. Ma József napja van.
Szilveszteri kékfény Pest megyéből
2013-12-31 08:47:21
Szilveszteri kékfény Pest megyéből

Szilveszteri kékfény Pest megyéből

Az év utolsó hete sem telt el bűncselekmények nélkül Pest megyében. A  Hírhatár összefoglalójában beszámolunk az elmúlt napokban történt bűnesetekről melyet Hodut Éva, a Budaörsi Rendőrkapitányság sajtóreferense állított össze.









Egy budaörsi vendéglátóhely előtt ütötte arcon egy társát egy 23 éves férfi.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Dániel 23 éves budaörsi lakos ellen.  A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2013. december 27-én 23 óra 45 perc körüli időben egy budaörsi vendéglátóhely előtt, előzetes szóváltást követően ököllel megütötte egy ismerősét, aki a bántalmazás következtében megsérült. S. Dánielt a rendőrök 2013. december 28-án otthonában elfogták, és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatása megtörtént.  A gyanúsított ellen a további büntetőeljárást– szabadlábon hagyása mellett– a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

Fát lopott az az 55 éves férfi, akit gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Sándor 55 éves pilisjászfalui lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013. december 27-én a reggeli órákban Pilisjászfalu területén lévő erdőből több akácfát engedély nélkül kivágott, amivel gyalog indult haza. Ekkor a helyi polgárőr észrevette a bűncselekmény elkövetését és a rendőrök kiérkezésig visszatartotta az 55 éves férfit.  P. Sándort a rendőrök a helyszínen elfogták és előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.  A gyanúsított ellen a további eljárást– szabadlábon hagyása mellett– a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

Ketten üttötték a harmadikat - Vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség az eljárást.


Súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Budakeszi Rendőrőrse M. Csaba 29 éves nagykovácsi lakos és társa, M. Eszter ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi és a 27 éves nő 2013. augusztus 27-én 22 óra körüli időben egy nagykovácsi családi házban – előzetes szóváltást követően - rátámadt a sértettre. M. Csaba megragadta a férfi nyakát, majd amikor a sértett megpróbált kimenekülni a házból, a 29 éves gyanúsított utána szaladt és egy alkalommal megütötte az orrát. Ekkor a 27 éves nő a sértettet egy fadarabbal fejen ütötte, melytől az a földre esett. A nő ezt követően tovább bántalmazta, rugdosta áldozatát. A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az ellenük folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

Kamerát akartak lopni

A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Z. Mihály 34 éves sülysápi és Sz. István 35 éves tápiószecsői lakos ellen. A rendőrségre egy solymári bevásárlóközpont biztonsági szolgálata tett bejelentést 2013. december 11-én arról, hogy 11 óra körüli időben a két férfi kiválasztott az üzletben egy kamerát, amiről eltávolították a biztonsági zárat és megpróbáltak fizetés nélkül távozni. A bevásárlóközpont biztonsági szolgálata észlelte a lopást és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta a gyanúsítottakat. A járőrök elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították Z. Mihályt és Sz. Istvánt. Mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak ellen folytatott nyomozást a Budaörsi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta le, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

 

Utoljára frissítve: 2013-12-31 09:02:37

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Puskás Katalin nem mellesleg Novák Katalin rokona.
Bővebben >>