. Ma Andrea napja van.
Újabb gazdátlan aligátorteknős bukkant fel Pest megyében
2014-04-08 11:33:29
Újabb gazdátlan aligátorteknős bukkant fel Pest megyében

Újabb gazdátlan aligátorteknős bukkant fel Pest megyében

Pest megye egyik településéről riasztották Both Zoltán vadállatbefogót: egy sütkérező aligátorteknőst észleltek egy lakóparki patak mellett.

 

FRISSÍTÉS:

Both Zoltánnak nem sikerült a mai napon befognia az állatot, így beetetéssel megpróbálja visszacsalogatni a helyszínre. Reméli, hogy holnap sikerrel jár.

 

Megkeresésünkre a hüllőszakértő elmondta, a tavalyihoz hasonló méretű, talán kicsit kisebb, 5 kilós állatot láttak. Úton van a helyszínre, és reméli, hogy még időben odaér befogni a veszélyes teknőst, és nem kell hónapokig bújócskázni vele, mint legutóbb. A pontos helyszínt azért nem adhatjuk meg, mert nagyban megnehezítené az állat sikeres befogását a bámészkodók serege, illetve az „önkéntes” állatbefogók is közvetlen veszélynek tennék ki saját testi épségüket.

 

Mivel a napozós időszak a hüllők számára még csak mostanában kezdődött, ezért Both Zoltán azt feltételezi, hogy nemrég dobhatták ki felelőtlen gazdái az aligátorteknőst terráriumi körülmények közül, hiszen az elmondások alapján igen virgoncan viselkedett. 

 

Ahogyan azt korábban is megírtuk, az aligátorteknős veszélyes, rendkívül erős harapása van, a kifejlett példány gond nélkül képes egy partvisnyelet kettéharapni. Az állat egyfolytában éhes, szinte minden „mozgó célpontra” ráharap, ezért a vadállatbefogó azt kéri, hogy senki ne próbálja meg egyedül befogni! Ha találkoznak az állattal, a 112-es segélyhívó számon jelenthetik be.

 

Tavaly őt fogták be sikeresen, egy játszótéri patak mellett fotózta egy szülő:

 

Fotó: Both Zoltán - a tavaly elfogott aligátorteknős

 

Utoljára frissítve: 2014-04-08 16:31:36

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>