. Ma György napja van.
Szombaton rendezik a budai kilátókat érintő teljesítménytúrát
2014-10-09 10:27:27
Szombaton rendezik a budai kilátókat érintő teljesítménytúrát

Szombaton rendezik a budai kilátókat érintő teljesítménytúrát

Október 11-én, szombaton 23 kilométeres teljesítménytúrára hívja a Tipográfia TE a kilátókat kedvelő sportos természetjárókat. A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő programra bárki jelentkezhet, aki alkalmasnak érzi magát a távolság megtételére és nem sokallja a túra 700 méteres relatív szintkülönbségét sem. Az elmúlt években 4-600 fő teljesítette ezt az utat, a szervezők remélik, hogy idén is nagy lesz az érdeklődés. 
 
Már maga a rajt is szép kilátással bíró helyen, a Normafánál lesz, a síházban (most Normakert vendéglő), ahol 7.00-tól 9.30-ig indítják a jelentkezőket. A 900 forintos nevezési díjért a túrát teljesítők oklevelet és egyedi emléktárgyat, nyomtatott útmutatót, útközben frissítőt és a célban meleg ételt is kapnak. 

 
A résztvevők egyénileg vagy csoportosan a Normafáról a János-hegyi kilátóba mennek fel, majd a Szépjuhászné (Ságváriliget) érintésével a nagy- és a kis-hárs-hegyi kilátóból csodálhatják a panorámát. Ezt követően érintik a Fekete-fej nevű hegycsúcsot, ahol valamikor szintén kilátótorony állt. Onnan a Vöröspocsolyás-háton, a névadó vörös pocsolya mellett elhaladva a Tarnai pihenőhöz érkeznek meg. Itt egy merész ívelésű hegykúpról, kilátó nélkül is remek panorámában gyönyörködhetnek akik eddig eljutnak, majd a Nagy-Kopasz-hegy 559 méteres csúcsán, a Csergezán Pál kilátóból 100–120 kilométeres körpanoráma nyílik meg előttük, amely az egész út talán legérdekesebb attrakciója. A befejező szakasz Nagykovácsiig tart, a célban megpihenhetnek a túrát teljesítők és elfogyaszthatják a meleg ételt. 
 
A programnak van egy 29 kilométeres, kereken 1000 méternyi szintkülönbséggel kialakított változata is, de azt a jobban tájékozódó és nagyobb teherbírású érdeklődőknek ajánlják. Mindkét útvonalat csoportosan és egyénileg is be lehet járni.
 
Kertész Z István
Fotók: Hársch Ferenc és Felsmann József
 

Utoljára frissítve: 2014-10-09 13:27:07

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>