. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Roma Rom Összefogás: Horváth Aladárékra és az MCP-re nincs szükség!
2014-04-17 09:01:44
Roma Rom Összefogás: Horváth Aladárékra és az MCP-re nincs szükség!

Roma Rom Összefogás: Horváth Aladárékra és az MCP-re nincs szükség!

Egy civil kezdeményezés, a Most Mozgalom aktivistái felkerestek olyan választópolgárokat, akiknek a neveivel feltehetőleg visszaéltek az ajánlóívek gyűjtése során. Van olyan ugyanis, aki állítja, hogy sehova nem írt alá, mégis ott díszeleg a neve az íven.

Marek Bertram például a Magyarországi Cigány Párt (MCP) kampányfőnöke mellett dolgozott a választások előtt. Őt is felszólították kitöltött ajánlóívek adatainak a másolására, erre nem volt hajlandó, hanem a rendőrséghez fordult. A politológus-hallgató április elején a Horváth Aladár vezetésével működő pártnál végzett szakmai gyakorlatot, ezek után számolt be arról, hogy a kispártok illegális úton szaporítják ajánlásaikat. Az ügyben feljelentés született választási csalásért, jelenleg a rendőrség nyomoz, a Nemzeti Választási Bizottság azonban nem indított vizsgálatot: Péterfalvi Attila szerint "túl nagy munka lenne" utánajárni az illegális ajánlásoknak.

 

Ahogyan azt korábban megírtuk, az MCP csaknem 300 millió forinttal 61 egyéni jelöltet állított, amihez a szükséges 30 500 ajánlást meg is szerezték. Ezzel szemben csak 7 232 szavazatot kaptak (ami egyébként 0,18 százalékot jelent).

 

Horváth Tibor, a Roma Rom Összefogás vezetője a csalás gyanújának felmerülésekor kijelentette, hogy meg fogják védeni azokat a tisztességes cigányokat, akiket Horváth Aladárék eszközként használtak. Mostanra már pontosan látják, hogy az MCP-re nem számíthat a roma társadalom.


Tisztelt roma társadalom!

 

Bizonyára értesültek Önök is a választási eredményekről. Most egy kis pártról, az MCP-ről kívánok írni.

 

Az MCP hatalmas energiával, elhivatottsággal indult a választásoknak. Eleinte még bíztunk benne, hogy valóban a romákért indították el a pártot. Ahogy közeledett a választás időpontja, úgy keresték meg a különböző civil szervezetek, egyesületek, csoportok a párt vezetőségét. A megbeszéléseken hatalmas csalódás ért minden vezetőt. Borzasztó pökhendi, öntelt, magát királynak tartó vezetők tárgyaltak velük, másokat semmibe vettek, butának és elesettnek feltételezték az összes romát.


Ahogy közeledett a hatodikai időpont, úgy lett egyre világosabb mindenki számára, hogy csak a pénzért csinálják, abszolút nem érdekli őket a cigányság sorsa és jövője. Több csoport, melyeket felkértek kampányolni, nem kapta meg a benzinköltségét, buszjegy árát, fellépési költségét, mindenkit becsaptak, hitegettek. A számviteli törvényt teljesen figyelmen kívül hagyták, csak remélni tudjuk, nem egyenes útjuk lesz a börtön felé.


A problémát a következőekben látjuk: azt hitték, elég a hívó szó, melyet Horváth Aladár elmond.

 

Semmit nem ért, mert a roma társadalom már régóta nem hisz neki. Ő több alkalommal fontos beosztást töltött be az SZDSZ, az MSZP berkein belül, de semmilyen fontos megvalósult program nem fűződik a nevéhez. Már sokadszorra nem ért el semmit, de még mindig nem akarja beismerni, hogy senkinek sincs szüksége rá, a levitézlett obsitosra.


Mindig más az oka, hogy teljesen eredménytelen - soha nem fog önvizsgálatot tartani, mivel könnyebb mást hibáztatni, mint a saját impotens politikáját megváltoztatni.

 

Az MCP teljes egészében összeomlott, a vezetők lemondtak, állítólag újjá kívánnak szerveződni. Tisztelettel kérjük, ezt ne tegyék, senkinek sincs szüksége rájuk és a hazugságaikra.


Kívánjuk, hogy az élet más területein találják meg a számításukat, de amihez nem értenek, azt ne erőltessék, mert ha lett volna kompetenciájuk, akkor eredmény is követte volna tevékenységüket, nem a dupla nulla lett volna a végső szám a kijelzőn. Pardon, 0,18%!

 

Ha még ez nem elég, akkor ott van a hamisítás, amit mi is remélünk, hogy rosszindulatú rágalom, mert ha nem az, úgy a számviteli problémákkal megfejelve hosszú vendégeskedés vár rájuk egy büntetés-végrehajtási intézményben. Ezután négy évig kell majd az összes párttól hallgatni, hogy a cigányság egy hazug bűnöző népség, akik ellen keményen fel kell lépni.

 

Na, ezért kellene a következő húsz évben a politikai életből távoznia az MCP vezetőinek!

 

Horváth Tibor

Roma Rom Összefogás Szövetség

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>