. Ma György napja van.
Társadalmi összefogás Emma néniért
2014-08-01 17:11:43
Társadalmi összefogás Emma néniért

Társadalmi összefogás Emma néniért

Fedél alatt, orvosi ellátással biztonságban tölthette az éjszakát az a mindkét lábára amputált 70 éves asszony, aki a főváros XV. kerületében az utcán kötött ki az önkormányzati lakásból, majd az átmeneti idősotthonból történt kétszeri kilakoltatását követően – jelentette pénteken a Magyar Szociális Fórum (MSZF).
 
Nagy Lajosnét, Emma nénit péntekre virradóra egy kerületi hajléktalan szállóban fogadták be, és a lábadozóban helyezték el átmenetileg. Az intézkedés vélhetően annak hatására született, hogy az MSZF csütörtökön életmentő segítségre kérte Czibere Károlyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárát, és megküldte neki Simó Endre Orbán Viktornak írt július 27-i levelének másolatát, melyben soron kívüli életmentő segítségre kérte a kormányfőt, tekintettel az asszony fizikai állapotára. Az államtitkár intézkedésének eredményeként elhárult a közvetlen életveszély az asszony feje fölül, noha helyzete még nem rendeződött.
 
Az államtitkár kabinetje arról is tájékoztatta az MSZF-et, hogy dolgozik a végleges megoldáson, Emma néni tartós bentlakásos elhelyezésén, és elindították az ügyet.
 
Ezzel egy időben egy orvosprofesszor vidékről felajánlotta az asszonynak, hogy családja befogadja. Az emberiesség szép megnyilvánulásának egyetlen feltétele, hogy a magatehetetlen rokkantat valaki elszállítsa otthonáig.
 
Horváth Ferencné, a deviza-hitelkárosultak érdekében folytatott kiállásáról ismert kiskunmajsai asszony az Alapvető Jogok Biztosánál járt közben Emma néniért. Székely László ombudsman intézkedést helyezett kilátásba az ügyben.
 
Az MSZF üdvözli az amputált lábú asszony életének védelmében létrejött társadalmi összefogást, a személyes felajánlást, és reméli, hogy mielőbb hírt adhat Emma néni több mint két éves kálváriájának megnyugtató lezárulásáról.
 
Hírhatár-MSZF
Kép: atv.hu
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>