. Ma József napja van.
Rusztikus stílus – barátságos, időtálló és szívmelengető
2022-10-30 07:09:22
  Rusztikus stílus – barátságos, időtálló és szívmelengető

Rusztikus stílus – barátságos, időtálló és szívmelengető

Egy rusztikus stílusban berendezett lakásban garantáltan barátságos és meleg, kellemes érzés keríti hatalmába a belépőt. Nagyon jó oda betérni, nagyon sok természetes eleme segíti megteremteni és fenntartani ezt a hangulatot.

 

A vidék természetességét csempészi a terekbe

 

Ha rusztikus stílusban szeretné berendezni a helyiségeit, akkor mindenképp nézzen körül a butorpiac.hu Roustic bútorcsalád termékei között, ahol számos gyönyörű modellt talál. No, de mit is takar ez a stílus, és honnan származik?

 

Ez a nagyon természetes alapokon álló és más stílusokkal remekül vegyíthető lakberendezési stílusirányzat a XIX. századi Amerikából indult. Akkoriban nagyon sokan költöztek be vidékről a városokba. A korábbi természetességet és harmóniát nélkülöző friss városlakók azonban megpróbálták a vidéki bájt a városi terekbe is becsempészni. Hozták hát a vidéki területeken használatos bútorokat és kiegészítőket.

 

Máig töretlenül népszerű ez a lakberendezési mód, hiszen amellett hogy egyszerre régies és hétköznapi, minden nagyon barátságos az ebben a stílusban kialakított enteriőrökben.

 

Barátságos és nagyon emberi

 

A rusztikus stílusú terekbe mindig nagyon jó menni és ott nagyon jó lenni. Természetesen ez a stílusirányzat minden területen, tájegységnél és országban más és más jegyeket hordoz, hiszen nem egyforma az éghajlat és nem egyformák a vidéki vagy tájegységi bútorok sem.

 

Eltérőek a magyar, a skandináv, az alpesi vagy az angolszász országokban kialakult vagy hangsúlyos rusztikus formák, darabok, bútorok. Ami azonban közös: a szándékosan durva felületek, a sok tömörfa bútor és általában a természetes anyagok alkalmazása.

 

Ez megjelenhet az otthonokban több helyen is. A fagerendás mennyezet, a boltívek, a régi vagy régies fa nyílászárók mind ezt a hangulatot erősítik. Tehát a természetes fa alapvető elem itt, legyen szó asztalokról, szekrényekről, parkettáról vagy deszkapadlóról, padokról, komódokról.

 

Szívmelengetően otthonos

 

Nagyon gyakran kisebb házak, nyaralók helyiségeit rendezik be rusztikus stílusban. Ezekbe a helyiségekbe meleg tónusú natúr vagy sötétbarnás, szürkés, ám minden esetben természetes árnyalatokra épülő színösszeállítást válasszon!

 

A kiegészítők színeit érdemes úgy megválasztani, hogy harmonizáljanak a falakkal és a nagyobb bútordarabokkal. A keményfa mellett jól mutat egy rusztikus térben a vas, a bőr, a szőrme és a virágmotívumokkal ellátott szövetek, kosarak is. Érdemes kísérletezni, hiszen ez a stílus egyéb lakberendezési vonulatokkal is keverhető.

További híreink
Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
Az ünnepi hangulatnak a szívünkben is jelen kell lennie, de sokat segíthetünk, ha az alkalomhoz illő dekorációkkal dobjuk fel otthonunkat. Mindezt megtehetjük a lakás bel...
2024-02-26 10:43:34, Hírek, Könnyű Bővebben
Milyen vállalkozások számára előnyös a mobil terminál használata?
Az üzleti világ folyamatosan fejlődik, s a technológiai újításoknak köszönhetően a fizetési módok terén is jelentős változások zajlanak. Vállalkozóként ezekről az újítá...
2024-01-15 11:17:15, Hírek, Könnyű Bővebben
Hallottál már a LED fényterápia bőrmegújító hatásáról?
Amint megjelennek az első ráncok az arcbőrünkön, bekapcsol fejünkben a vészjelzés: elindult az öregedés folyamata. Szerencsére napjaink technológiai újításainak köszönh...
2024-01-11 16:14:58, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>