. Ma Eufrozina napja van.
Tippek a gyerekszoba kialakításához és berendezéséhez
2023-05-10 12:37:55
Tippek a gyerekszoba kialakításához és berendezéséhez

Tippek a gyerekszoba kialakításához és berendezéséhez

Kezdd az ággyal!

 

A gyerekszoba ergonómiájában és funkcionalitásában rendkívül nagy szerepet játszik az, hogy milyen gyerekágyat választasz, és ezt hova helyezed el a helyiségben.

 

A nyugodt éjszakai alvás biztosítása érdekében ügyelj arra, hogy ez a bútorzat a szoba legnagyobb és legnyugodtabb szegletébe kerüljön. Ez lehet akár a fal mellett vagy a szoba közepén: a Csingiling Gyermekbútor kárpitozott gyerekágyai közül több modell a térbe állítva is szuperül elhelyezhető.

 

Arra viszont mindenképpen figyelj, hogy az ágy közelében ne legyen nyílászáró vagy radiátor, illetve a játékpolcok és ruhásszekrények is könnyen hozzáférhetőek maradjanak!

 

Jöhet a többi bútor kiválasztása!

 

Ehhez első lépésként meg kell határozni a gyerekszoba különböző területeit. Kell például egy játszósarok, amelyben érdemes egy kisasztalt és néhány kisszéket elhelyezni.

 

De emellett később szükség lehet még egy tanulósarokra is, amelynek az alapvető berendezései közé tartozik egy nagyobb tárolóhellyel rendelkező íróasztal és egy masszív, állítható magasságú ergonomikus szék is.

 

Ne feledkezz meg a polcokról és a szekrényekről sem!

 

Ezekre tárolóegységek nagyon sokat segítenek majd abban, hogy a gyerekszobában ne uralkodjon el a káosz. Tökéletesen alkalmasak ugyanis arra, hogy elhelyezd rajtuk a még jelenleg használatban lévő és a már nem használt játékokat.

 

Ne felejts el néhány képet is fellógatni a falra!

 

A képek nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyermekszoba minél otthonosabbá váljon. Próbálj meg olyan darabokat találni, amelyek tükrözik a gyermeked személyiségét vagy érdeklődését!

 

De az sincsen kizárva, hogy ti saját kezűleg készítsétek el azokat a dekorációs kellékeket, amelyek felkerülnek majd a falra. Kérd meg a gyerekeidet, hogy rajzoljanak valamit zsírkrétával, vagy vásárolhatsz nekik akár egy gyermek számfestő készletet is!

 

Teríts le puha szőnyegeket!

 

Gondold el, milyen jó érzés lesz majd a gyermekednek az, ha a lábai reggelente nem a hideg padlóval érintkeznek! Arra viszont mindenképpen ügyelj, hogy az általad választott szőnyeg ne legyen túl vastag vagy plüss! Ez ugyanis botlásveszélyt jelenthet, főleg akkor, amikor a csemeték az éjszaka közepén félálomban elkezdenek kóvályogni.

 

Végül akassz fel néhány függönyt is az ablakba!

 

A függönyök használata egy másik nagyszerű módja annak, hogy egy kis kényelmet csempéssz a gyermeked szobájába. Abban az esetben pedig, ha még egy sötétítő függöny is fel van szerelve, az segít távol tartani az erős fényt, így a gyerkőc sokkal könnyebben elalhat, mint korábban!

További híreink
A födém szakszerű szigetelése – így csináld jól!
Amennyiben azt szeretnénk, hogy a saját tulajdonunkban lévő ingatlan kellőképpen energiahatékony legyen, akkor kiemelt figyelmet kell fordítani a hőszigetelésre, az ugyan...
2023-09-23 13:26:45, Hírek, Könnyű Bővebben
Mi az oka annak, hogy az emberek többsége nem válik nyerő sportfogadóvá?
Noha a sportfogadás elsőre igencsak könnyűnek tűnik, de a látszat csal. Ez ugyanis egy elképesztően összetett és nehéz tevékenység, amelyben a fogadók körülbelül 98%-a ve...
2023-09-21 11:39:03, Hírek, Könnyű Bővebben
A divatvilág ikonikus cipő- és táskamárkái
Vannak olyan ikonikus darabok és márkák a divatvilágban, melyek megkerülhetetlenek. Valószínűleg te is láttad már ezeket filmekben vagy divatmagazinokban, esetleg a vörös...
2023-09-21 11:31:57, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem tudja, kinek az ötlete volt az Orbán Viktor idézetek falra helyezése, a táblával ő is csak akkor szembesül...
Bővebben >>