. Ma Csongor napja van.
Szent Péter utasította, hogy ölje meg kórházi szobatársát
2015-06-30 15:02:11
Szent Péter utasította, hogy ölje meg kórházi szobatársát

Szent Péter utasította, hogy ölje meg kórházi szobatársát

 
A ma ismertetett vádirat szerint az akkor 37 éves férfi 2014-ben kezelés alatt állt egy Pest megyei intézményben paranoid skizofrénia és epilepszia miatt. Kórházi tartózkodása alatt többször megszökött, több esetben a rendőrök szállították vissza. A kórház földszintjén lévő kórteremből rendszeresen járt ki dohányozni és sétálni az ablakon keresztül. 
 
Az ágya mellett lévő falra tollal különféle vallási tárgyú mondatokat írt fel, pl. a „nincsen a  pokolban a nevem”, „nem vagyok felakasztva”, „szent vagyok örökké”, „nincsen bűnöm” mondatokat.
 
2014. augusztus második felében a kórházban azt mondta, hogy egy kanál nyelével ki akarta szedni betegtársai jobb szemét, mert azokat „Krisztusnak gyűjti”, de az ijedtségen kívül ekkor még sérülést nem okozott senkinek.
 
Az ügy sértettje, aki szellemi fogyatékos, nem tud beszélni, inkább csak artikulálatlan hangokat képes kiadni, és nehezen mozog, 2014. október 8-án került a kórterembe, ahol kettejükön kívül még négyen voltak elhelyezve. Különösebb konfliktus a két férfi között nem volt, a vádlottat azonban zavarták a sértett által kiadott hangok, azokat úgy értelmezte, hogy „nyivákol és rajta röhög”. Az a kényszerképzete alakult ki, hogy a másik férfi a sátán, őt pedig Szent Péter arra utasította, hogy ölje meg.
 
2014. október 8-án este miután a vádlott megkapta a gyógyszerét, aludni készültek, a villanyt leoltották. Később magához vett egy bicskát, majd azzal a sértett ágyához ment és megvágta a nyakát, hogy megölje. Az értelmi fogyatékos férfi ezt nem jelezte a nővéreknek, hanem összehúzta magát és az ágyában maradt. Szerencsére a nővérek nem sokkal később észlelték a történteket, és igyekeztek mihamarabb segíteni rajta, amire a vádlott azt mondta, hogy ne lássák el, mert meg kell halnia. 
 
A sérült férfit a kiérkező mentők az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították, a sérülés gyógytartama 8 napon belüli volt. Figyelemmel azonban a támadott testtájékokra, a támadás módjára, eszközére, létrejöhetett volna akár halálos sérülés is. A vádirat szerint a vádlott kóros elmeállapota miatt képtelen volt arra, hogy tettének következményeit felismerje, ezért az ügyészség a vádlott felmentését és kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta.
 
Forrás: Budapest Környéki Törvényszék
További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>