. Ma Barbara, Borbála napja van.
Szanyi Tibor megfizet a bemutatásért
2013-03-21 11:30:22
Szanyi Tibor megfizet a bemutatásért

Szanyi Tibor megfizet a bemutatásért

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a lehető legnagyobb mértékű pénzbírság kiszabását javasolja Szanyi Tibor részére, amiért az MSZP-s képviselő a parlament hétfői ülésén egyezményes nemzetközi jelzéssel bemutatott a többi frakciónak.

 

Szilágyi Zoltán, az országgyűlés sajtóreferense elmondta: az országgyűlési törvény értelmében a havi képviselői tiszteletdíj legfeljebb egyharmadát lehet bírságként kiszabni ilyen esetekben, ez jelenleg 131 ezer 400 forint. Kövér László előterjesztéséről az Országgyűlés a hétfői ülésén, a személyi döntések között, vita nélkül szavaz. A javaslat elfogadásához a képviselők egyszerű többségének igen szavazata szükséges – a szavazás kimenetele Szanyi esetében senkiben nem ébreszthet kétségeket.

 

Szanyi Tibor az Országgyűlés hétfői ülésén az általa elmondott interpellációt követően középső ujját felfelé tartva "bemutatott" a többi frakció irányába. Erről Balla György a Fidesz frakcióigazgatója számolt be hétfőn újságíróknak, fényképpel illusztrálva az esetet. A fotón látszik, ahogy Szanyi az interpellációjának elmondása után már leült a helyére és a bal kezével, a középső ujját felfelé tartva a tőle balra lévő képviselők felé int.

 

Szanyi Tiborelmondása szerint a mocskolódó, antiszemita és rasszista megjegyzések miatt telt be nála a pohár.

 

Hírhatár-MTI

Utoljára frissítve: 2013-03-21 12:02:14

További híreink
Orbán Viktor megkapta az Állami Barátság Érdemrend első fokozatát Kazahsztánban – meleg, elvtársi légkörben
A kitüntetést Asztanában Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnöktől.
2023-11-03 10:49:59, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mesterséges intelligencia süti a kiflit Debrecenben
Magyarországon elsőként mesterséges intelligencia (MI) támogatásával fejlesztett sütőipari termékekkel jelennek meg a piacon a Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei - jele...
2023-11-03 10:49:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Iványi Gáborékat megfojtja az Orbán-kormány, de szlovén focicsapatra jut bő félmilliárd
570 millió forintot ad a kormány egy szlovén másodosztályú focicsapatnak. Az NK Nafta 1903 a futballakadémiája fejlesztésére kapja a jelentős összegű támogatást.
2023-10-15 10:32:13, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyon sokféle dologra van szükség ahhoz, hogy a közlekedés biztonságos legyen. A gépjárművezetőknek érdemes t...
Bővebben >>