közleményben tegye közzé az elektronikus naplóval nem rendelkező, tehát legkésőbb 2013. június 30-ig lecserélendő pénztárgépek engedélyszámát, típusmegnevezését.


A rendelkezés legfontosabb célja: a pénztárgépek online bekötésével a nemzetgazdasági tárca 95 milliárd forintos áfa-bevétel- növekedéssel számol! (Szerk. megjegyzés: a folyamatos kiskereskedelmi árbevétel, és a fogyasztás zuhanó visszaesése mellett ez egy szép teljestménynek ígérkezik.)

 
Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek egy hete azt mondta: összességében akár tízmilliárd forinttal is segítheti az állam a pénztárgépek cseréjét, korszerűsítését. Balog Ádám szerint az elektronikus pénztárgéprendszer nagyban hozzájárulhat az évi 1000-1500 milliárd forintnyi adót elnyelő hazai szürke- és feketeszféra zsugorításához.

 

Utoljára frissítve: 2013-02-14 13:43:24

További híreink
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Hasznos Bővebben
20 milliárdból újult meg a váci vasútállomás
Közel 20 milliárd forintos beruházással megújult a váci vasútállomás épülete és vágányhálózata, új biztosítóberendezés, valamint fedett peronok épültek.
2015-12-03 18:40:17, Hírek, Hasznos Bővebben
Aszfaltozzák a Bécsi út és Ürömi út csomópontját
Két éjszaka megnehezül a forgalom.
2015-06-23 11:42:56, Hírek, Hasznos Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>