. Ma József napja van.
'Szállj be te is' Cegléden a Közgázban
2014-03-20 13:58:13
'Szállj be te is' Cegléden a Közgázban

'Szállj be te is' Cegléden a Közgázban

Az iskolában jelenleg is folyik a TÁMOP 3.1.4 számú, „A Kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért” nevű projekt fenntartási időszaka, ennek egyik programjáról küldött nekünk tájékoztatót Motyovszki Tibor:


Vállalt kötelességünk, hogy minden tanévben végigvigyünk egy három hetet meghaladó projektet. Ebben a tanévben úgy döntöttünk, hogy a projektet kapcsoljuk a Magyar Speciális Olimpia Szövetség „Szállj be te is” programjához. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) az értelmi fogyatékkal élők sportszervezete.

 
A „Szállj be te is” program lényege, hogy az értelmi fogyatékkal élők sporttal elért sikerein keresztül bepillantást nyerjünk a fogyatékkal élők életébe, problémáiba, megtanuljuk azt, hogy hogyan viszonyuljunk hozzájuk, hogyan viselkedjünk, ha találkozunk egy fogyatékkal élővel, valamint megismerjük a Speciális Olimpia Szövetség tevékenységét.

 
A programban tanulócsoportok, osztályok vehetnek részt. Először az osztályfőnök – az MSOSZ által készített tanári kézikönyv alapján – tart két osztályfőnöki órát, majd az MSOSZ – általában – önkéntes munkatársa tart két foglalkozást a tanulóknak. A projekt egy közös rendezvénnyel zárul, ahol a tanulók értelmi fogyatékkal élőkkel közös programon vesznek részt, legtöbbször valamilyen sporteseményen.
 
Motyovszki Tibor
További híreink
Száz éves a Vaskapu turistaház
Ma a Vaskapu turistaházban étterem, szálláshely, pihenőszoba áll a turisták rendelkezésére, nagy külső - rendszerint virágokkal díszített - teraszáról gyönyörű kilátás ny...
2014-04-28 11:08:56, Hírek, Megosztom Bővebben
Állatok álma - jótékonysági bál
Állatok álma néven szerveznek jótékonysági rendezvényt április 26-án Monoron. A szervezők a rendezvényen befolyt teljes összeggel az ország egyetlen lómentő szervezetét, ...
2014-03-24 15:28:22, Hírek, Megosztom Bővebben
Hétköznapi dolgok a mikroszkóp alatt
Hat tárgy, amit még talán sosem látott ilyen közelről. Látványos fotók következnek! Kitalálja, melyik micsoda?
2014-02-26 13:12:10, Hírek, Megosztom Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>