. Ma György napja van.
Szűcs Lajosnak mennyiért nem tetszett az Azori-szigetek?
2012-03-25 22:17:12
Szűcs Lajosnak mennyiért nem tetszett az Azori-szigetek?

Szűcs Lajosnak mennyiért nem tetszett az Azori-szigetek?

Szűcs Lajos a Pest Megyei Közgyűlés elnöke ezideig mindvégig cáfolta, hogy az általa egyáltalán kellemesnek nem nevezhető atlanti-óceáni  üdülőhelyre, az Azori-szigetekre kísérővel utazott. A botrányos felhangokkal kísért utazásra még 2011 novemberében került sor, amikor is, több megyei elnök együttesen látogatott el a világ másik részére, hogy ott értekezzenek és támogassanak egy, a páneurópai cigánystratégiához benyújtandó magyar javaslatot.


Az ATV korábbi Egyenes Beszéd című műsorában Kálmán Olga a megyei elöljárónak feltett kérdésre: „vitt kísérőt, vagy nem vitt kísérőt” a válasz: „nem vittem” volt. Arra a kérdésre: „tehát egyedül utazott”, Szűcs Lajos válasza pedig: „IGEN (!)”volt.

 

A legújabb fejlemény szerint a válasz mégsem a valós helyzetet vázolta, ugyanis időközben a Blikk, oknyomozása során kiderítette, hogy Szűcs Lajost, Orgoványi Ágnes külügyi tanácsadó kísérte, a kísértetiesnek végképp nem nevezhető helyre.  Időközben arra is fény derült, hogy az egyébként a felsoroltakon kívül még két magyar kísérőről tud a Blikk,- Kovács Ferenc Vas megyei elnököt, és Nagy Kálmán Zala megyei alelnököt feleségeik is elkísérték. A 12 fős küldöttséget, ami immár 15 főre duzzadt, még egy hivatalos személy - derült ki a külföldi utazási szervezőktől -, nevezetesen Mengyi Roland borsodi elnököt, Varga Ferenc külügyi tanácsadó kísérte el 16-ik ként.

 

Az ügynek további érdekessége, hogy a Magyar Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ), aminek szintén Szűcs az elnöke, többszöri megkeresés ellenére sem volt hajlandó az utazás költségeiről felvilágosítást adni, ezért a Blikk jogi lehetőséget választott, az ügyben  a Fővárosi Törvényszék tárgyalást tűzött ki, ami  április 2-án kezdődik!


A cikket a Pest megyei elnök által lehangoló, kiesnek és barátságtalannak nevezett - Azori-szigeteken készült fotókkal illusztráltuk.

 

 

 


Forrás: ATV.hu - Hírhatár

Fotó: origo.hu - bon.hu

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>