. Ma Buda, Richárd napja van.
Szűcs Lajosnak mennyiért nem tetszett az Azori-szigetek?
2012-03-25 22:17:12
Szűcs Lajosnak mennyiért nem tetszett az Azori-szigetek?

Szűcs Lajosnak mennyiért nem tetszett az Azori-szigetek?

Szűcs Lajos a Pest Megyei Közgyűlés elnöke ezideig mindvégig cáfolta, hogy az általa egyáltalán kellemesnek nem nevezhető atlanti-óceáni  üdülőhelyre, az Azori-szigetekre kísérővel utazott. A botrányos felhangokkal kísért utazásra még 2011 novemberében került sor, amikor is, több megyei elnök együttesen látogatott el a világ másik részére, hogy ott értekezzenek és támogassanak egy, a páneurópai cigánystratégiához benyújtandó magyar javaslatot.


Az ATV korábbi Egyenes Beszéd című műsorában Kálmán Olga a megyei elöljárónak feltett kérdésre: „vitt kísérőt, vagy nem vitt kísérőt” a válasz: „nem vittem” volt. Arra a kérdésre: „tehát egyedül utazott”, Szűcs Lajos válasza pedig: „IGEN (!)”volt.

 

A legújabb fejlemény szerint a válasz mégsem a valós helyzetet vázolta, ugyanis időközben a Blikk, oknyomozása során kiderítette, hogy Szűcs Lajost, Orgoványi Ágnes külügyi tanácsadó kísérte, a kísértetiesnek végképp nem nevezhető helyre.  Időközben arra is fény derült, hogy az egyébként a felsoroltakon kívül még két magyar kísérőről tud a Blikk,- Kovács Ferenc Vas megyei elnököt, és Nagy Kálmán Zala megyei alelnököt feleségeik is elkísérték. A 12 fős küldöttséget, ami immár 15 főre duzzadt, még egy hivatalos személy - derült ki a külföldi utazási szervezőktől -, nevezetesen Mengyi Roland borsodi elnököt, Varga Ferenc külügyi tanácsadó kísérte el 16-ik ként.

 

Az ügynek további érdekessége, hogy a Magyar Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ), aminek szintén Szűcs az elnöke, többszöri megkeresés ellenére sem volt hajlandó az utazás költségeiről felvilágosítást adni, ezért a Blikk jogi lehetőséget választott, az ügyben  a Fővárosi Törvényszék tárgyalást tűzött ki, ami  április 2-án kezdődik!


A cikket a Pest megyei elnök által lehangoló, kiesnek és barátságtalannak nevezett - Azori-szigeteken készült fotókkal illusztráltuk.

 

 

 


Forrás: ATV.hu - Hírhatár

Fotó: origo.hu - bon.hu

További híreink
Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020-ban a foci-EB egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány.
2020-02-17 21:08:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippeljen: miért viszik egzotikus országokba a pénzünket Orbánék...?
600 millió eurós hitelkeretet biztosított Szaud-Arábiában Szijjártó Péter külügyminiszter. Miért?
2020-01-25 16:46:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Akkumulátoros, mozgásérzékelős lámpák a lakás különböző pontjaira
Az akkumulátoros, mozgásérzékelős lámpák alkalmazása proaktív, praktikus és a biztonságot szem előtt tartó döntésnek számít. Főként annak fényében, hogy ezek a modern vil...
2020-01-20 15:54:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ellenzék szerint a kormány alkalmatlan a veszély kezelésére, a magyar polgárokat és képviselőit pedig nem p...
Bővebben >>