. Ma Kornél napja van.
Szerencsétlen találkozások Orbánnal
2013-12-28 20:22:21
Szerencsétlen találkozások Orbánnal

Szerencsétlen találkozások Orbánnal

Több mint elgondolkodtató, ahol Orbán tiszteletét teszi ott előbb-utóbb sorsfordító dolgok történnek. Hovatovább, ha a tendencia így folytatódik, átok lehet a kijelentés: Látogasson meg téged Orbán!


„Orbán szerint az arab világban szeretik a magyarokat. ”Miniszterelnökünk 2011. január 24 én Kairóba utazik és találkozik Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel Kairóban.

 

Orbán távozása után másnap, fegyveres összecsapásokba és gyújtogatásokba torkolló tüntetés-sorozat kezdődött Mubarak elnök ellen. 2012. június 2-án az arab tavasz eseményeit vizsgáló bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a volt államfőt, mert a fegyveres erők több mint 800 tüntetőt öltek meg a forrongás idején Egyiptomban. Az ítélet után Mubarak szívrohamot kapott az őt elszállító helikopter fedélzetén.

 

Orbán 2011. október 04-én tett látogatást Szaud-Arábiában. Rijádban találkozott Najef bin Abdel-Azíz herceggel, az ország miniszterelnök-helyettesével, belügyminiszterével. 8 hónap múlva, 2012. júniusában Orbán Viktor már küldte a táviratot, amiben részvétét fejezte ki a szaúdi trónörökös halála miatt, felidézve a 2011 őszén történt találkozásukat.  Orbán Viktor őszinte részvétnyilvánítását azzal fejezte be, hogy Najef bin Abdel-Azíz halála hatalmas veszteség Magyarországnak és az egész világnak.


2011. június 14-én Orbán villámlátogatásra utazott Belgrádba.  Magyarország miniszterelnökét fogadta Mirko Cvetkovics kormányfő és Borisz Tadics, a Szerb Köztársaság elnöke. Az elnök a látogatást követően 10 hónap múlva, 2012. április 4-én lemondott. Cvetkovicsnak is hamarosan kitelt mandátuma a májusban elvesztett választásokat követően.


Iveta Radicová is találkozott Orbánnal.

2011. június 17-én Pozsonyban találkoztak a visegrádi országok csúcspolitikusai. A fórumon Iveta Radicová szlovák miniszterelnök meghívására részt vett Orbán Viktor is. Radicová 6 hónap múlva, 2011. október 11-én megbukott. A bukása után, 2011 október 19-én pedig bejelentette, nem indul a következő választásokon.

 

5 hónappal Orbán Kazahsztáni látogatását követően már itt is állt a bál! A feltörekvő és sikeres keleti országokban Magyarország törekvéseit nagyon tisztán értik.” - jelentette ki Orbán az ország fővárosában, Asztanában. Magyarország keleti nyitásának fontosságáról beszélt a kormányfő, Karim Maszimov miniszterelnökkel folytatott tárgyaláson 2012. 05. 04-én. Kazahsztáni elutazása után 5 hónappal, 2012. január 20-án kitört a tüntetés az országban, miután a 15-én megtartott választásokat újból Maszirov pártja, a Nur Otan nyerte.  A választásokkal kapcsolatban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választási megfigyelői közölték, hogy a kazah parlamenti és helyi képviselőválasztás nem felelt meg a demokratikus választások alapvető követelményeinek. A kiadott EBESZ közleménnyel egyetértett az Egyesült Államok külügyminisztériuma is.


„Jó magyarnak lenni Törökországban” – jelentette ki Orbán 2013. december 17-én tett törökországi látogatása során. Kérdés, hogy ezt ugyanígy gondolják-e vendéglátói, miután már a látogatás napján kirobbant a mi NAV-os ügyünkhöz képest bagatell korrupciós botrány. A 11 éve miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan eddig több miniszterét és az igazságszolgáltatás több vezetőjét leváltotta. Akadt olyan tárcavezető, aki magától távozott és nem zárható ki akár Erdogan elnök bukása sem.


És ne feledkezzünk meg Orbán, XVI. Benedek pápával 2010. decemberében, Mikulás napján megesett találkozójáról sem.  A vatikáni protokoll szerint félórásra tervezett, négyszemközti magánkihallgatás során, áttekintették a vatikáni-magyar szerződés pontjait, és megállapodtak egy "időtálló, távlatos szerződés" előkészítéséről. A 265. pápa sem úszta meg az orbáni találkozót, időközben „megbukott”. Lemondását, szinte hihetetlen, a halandó ember csak ámul-bámul; egyházi korrupció, pedofil papok és más, homoszexuális bűncselekmények, valamint a kiderült és tovább már nem eltussolható pénzmosás tényével magyarázta. Azt a kutyafáját nekie! (szerk.)

 

Az Orbán, Szíjártó, Balog és az itthon maradt semjéni-csapat által is üdvözölt és beharangozott, mint utóbb kiderült „erkölcsi fertőben” fogant tárgyalási folyamat pedig vélhetőleg megszakadt, mint a karácsonyi májas hurka.


Most már érthető miért kap oly kevés meghívást miniszterelnökünk. Azon pedig végképp nincs mit csodálkozni, hogy egy-két esetet leszámítva, miért nem látogat Magyarországra egyetlen kormányfő sem, és kerülik az Orbánnal történő találkozást.

 

Lehet, hogy ez a hosszú élet titka, kitudja?


A hívők pedig imádkozzanak, hogy Orbán ne találkozzon saját magával - találkozás Orbánnal, nem jó ómen!


A cikkíró megjegyzése: Ha valaki kimaradt a szerencsétlenül végződött orbáni találkozásokból - ezúton fejezem ki utólag, a soronkövetkezőknek előre is, együttérző részvétem.


Rozy-x

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-12-29 10:28:02

További híreink
Hatalmasat bukott a kormány
Hatalmasat bukott a kormány, mert az, hogy a népszavazás érvénytelen lett, bizony elveszítette a népszavazást, hiszen nem jött össze az ami a célja lett volna, hogy az ér...
2016-10-03 17:11:56, Hírek, Publicisztika Bővebben
A manipuláció kiszolgáltatott áldozatai
Információ vagy demagógia? Fejlődés vagy leépülés?
2015-09-27 08:28:13, Hírek, Publicisztika Bővebben
A történelem ne ismétlődne? Dehogynem…
Hofi már a rendszerváltás utáni egyik előadásában arról kesergett, hogy régen, ha az ember kitalált egy közéleti poént, hónapokig mondhatta. Ma bezzeg, ha reggel kitalál ...
2014-07-03 12:18:53, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mintha valahol a messzi Felvidéki tájakon járnánk, ha a Bükk-hegység nyugati bástyájáról készült évtizedekkel ...
Bővebben >>